Tujina

Nesreče trajektov

Daka/Kairo, 04. 12. 2009 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
4

V Bangladešu je trajekt v gosti megli trčil v motorni čoln in potonil. Na reki Nil v bližini egiptovskega mesta Rosetta pa sta trčila dva trajekta.

V Bangladešu je potonil že drugi trajekt v samo tednu dni. Nesreča se je zgodila na reki Daira okoli 150 kilometrov severovzhodno od prestolnice države Daka. V gosti megli je trajekt trčil v motorni čoln, nato pa je vanj začela vdirati voda. Doslej so našli 46 trupel, na desetine ljudi še pogrešajo. Koliko potnikov je bilo na trajektu, ni znano, poročajo pa, da je bil prenatrpan.

Podobna nesreča se je zgodila tudi minuli petek, ko je v brodolomu močno preobremenjenega trajekta na jugu države umrlo najmanj 87 ljudi. Več deset potnikov teden dni po nesreči še vedno velja za pogrešane.

Svojci žrtev, ki so umrli v brodolomu trajekta minuli petek, žalujejo za najdražjimi.
Svojci žrtev, ki so umrli v brodolomu trajekta minuli petek, žalujejo za najdražjimi. FOTO: Reuters

V Bangladešu, ki je prepreden z 230 rekami, so nesreče trajektov in ladij pogoste zaradi slabih varnostnih standardov in preobremenjenosti plovil. Po nekaterih ocenah je od leta 1977 v njih umrlo več kot 3000 ljudi.

Na Nilu trčila trajekta

Po današnjem trčenju dveh trajektov na reki Nil v bližini egiptovskega mesta Rosetta reševalci pogrešajo najmanj 50 potnikov, ki so bili v času nesreče na enem izmed trajektov. Policija je 15 preživelih sicer že našla.

V trčenju sta bila udeležena trajekta, izmed katerih je bil eden prazen, na krovu drugega pa naj bi bilo med 65 in 70 potnikov. Zakaj je do nesreče v Nilovi delti prišlo, za zdaj še ni znano, je pa policija že sprožila preiskavo dogodka.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mailmanc
04. 12. 2009 13.41
serijski tonilec trajektov spet udaril
victoriosus
04. 12. 2009 13.20
"V Bangladešu spet potonil trajekt".... pol je bl slab trajekt, če že spet potoni... :P
S.M.P.
04. 12. 2009 13.16
No pa so šle naše banane...
Dark Knight
04. 12. 2009 12.23
haha a je bil trajekt iz lesa da ga en colnicek potopi!