Tujina

V Bangladešu ubili organizatorja zadnjih terorističnih napadov

Daka, 27. 08. 2016 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bangladeška policija je v strelskem obračunu, med katerim je vdrla v skrivališče islamistov v mestu Narayanganj, 20 kilometrov vzhodno od Dake, ubila tri ljudi. Med njimi tudi domnevnega organizatorja nedavnega napada na restavracijo v Daki, v katerem je bilo ubitih 22 ljudi, povečini tujcev.

Kanadski državljan bangladeškega porekla Tamim Ahmed Chowdhury, ki je veljal za organizatorja napada na restavracijo Holey Artisan Bakery 1. julija letos v diplomatski četrti v Daki, je bil med teroristi, ki so bili v akciji ubiti, je povedal generalni policijski inšpektor Shahidul Hoque.

V napadu v Daki je bilo ubitih 20 civilistov, večinoma tujcev, pa tudi dva varnostnika. V restavraciji je bilo v srditem streljanju med policijo in oboroženci ubitih tudi šest skrajnežev.

Chowdhury, vodja prepovedane islamistične skupine Džamatul Mudžahedin Bangladeš, se je uril v Siriji in načrtoval skoraj vse zadnje napade v Bangladešu, je še povedal šef policije.

Policijska racija v Narayanganju.
Policijska racija v Narayanganju. FOTO: AP

Vodja bangladeške protiteroristične enote Monirul Islam pa je pojasnil, da so operacijo izvedli na podlagi informacij, da se v stavbi nahajajo teroristi. Kot je še dodal, so teroristi začeli streljati, ko so jim rekli, naj se predajo. V odgovor je začela streljati tudi policija, ki je pri tem ubila tri teroriste.

Sicer pa je policija v boju proti skrajnežem v dvournem strelskem obračunu v mestni četrti Kaljanpur v Daki že minuli mesec ubila devet domnevnih islamskih skrajnežev.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nevica
27. 08. 2016 14.41
Če bo to kaj doprineslo k miru, v redu. Ker kačo se ubije pri glavi.
JApajaDAja
27. 08. 2016 12.25
želimo si, da bi bil ta napad res ZADNJI!
Sam Il
27. 08. 2016 11.32
+7
Zanimivo je, da jih več ne aretirajo, ampak jih kar streljajo. Kar je prav. Še to: tipu, ki je v Nemčiji (Reutlingen) povozil tipa z mačeto so policaji spremenili zapisnik. Če bi napisali, da ga je povozil, bi moral v zapoer. Zapisnik so premenili na način, da mu je on sam skočil pod avto, hahaha. To so mi povedali slovenci, ki gor živijo.
ficfiric 1
28. 08. 2016 09.23
+1
Ker so kr vsi videli zaposnik verjetno...je bil javno objavlen...haha..