Tujina

V bolnišnici ključna človeka grške vlade

Atene, 22. 06. 2012 17.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Grški premier Antonis Samaras je le dva dni po zaprisegi končal v bolnišnici. Težave ima z očesno mrežnico, najverjetneje bo potrebna tudi operacija. Zdravniško pomoč pa je potreboval tudi finančni minister, ki je zaradi preutrujenosti omedlel.

Novi grški premier Antonis Samaras je zaradi težav z očmi moral v bolnišnico.
Novi grški premier Antonis Samaras je zaradi težav z očmi moral v bolnišnico. FOTO: Reuters

Kar dva člana novoizvoljene grške vlade sta danes končala v bolnišnici. Najprej so sprejeli premierja Antonisa Samarasa, ki ima težave z očesno mrežnico, za njim pa še finančnega ministra Vasilisa Rapanosa. Tega naj bi v posteljo 'položila' preutrujenost.

Premier Samaras je že več dni tožil zaradi bolečin v očeh. Zdaj naj bi ga čakala celo operacija, so sporočili iz njegove stranke Nova Demokracija.

Glede 65-letnega Rapanosa so iz bolnišnice sporočili, da je težava v preutrujenosti, zaradi katere je omedlel.

V sredo prisegel, v petek že v bolnišnici

Samaras je kot novi grški premier zaprisegel v sredo, potem ko je njegova Nova demokracija na nedeljskih novih predčasnih volitvah prejela največ glasov. Vlado, ki naj bi popeljala Grčijo iz globoke gospodarske krize, sta mu pomagala sestaviti še socialistični Pasok in Demokratska levica.

Rapanos – ugleden bančnik, ki je v zadnjih letih zasedal položaj predsednika uprave največje grške zasebne banke National Bank of Greece – je v vladi prevzel vodenje za zadolženo Grčijo ključnega finančnega ministrstva. V četrtek ni zaprisegel skupaj z drugimi ministri nove vlade, ker je že bil v Luksemburgu na zasedanju finančnih ministrov EU. Njegova uradna prisega je kljub bolezni še naprej predvidena za ponedeljek.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
23. 06. 2012 06.44
Koliko jih je pa v bolnici zdaj po tekmi.
Northwest
22. 06. 2012 19.01
+13
Omedlel,ker je videl cifro koliko bodo morali vrniti.