Tujina

V Braziliji kar dve nesreči trajektov v dveh dneh, umrlo najmanj 41 ljudi

Rio de Janeiro, 25. 08. 2017 07.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Braziliji je v dveh nesrečah trajektov umrlo najmanj 41 ljudi. Še vedno jih precej pogrešajo. V zvezni državi Para je umrlo 19 oseb, le dan kasneje pa v nesreči v Bahii 22. Vzroka za potop obeh trajektov še nista znana, so pa ladje redno prevozno sredstvo v oserdnjem in severnem delu države, kjer primanjkuje cest.

Na krovu ladje je bilo 49 ljudi, 23 so jih uspeli rešiti.
Na krovu ladje je bilo 49 ljudi, 23 so jih uspeli rešiti. FOTO: AP

V nesrečah dveh trajektov v Braziliji je umrlo najmanj 41 ljudi, so sporočile pristojne oblasti. V nesreči v severno ležeči zvezni državi Para je v sredo umrlo 19 ljudi, v zvezni državi Bahia na severovzhodu države pa je le dan kasneje nesreča trajekta zahtevala 22 življenj.

V nesreči v zvezni državi Para so pristojne oblasti potrdile 19 smrtnih žrtev, potem ko je trajekt "Comandante Ribeiro" potonil v torek na reki Shingu. Po navedbah brazilskega časnika Folha de Sao Paolo naj bi trajekt presenetilo neurje, česar pa pristojne oblasti niso potrdile.

Na krovu je bilo sicer 49 ljudi. 23 so jih rešili, sedem pa jih še vedno pogrešajo.

Eden od preživelih, 29-letni Bruno Costa, je za Reuters povedal, da je nastal pravi kaos, ko se je ladja razprla in izjemno hitro potonila. "Zaradi ponjave, ki naj bi ščitila potnike, smo še težje pobegnili. Uspelo mi je rešiti otroka, starega približno dve leti, a niti jaz niti on nisva imela na sebi rešilnih jopičev."

Nesreča v zvezni državi Para.
Nesreča v zvezni državi Para. FOTO: AP

Brazilska mornarica je medtem v četrtek sporočila, da je v nesreči trajekta v zvezni državi Bahia umrlo 22 ljudi. Trajekt je na kratki poti od otoka Itaparica do mesta Salvador, na drugi strani zaliva, prevažal 133 potnikov, najmanj 21 so jih rešili.

Vzroka za potop obeh trajektov še nista znana.

Trajekti, ribiški čolni in večje komercialne ladje so sicer ena izmed rednih prevoznih sredstev v osrednjem ter severnem delu države, kjer primanjkuje cest. V začetku avgusta je tovorna ladja trčila z vlačilcem na Amazonki, prav tako v zvezni državi Para, poroča Reuters. Od 11 oseb, kolikor jih je bilo na vlačilcu, so uspeli rešiti le dve. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.