Tujina

Ustavno sodišče Sanaderju ukinilo pripor

Zagreb, 06. 12. 2011 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaško ustavno sodišče je odločilo, da Ivu Sanaderju ukine pripor. Njegovi odvetniki morajo še plačati varščino, poročajo hrvaški mediji. Iz pripora naj bi bil izpuščen 12. decembra.

Hrvaško ustavno sodišče je odločilo, da nekdanjemu hrvaškemu premierju Ivu Sanaderju ukine pripor. To sta potrdila tudi njegova odvetnika Jadranka Sloković in Čedo Prodanović, ki pravita, da je omenjena odločitev padla po Sanaderjevi drugi pritožbi na odločitev o priporu.

Tako bi moral Sanader do ponedeljka zjutraj odkorakati iz zapora, njegovi odvetniki pa bodo morali plačati varščino. Preiskovalni sodnik se mora zdaj odločiti, ali bo izrekel ukrep hišnega pripora in ali bo Sanaderju odvzel potni list. Možno je tudi, da mu le naloži redno javljanje pri pravosodnih oziroma policijskih organih.

Ivo Sanader
Ivo Sanader FOTO: Reuters

Sanaderja sumijo, da je javnim podjetjem in ministrstvom odredil, naj uporabljajo izrecno storitve oglaševalske agencije Fimi-media, preko katere naj bi potem najmanj 13,5 milijona evrov končalo v črnih skladih HDZ in v žepih posameznikov.

Prav tako naj bi nekdanji hrvaški premier koruptivno ravnal v aferah Hypo banke in Mol, v katerih naj bi sprejel pol milijona evrov nezakonite provizije oziroma deset milijonov evrov podkupnine.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bingo 1
07. 12. 2011 08.52
+5
Denar naredi luknjo kje z vrtalnim strojem ni možno in je lepa reč za denar ,denar je sveta vladar------bingo x Ljubljana----
martinkrpan1
07. 12. 2011 05.07
+5
se mi zdi da je u restu bol ziher za njega--uzun bo fajna tarča
wpnc
06. 12. 2011 21.31
+3
skupaj z Janezom bosta za praznike obiskala Julijo
s_LOVE_nac
06. 12. 2011 19.14
+10
denar dela svoje :)
kleopatra-1
07. 12. 2011 00.02
+6
res je, denar je vse. jaz grem pa v uklonilni, ker mi na mojo pritožbo niso omogočili niti zakonsko predpisanega zaslišanja za prometno, kjer nisem bila kriva, pa je vseeno najlažje bilo zapisati neprilagojeno hitrost in zadevo zaključiti. Pa v uklonilca poštene ljudi pošljejo ravno čez praznike, Hilda pa Šrot pa na eksotičnih otokih polivata šampanjec v takem času. Sicer so mi res dali možnost izbire med uklonilcem ali pa družbenokoristnim delom - vendar moja vest in morala nimata izbire, družbenokoristno delo lahko delam samo in izključno zaradi srca, nikoli pa za kazen. Dokler bo družbenokoristno delo (sem spadajo npr. tudi prevozi hrane upokojencem, ki ne zmorejo več skrbeti sami zase) - torej dokler bo to kazen, se mi zdi, da bo morala in socialno družbena zavest še strmo padala v tej državi. In se dvigovali tajkuni, ker vedo, da če ukradeš milijone, postaneš manager leta ali pa politik. Banda!
jasamtaj
06. 12. 2011 19.00
+9
Evo nova oblast prisla in rezultat je tukaj...kako bo pri nam kdo gre v zapor hahahaaaaa
kleopatra-1
07. 12. 2011 00.22
+1