Tujina

Kofi Anan odstopa zaradi nezadostne podpore

Damask/Alep, 02. 08. 2012 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na spletu se je pojavil videoposnetek sirskih upornikov, ki ubijejo zajete privržence režima. HRW je že ocenil, da bi lahko šlo za vojni zločin. Medtem pa se je Kofi Anan odločil, da konec avgusta odstopi s položaja posebnega odposlanca za Sirijo.

Kofi Anan meni, da bo moral sirski predsednik Bašar al Asad prej ali slej odstopiti s položaja.
Kofi Anan meni, da bo moral sirski predsednik Bašar al Asad prej ali slej odstopiti s položaja. FOTO: Reuters

Nekdanji generalni sekretar Združenih narodov Kofi Anan je ocenil, da je nima več smisla, da ostane na položaju posebnega o odposlanec ZN in Arabske lige za Sirijo.

"Nisem dobil vse podpore, ki bi jo moral glede na primer," je poudaril. Dodal je, da so njegova prizadevanja ovirale delitve v mednarodni skupnosti. "Vse večja militarizacija na terenu in pomanjkanje enotnosti v Varnostnem svetu sta temeljito spremenila mojo vlogo," je  pojasnil Anan.

"Svet je poln podobno norih ljudi, kot sem jaz. Zato ne bodite presenečeni, če bo generalni sekretar našel nekoga, ki bo dobro opravljal to vlogo," pa je Anan odgovoril na vprašanje, kdo bi ga lahko zamenjal.

74-letni ganski diplomat, ki je bil za posebnega odposlanca za Sirijo imenovan 23. februarja, je pripravil mirovni načrt za Sirijo v šestih točkah, v skladu s katerim je 12. aprila stopila v veljavo prekinitev ognja. A nobena od strani v Siriji prekinitve ognja ni spoštovala.

Da Annan z 31. avgustom odstopa s položaja oziroma da ne bo podaljšal mandata, je potrdil tudi generalni sekretar ZN Ban Ki Mun. Povedal je, da Annanovo odločitev obžaluje in da se mu zahvaljuje za dosedanja prizadevanja za mir v Siriji. Dejal je še, da se že posvetuje z Arabsko ligo o Annanovem nasledniku.

Sirski uporniki v predmestju Alepa
Sirski uporniki v predmestju Alepa FOTO: Reuters

Uporniki usmrtili zajete podpornike režima

Ameriški mediji poročajo, da je predsednik Barack Obama podpisal tajni ukaz o pomoči upornikom proti režimu predsednika Bašarja al Asada v Siriji. Šlo bi naj predvsem za komunikacijsko opremo in drugo "nesmrtonosno" pomoč. ZDA upornikov ne opremljajo z orožjem, ker niso prepričane o namenih različnih uporniških skupin. Upor v Siriji naj bi namreč za svoje namene izkoriščali tudi islamski skrajneži, povezani s teroristi.

Po navedbah opozicijskih aktivistov pa so sirske vladne sile v Damasku v sredo zvečer izvedle krvavo operacijo, v kateri je bilo ubitih na desetine ljudi. Vladni vojaki naj bi na jugu sirske prestolnice šli od hiše do hiše in od ljudi zahtevali, da jim pokažejo svoje dokumente. Pri tem naj bi več deset ljudi – bilo naj bi jih okoli 70 – usmrtili, kakih sto pa mučili, trdijo aktivisti.

Sirski državni mediji so po drugi strani poročali, da se je v okviru operacije v dveh soseskah na jugu Damaska "na desetine teroristov" predalo ali so bili ubiti. Gre za soseski Dždeidet Artuz in Jalda.

Uporniške sile naj bi medtem danes obstreljevale letališče Menah pri največjem sirskem mestu Alep na severu države, ki ga vladne sile uporabljajo kot izhodišče za napade na Alep z bojnimi helikopterji in letali. Kot je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice, pri tem uporabljajo tank, ki je prej pripadal vladnim silam. Da imajo uporniki po novem tudi težka oklepna vozila, so v sredo potrdili tudi opazovalci Združenih narodov. Nekatere tanke naj bi zajeli v spopadih z režimskimi vojaki, nekatere pa naj bi s seboj pripeljali dezerterji iz sirske vojske.

Incidenti tudi na mejah

Siloviti spopadi, ki so zahtevali več življenj, medtem danes potekajo tudi v bližini sirsko-turške meje, kakih 50 kilometrov od Alepa. O incidentu poročajo tudi s sirsko-jordanske meje, kjer naj bi sirski vojaki streljali na patruljo jordanskih vojakov, ki je čakala na več sto sirskih beguncev. Pri tem so bili ranjeni en jordanski vojak in dva sirska begunca.

To je bil sicer po navedbah jordanske strani že tretji tovrsten incident v tednu dni. Tokrat naj bi sirski vojaki sicer prvič streljali tudi neposredno na jordanske vojake, medtem ko so pred tem ciljali le Sirce, ki se v begu pred nasiljem zatekajo v Jordanijo.

Uporniki posneli usmrtitve

Na spletnem portalu YouTube je bil v sredo zvečer objavljen videoposnetek, ki prikazuje upornike v Alepu, kako usmrtijo zajete podpornike režima. Na posnetku štiri moške grobo privedejo na dvorišče, kjer množica oboroženih moških glasno vzklika "Alahu akbar". Medtem ko kamera snema množico, je 40 sekund dolgo slišati strele avtomatskega orožja. Nato kamera pokaže trupla zajetih moških, neki glas pa pojasni, da so pripadali klanu Bari, ki po trditvah upornikov sodeluje z režimskimi silami.

Human Rights Watch je že ocenil, da bi lahko šlo za vojni zločin, Sirski observatorij za človekove pravice pa je očitne usmrtitve označil kot "zločinske".

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (153)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ksenofont
03. 08. 2012 14.28
Na sliki pa Malboro rdeče. Manka samo še sixpack Budwaiser. =) ....the great american lager... =)
sugarhill
03. 08. 2012 10.52
+1
Združeni narodi so res postali sramota, tako daleč od tistega, za kar so bili ustanovljeni.
Ksenofont
03. 08. 2012 14.03
+2
Združeni narodi so bili ustanovljeni samo za zavajanje in nič drugega. Žal. To je pač še eno orodje v prid orožarske industrije in imperializma.
kagumr
02. 08. 2012 23.21
+8
Ljudje vidijo...in še vedno nič ne naredijo... Dragi Janša namenja bajne vsote denarja NATU, za mir v Afganistanu, Pahor daje mastne denarce za Grčijo, mi pa gledamo in si "zategujemo pasove" ....okoli vratu in veselo gledamo ko nam kradejo...pa še podpirajo jih...eeee moje ovčice
Matej Andjeli?
03. 08. 2012 02.18
+5
Zato se je pa treba kar se da vsem davkom ognit.
sejvam
03. 08. 2012 09.14
Najbolj smešno je to, ko gredo večje države v vojno grejo z namenom da nekaj pridobijo, med tem ko Slovenija pa od tega nič nima čeprav gre tud z njimi :)
Infadel_no1
03. 08. 2012 10.31
-2
dragi janša mnaj nameni Natu, kot pa dobimo zaradi tega ker sodelujemo dol! Se pravi dsa je denarna korsist, ostale pa žal ni!
Matej Andjeli?
03. 08. 2012 10.47
In prav to je zločin slovenskega naroda. Se opravičujem vsem znancem, ki pri tem sodelujete. A vi ste tisti, ki se odločate za zločin.
Nina Nubia 1
03. 08. 2012 12.36
+2
infadel brcas v temo nas denar gre za vojsko,ker mi ne izvazamo orozja tko,da imamo samo odliv priliva ni nobenga to kar pa NATO nameni sloveniji je za svojo korist in ne naso
krtaca15
02. 08. 2012 22.25
+8
Gospod kofi, lutka v rokah sionistov dobro igra svojo vlogo. Vecino je preslepil ja... Pred tremi meseci ko je zacelo veljati premirje, je pokazal merkurjev prst, mezinec, kar je pomenilo se vec kaosa in na koncu vojna. Cisto na oceh javnosti in vendar skrito sirsi javnosti. Navadna igra za rajo ki se vedno misli da un dela v dobro vseh.
rdecimak
02. 08. 2012 22.51
+0
HooplaToopla
02. 08. 2012 22.04
+4
Pravilno. Če ne more storiti nič, je prav da z odstopom opozori na to. In da pove, zakaj in zaradi koga ni mogel nič.
Ksenofont
03. 08. 2012 14.15
Tega žal povedal ne bo. Je pa povedal, da se ne manka norcev podobnih njemu, ki bi ga lahko zamenjali. Je pa napad na Sirijo in Iran že dolgo dolgo planiran. Če se spomniš je po padcu dvojčkov (WTC) Grm Mlajši že napovedal spisek in vrstni red suverenih držav, ki jih nameravajo osvoboditi - uničiti. Če si opazil vse gre točno po vrstnem redu. Razen Libija ni bila na spisku je pa očitno bil dodaten biznis in v drugih rečeh tudi nujno zlo. Žal.
sejvam
02. 08. 2012 22.01
+1
Ravno danes je bivši šef Mossada Ephraim Halevy za New York Times izjavil " če bi bil jaz Iranec, bi se zelo bal naslednjih 12 tednov" .....lahko rečem samo, upam da to ni resno mislil
yarrick
03. 08. 2012 08.32
-1
jaz pa lahko samo rečem, da je verjetno mislil SMRTNO RESNO. False flag ali dva v kakem večjem zahodnem mestu pa bo iran , tako kot irak okupiran v trenutku.Izraelci samo še čakajo na iskro ki bo povzročila epsko eksplozijo nasilja...
Nina Nubia 1
03. 08. 2012 12.43
+3
nic se bat iran ne bo padel iran je v parih letih postal velesila glede orozja so dosegli velike napredke zato se pa mudi iran je zelo blizu ICBM-ja,ce ga ze nimajo izdelujejo orozje,ce izrael napade iran potem bomo gledali izbris izrael pa se kitajci so zraven,rusi so prevec mlacni za vse skupaj,ko bojo rizotke ogrozne takrat bojo zobe pokazali nic se bat tega filma NE bomo gledali
Iniesta
02. 08. 2012 21.38
+13
Zalostna usoda za sirski narod. Sionisti na celu z ZDA hocejo strmoglaviti Asada in postaviti marionetno vlado z namenom oslabiti vpliv Irana v regiji in zmanjsati vpliv Hormuske ozine na transport oropane Iraske nafte!
JezekTekaTeka41
02. 08. 2012 21.56
-7
Iniesta
02. 08. 2012 23.40
+3
yarrick
03. 08. 2012 08.35
+0
@jezek V zadnjih 11ih letih se je večkrat izkazalo, da to ni bila paranoja ampak zgolj zle slutnje, ki so se kasneje uresničile.
Infadel_no1
03. 08. 2012 10.36
-4
Se pošteno motiš glede hormuške ožine, če bi se pozanimal, je bypass te ožine skozi ZAE že pri koncu! In zakaj nebi smeli upornike podpirat, zakaj potem lahko rusija asada, mu prodaja helikopterje, tanke, municijo, jih uri, in podobno! Vprašanje kdo ima gospodarski interes tam, to so igralci v ozadju, najbolj bi koristilo prav rusiji zamenjava režima, ker od kar je assad na vrhu niso imeli niti en konflikt z izraelom, z vzhodom so sodelovali, ... Tukaj je predvsem muslimanska bratovščina in Iran v igri, da okoli Izraela vzpostavijo nek sovražno cono, in ideologijo! Le kako da se tako kot v primeru Egipta, libije in tunizije, kot stranka prvi prijavijo prav nekoč prepovedana stranka muslimanska bratovščina! Izrael se pa tako pripravlja, da bo po OI udaril, če ne bodo spremenili svoje idologije!
sugarhill
03. 08. 2012 10.48
+3
Kdo pa obkroža koga? ZDA Rusijo ali obratno? Kdo je okupiral dve državi ob Iranu? Kdo koga ogroža? Dejstvo je, da so ZDA v zadnjih 60.letih pobile več ljudi kot Sovjetska zveza.
sejvam
03. 08. 2012 12.49
+2
Infadel_no1: Zaenkrat si je samo ZAE zagotovil to ugodnost, ostali največji igralci morajo še vedno čez Hormuz...Infadel_no1: spet prodajaš droptinice :)
gjah
02. 08. 2012 21.37
-14
Živel Nato in Sirski uporniki! Za stabilen svet!
upornik_007
02. 08. 2012 22.27
+5
Infadel_no1
03. 08. 2012 10.38
-3
Upornik z vami je nekaj hudo narobe, ki ste zapustili jugo in šli k nam pametovat, kjer vam je tako težko, nimate za kruh,... Se pravi ste neumni ker ste šli na slabše, priporočam vam za vaše bolje počutje, da kr odidete z prelepe slovenske slovenije!
sugarhill
03. 08. 2012 10.50
+2
Z Natom stabilen svet? Še malo pa bodo zakuhali 3. svetovno vojno.
sejvam
02. 08. 2012 21.28
+2
Kaj je eden izmed večjih razlogov da more pasti Sirija? Ja spet je nafta, ampak na malo drug način!! že Henry Kissinger je nekoč davno rekel: " če nadzoruješ nafto, imaš pod nadzorom države" torej kaj je tako posebnega v Siriji? nafte nimajo prav veliko...jp skoraj nič (spomnimo se samo tankerja polnega nafte ki ga je poslal večni zaveznik Sirije Hugo, v pomoč svojemu dobremu prijatelju Assadu) torej kaj je point da Sirija pade? Že kar nekaj časa so naftne poti na Bližnjem vzhodu ogrožene od raznih Islamskih revolucij In še posebej irana ( spomnimo se nedavne grožnje zaprtja Hormuške ožine z njegove strani) Torej ali Sirija predstavlja možnost za Zahod da naredijo obhod (bypass) in se izognejo najbolj motečim Naftnim oviram(chokepoints) ki jih predstavlja Perzijski zaliv, Arabski polotok in Sueški prekop? Je to ta močna spodbuda za Zahod, da se vmešava v Sirijo pod pretvezo demokracije? Ali je post-Assad Iraško-Sirijski mega naftovod že v začetni gradnji? Torej poglejmo te minuse, ovire ali chokepoints kakor jim pravijo v vojaškem žargonu ki jih predstavlja zdajšnja dolga(in tudi draga) morska pot nafte od Hormuza do Sueza(na hitro seveda)..... IRAN: Skozi Hormuško ožino 17mil sodčkov dnevno(razne grožnje recimo Irana... cena se dviga) SOMALIJSKI PIRATI:(dejavnost se vedno bolj nevarno razširja v Rdeče morje, Indijski ocean....) JEMEN:(drži ključno točko na ožini med Yemnom in Afriškim kontinentom(bab-el-Mandab), ta položaj lahko ogrozijo notranji nemiri v Jemnu proti zdajšnjemu režimu...nestabilna država) EGIPT:(nestabilna vlada, ne ve se kdo pije kdo plača....) Za info:SAMO EN »Suezmax« TANKER POTOPLJEN V SUEŠKEM KANALU BI POVZROČIL VELIKO EKSPLOZIJO CEN NAFTE NA SVETOVNEM TRGU! Zato tudi takšna vojaška prisotnost na teh linijah!!!! ;) Torej zelo dobra rešitev bi bila kopenska alternativa recimo čez......jp SIRIJO
sejvam
02. 08. 2012 21.29
+0
Iskanje poti po kopnem ni nova tema.Že leta 2003 nedolgo po invaziji na Irak je Pentagon idelal študijo o možnosti oživitve starega naftovoda (Mosul-Haifa 1935-48..ukinili so ga zaradi prepogostih napadov nanj) vendar so se premislili ker bi bil magnet za teroristične napade zaradi njegove povezave z Izraelom. TOREJ ZAKAJ MORA PASTI SIRIJA? 1.da ima Izrael, po domače rečeno mir v regiji, in mirne sanje vsako noč 2.Da se zagotovi teren za naftovod iz iraka(zelo pomenbno za ZDA) in 3. da se rešijo vpliva Irana v regiji. IN KAJ IMAJO OD TEGA TURKI? Ponovna ekonomsko –politična pozicija v Sirij..oziroma delu nje( seveda za dosego tega se mora Iran umakniti, kar pa se bo z padcem Assada 101%no tudi zgodilo....če do tega seveda pride...zelo vrjetno na žalost , bolj ja kot ne ) Ruska baza Tartus tudi predstavlja velik problem Turkom. Naj za zaključek dodam še misel generala Omarja bradleya«dobri generali preučujejo taktiko, najboljši generali pa logistiko« pa LP
Infadel_no1
03. 08. 2012 10.42
-2
Čez sirijo potekajo že številni naftovodi ter plinovodi! Tako Sirsko turški, ki je mišljen za vzhodno evropo, kot Iraško-sirski, Sirsko ruski ki je v planih (o lej ga zlomka). Poleg tega je bypass hormuške ožine že skoraj pri koncu, tako da iran bo blokiral samega sebe, in nikogar drugega! Problem je samo egipt in muslimanska bratovščina, ki bo zaprla sueški prekop, in tako povzročila vojno. nekaj kar vpijejo po relijih že zadnja 3 leta, pa jim noben ne posveča pozornosti, zakaj, ker tako bo izrael in amerika dobila krivcsa, da spet malo orožarta po BV-ju, vključno z ameriškimi največjimi orožarskimi partnerji rusi in kitajci!
sejvam
03. 08. 2012 12.25
heh saj neveš kaj govoriš :) Res je, v Siriji je veliko regionalnih naftovodov, in ja obstajala je povezava Irak-Sirija (Kirkuk–Baniyas), vendar je naftovod nedelujoč že od leta 2003 ko so ga poškodovala letala ZDA (leta 2007 so se Rusi dogovarjali z Iračani o obnovitvi, vendar je bila pogodba pretrgana leta 2009)...PAZI TO!! Leta 2011 so se spet začeli pogovori o obnovitvi vendar tokrat z Sirijci (Assadom), kar bo pa zgleda po tem kar se sedaj dogaja s Sirijo tudi padlo v vodo....čas je da še ZDA malo nastavijo mošnjiček...sedaj bo to možno ko nebo več Assada ;)
sejvam
03. 08. 2012 12.31
Ja obstaja tudi naftovod Irak-Turčija vendar je pod nenehnimi napadi s strani PKK (Kurdi) kar pa ni ravno dobro za nemoteno oskrbo z nafto plus ni ravno nevem kako zmogljiv
sejvam
03. 08. 2012 12.39
+2
Infadel_no1: prosim te ne širi dezinformacij, neresnice, nestrpnosti..itd. in ne smeti tega portala, ker po domače rečeno imaš maslo na glavi (ne smem se drugače izrazit.. brišejo takoj) :)
sejvam
03. 08. 2012 13.08
ja Admin me je zbrisal takoj ko sem omenil neko knjigo :) (myths, lies and oil war priznanega avtorja) Hotel sem reči da ne prodajam buč, in če bi lahko, bi pripel še par linkov zraven samo za Infadel_no1
1adler
02. 08. 2012 20.30
+0
alah vas gleda
Infadel_no1
02. 08. 2012 20.49
+2
Dark Cesar
03. 08. 2012 10.19
+1
eh kwa je z vama.....sem biu včeraj na obisku pri njima potem je prišel še buda in smo do 5 zjutri poker špilal....tko da fantje sam karte mečejo,boli njih za sirijo in svet....=))
Dark Cesar
03. 08. 2012 10.19
Infadel_no1
03. 08. 2012 10.43
Vem so me povabil, pa psi gulfajo ko prasci!
Infadel_no1
02. 08. 2012 20.24
Kako lahko nekdo podpiše TAJNI sporazum potem pa to objavljajo v medijih! Kontradiktorno, kot marsikateri domišljiski roman ki je napisan na forumu!
Jimi1
02. 08. 2012 20.02
+11
Klasična državljanska vojna, ki se bo na koncu končala z velikim pomorom poražencev. CIA je tudi uradno vstopila v vojno, ker svoje dejavnosti več ne more skrivati. Uporniki bodo z tem priznanjem dobili v roke najsodobnejše vrste protioklepnega in protiletalskega orožja, ki bo poslej nosilo oznako "made in USA", to pa zato, ker očitno na trgu niso mogli kupiti dovolj Rusko-Kitajskega vojnega materiala....
Infadel_no1
02. 08. 2012 20.22
-8
Nene rabijo ameriško ki vsaj dela, ker rusko je za eno šaro, igl pa rusi ne bodo kr tako prodal komur koli!
sejvam
02. 08. 2012 21.14
+3
Infadel_no1: res mi ni jasno berem toje komentarje proti Siriji, Assadu....se pravi res hočeš da zmagajo skrajno islamistične skupine in s tem popoln kaos v državi in uvedba šeriatskega prava(pod Assadom so vse vere živele v sožitju, ženskam ni bilo potreno nositi burk....itd)? res ne razumem te oprosti, ampak razloži mi kaj se ti plete po glavi?
KisloZelje333
02. 08. 2012 21.17
+3
tudi jaz te ne razumem dragi infadel, si nam sposoben razložiti, kaj se je s tabo dogajalo skozi življenje, da imaš danes takšne blodnje. In s podpiranjem zda, izraela in vatikana, si soodgovoren za vse uboge žrtve teh grozovitih pobojev, se pravi plačujejo te baje ne, kje je potem vzrok, da podpiraš teroriste? Mislim al si po vseh teh komentarjih še vedno tako spran, da verjameš 24ur in cnn?? Daj nam vsaj v enem komentarju malce bolj razloži kaj se dogaja s tabo, morda bomo potem drugače gledali na tvoje komentarje.
sejvam
02. 08. 2012 21.19
+4
Infadel_no1: P.S. berem tvoje komentarje, gledam tvoje minuse....ja res nevem kdo je tu zdaj nor?..... obstaja še drug svet, in to ni tista škatla ki se ji reče televizija ali jutranji list....
Infadel_no1
03. 08. 2012 10.45
-3
Ste brala kdaj sun Tzu-ja?!? Izgleda da ne! Če se hočeš izogniti vojni na domačih tleh jo popelji k sosedu! Pa nasvidenje, ker pa ne sanjam kot misisce da bi bil mir na svetu, ker vem da je to zaradi človeške neumnosti nemogoče, pa pač podpiram mojo stran, v kateri sem rojen!
Infadel_no1
03. 08. 2012 10.47
Ne vidita point tega, če dol ni vojne, so vsi skrajneži razdrobljeni po svetu in nasilno upeljujejo svojo ideologijo, če pa je dol vojna pa vsi krenejo dol v imenu "invisible man-a"!
Nina Nubia 1
03. 08. 2012 12.31
+3
infadel,ce ne bilo amerike-izrael in ostalih hlapcev bi bil svet dosti lepsi to so dejstva tudi raznih al-kaida.... ne bi bilo
rdecimak
02. 08. 2012 19.41
+12
Kamor america svoj nasilen nos vtakne...gre vse k hudiču!!!
Infadel_no1
02. 08. 2012 20.23
ampak če pogledamo po svetu, je bolj tam tako dogajanje kjer je islam, vse od vzhoda afrike do azije, kjer islam širi svoje ideje na tak način kot najbolje zna!
pika poka ježek
02. 08. 2012 19.06
+4
V tako kaotičnih razmerah ne moreš vedeti kdo je kdo. Vsaka stran išče "izdajalce", preoblačijo se v borce nasprotne strani in izvajajo zločine nad ljudmi, ki jih pridejo pozdravit. vse s ciljem ustvariti strah, teror, spreti ljudi med seboj. Prastara taktika obvladovanja ljudi.
pika poka ježek
02. 08. 2012 19.08
+2
Eni in drugi, - isti. HEH Ima kdo asociacijo na kaj?? Na koncu pa pošteni in preživeli "borci" razočarano ugotovijo - NISMO SE ZA TO BORILI.
povemvsem
02. 08. 2012 19.26
+2
točno vemo kdo je krivec za začetek prelivanja krvi.kako se pa potem zadeve odvijajo naprej je pa odvisno od trenutne situacije.
KisloZelje333
02. 08. 2012 19.30
+1
a si ti un ježek ki je spodi janezu pametoval? Skratka ve se kdo je kriv za nastalo situacijo.
Dzugasvili
02. 08. 2012 18.58
-2
Mehoti so že začeli z raziranjem.....na koncu bo pa tako kot v Libiji......
janez6bb
02. 08. 2012 18.49
+3
Razotkrivene laži britanskih mainstream medija po pitanju izvještavanja o Siriji - priča o lažnom novinaru koji je navodno radio za sirijske TV kanale
pika poka ježek
02. 08. 2012 18.43
+5
Zgodovina se ves čas ponavlja. Ko bo konec zmagovalci ne bodo nič krivi, proaženci pa bodo najslabši, izdajalci in podobno. In dobili bomo zopet masovne grobove. Zmagovalci pa si bodo postavljali spomenike. Le ena malenkost, nihče ne ve kdo bo na koncu zmagal, vojna prinaša preobrate in tudi prestope iz ene na drugo stran. HEH
vg3
02. 08. 2012 17.48
+14
BARAK OBAMA V HAG NUJNO
povemvsem
02. 08. 2012 17.54
+4
Infadel_no1
02. 08. 2012 20.14
-2
In kaj mu boš dokazoval, ker je rekel Jump, vsi pa so skočili iz mosta!
yarrick
02. 08. 2012 21.39
+1
za kaj naj bi odgovarjal obama? Že takoj na štartu zaradi veleizdaje v prid korporacijam, zaradi grobih kršitev njihove ustave, pa še kaj bi se našlo.Potem so tu zločini proti človečnosti v okviru guantanama, neizročanje krivcev na ICC.... tega je tolk, da nebi kmalu končal.če bi bamsy-a spravili na ICC in bi le temu predesedovali nepodkupljivi tožilci in sodniki, ga nebi videli kmalu ven.Ko pa bi prišel, b pa do smrti sedel doma zaradi veleizdaje.
vg3
02. 08. 2012 17.44
+7
UPORNIKO SO PA RES ZANESLJIVI VIR INFORMACIJ PA KAJ PISATE GLUPOSTI DA SO VLADNE SILE UBILE CIVILISTE .PROBLEM JE KER SE UPORNIKI POMESAJO MED CIVILISTE IN BEZIJO CEZ MEJO VOJSKA PA JIH HOCE ZAUSTAVITI.POP TV IN VASA PRIPADNOST AMERIKI JE ZE BOLANA
povemvsem
02. 08. 2012 16.48
+9
kot že rečeno, resnice ne boste pisali in amen!a ne admin?