Tujina

V boj za prvega moža IMF tudi Fischer

Jeruzalem, 12. 06. 2011 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dan po tem, ko je potekel rok za oddajo nominacij za naslednika Strauss-Kahna, ki je s položaja odstopil zaradi obtožb o spolnem napadu na sobarico, je svojo kandidaturo naznanil še guverner izraelske centralne banke.

Za položaj generalnega direktorja Mednarodnega denarnega sklada (IMF) se po novem poteguje tudi  guverner izraelske centralne banke, 67-letni Stanley Fischer. Spoštovan ekonomist, ki uspešno vodi izraelsko gospodarstvo v času globalne gospodarske krize, je bil namestnik direktorja IMF med letoma 1994 in 2001.

Stanley Fischer sicer ni med favoriti, je pa spoštovan ekonomist.
Stanley Fischer sicer ni med favoriti, je pa spoštovan ekonomist. FOTO: Reuters

Fischer med tremi kandidati sicer ni med favoriti, saj to ostaja francoska finančna ministrica Christine Lagarde, več možnosti za izvolitev pa naj bi imel tudi guverner mehiške centralne banke Agustin Carstens.

Kljub podpori evropskih držav in Afrike favorizirana Francozinja sicer še vedno nima dovolj podpore za zanesljivo zmago. ZDA, ki imajo v odboru 16,8 odstotka glasov, se še niso opredelile, prav tako ne Japonska, Singapur, Kitajska, Avstralija, Indija in Brazilija ter Rusija, ki skupaj zaležejo za skoraj 23 odstotkov glasov.

Kot je znano, je dosedanji direktor Dominique Strauss-Kahn s položaja odstopil zaradi obtožb o spolnem napadu na sobarico v newyorškem hotelu. Odbor izvršnih direktorjev IMF bo sicer o nasledniku Strauss-Kahna glasoval 30. junija.

Strauss-Kahn se je pred dnevi na sodišču izrekel za nedolžnega.
Strauss-Kahn se je pred dnevi na sodišču izrekel za nedolžnega. FOTO: Reuters
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

simevlado
12. 06. 2011 15.32
na vse presenečanje bo izraelec zmagal na izbiri kandidatov...sej nima veze IMF mora propast ker ta sistem je bolan in ni ne konca ne kraja kreditom sam balon dolga se širi in širi...
tekavcminka56
12. 06. 2011 13.40
v boj za nevem kaj...v boj ljudstvo proti takim kriminalcem, večji lopov si, prej boš prišel do takšnega položajo, po tem se jih ocenjuje....poglejte si par dokumentarcev na to temo... rockefeller empire, the money masters, če kdo od vas še vedno živi v nekem lažnem idiličnem svetu, zakaj se sploh rab te ljudi, je kdo kdaj pomislu? pa zakaj se jih placuje, da lahko po mili volji razpolagajo z miljonskimi vsotami denarja...na ulce komplet delavski razred, zahtevat enakovredni denarni sistem, to je demokracija, ne pa ta pesek v oči, katerega nam prodaja elita. Poglejte si malo na youtubu te zadeve, če vas zanimajo, dokler mamo internet mormo kej skp spravt, ne verjamem da ga bomo mel še doug, ker možem v kravatah ni kej preveč všeć da je že 30% vseh americanov obvescenih o tem kako zlobni so kravatarji in poslovneži v ameriski vladi.
roaddogg
12. 06. 2011 12.45
Ja še enega židka pri koritu potrebujemo.. kakopak.. Zakaj bi si kdo mislil, da nam bo šlo na boljše..
mes
12. 06. 2011 12.14
IMF je aparat v rokah bogatih s pomočjo katerega zatrejo vsako neposlušnost. Prfinjen način izkoriščanja in zatiranja,posledično tudi ubijanja in ustvarjanja raznih konfliktof.
bnam 2707
12. 06. 2011 11.37
vedno so židje prvi pri blagajni.To že od nekdaj.
Zehek
12. 06. 2011 11.24
Izraelec, kaj pa drugega...,