Tujina

V Belgiji aretirali več oseb, povezanih z napadi v Bruslju in Parizu

Bruselj, 12. 04. 2016 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Belgijske oblasti so v zadnjih dneh aretirale še pet oseb, ki jih sumijo, da so vpletene v teroristične napade v Bruslju in Parizu. Kakšna točno naj bi bila njihova vloga pri napadih, po navedbah tožilstva zaenkrat še ni povsem jasno.

Racija v Bruslju
Racija v Bruslju FOTO: AP

Belgijske oblasti so v ponedeljek aretirale še dva osumljenca, povezana s samomorilskimi napadi v Bruslju 22. marca, v katerih je bilo ubitih skupno 32 ljudi, so danes sporočili z belgijskega tožilstva. Kasneje so sporočili, da so danes aretirali še tri osebe, ki naj bi bile povezane s terorističnimi napadi v Parizu novembra lani.

"Aretirali so tri ljudi in so pridržani zaradi zaslišanja," so v zvezi z aretiranimi, ki povezani s pariškimi napadi, sporočili iz tožilstva. Dodali so, da so trojico aretirali v bruseljskem predmestju Uccle na jugu belgijske prestolnice.

Dva ključna osumljenca, ki sta bila na prizoriščih marčevskih napadov v Bruslju – na letališču Zaventem in postaji podzemne železnice Maelbeek – in sta napade preživela, so sicer aretirali v petek.

V ponedeljek sta sledili še dve aretaciji, in sicer leta 1984 rojenega Smaila F. in štiri leta mlajšega Ibrahima F. Oba sta obtožena sodelovanja v dejavnostih teroristične skupine, terorističnem umoru in poskusu terorističnega umora.

A kakšna točno naj bi bila njuna vloga pri napadih, po navedbah tožilstva zaenkrat še ni povsem jasno, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Obstajajo znaki, da sta morda sodelovala pri najemu stanovanja v bruseljskem predmestju Etterbeek, kjer je policija v soboto izvedla racijo.

Mediji so poročali, da naj bi samomorilski napadalec, ki se je razstrelil na postaji Maelbeek, tja prispel iz Etterbeeka, a uradno ta informacija ni bila potrjena.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ficfiric 1
13. 04. 2016 09.25
-1
Ni se znano....in nikoli ne bo...to kr poberejo par tipov in jasno da so vsi teroristi...jaz kot amater pripravim vsakega da prizna da je terorist...sam za en dan ga bi mel v svoji garazi...vsi bi priznali...tko da te pravljice so ze mal zlajnane....preveckrat slisane...jaz enga nemskega soseda sumim da je bil ss-ovc....ga bi najraje kar mal zaslisal...ziher je delal poskuse v kaksnem taboriscu...in na konc bi 100% priznal da je res...sam pustite mi ga za kaksno uro...;-)..
appollyon
12. 04. 2016 19.42
+2
Privoščim jim dolgotrajno vodno bordanje.