Tujina

Umrla ženska, ki je med terorističnim napadom padla v Temzo

London, 07. 04. 2017 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

31-letna Romunka Andreea Cristea je postala peta žrtev terorističnega napada v Londonu. Žensko, ki je bila v britanski prestolnici na izletu s fantom, ta pa naj bi jo nameraval tam celo zaprositi za roko, je napadalec povozil in padla je v Temzo.

Mlada Romunka je peta žrtev londonskega terorističnega napada.
Mlada Romunka je peta žrtev londonskega terorističnega napada. FOTO: AP

V četrtek je v bolnišnici umrla Romunka Andreea Cristea, ki je med terorističnim napadom pred britanskim parlamentom padla v reko Temzo, je danes potrdila policija. To je peta smrtna žrtev terorističnega napada.

31-letna Cristea si je v času napada London ogledovala skupaj s partnerjem Andreiem Burnazom. Po poročanju britanskega BBC je romunski veleposlanik v Veliki Britaniji Dan Mihalache razkril, da jo je Burnaz na dan napada želel zasnubiti. Ko je napadalec zapeljal na pločnik, je najprej zbil Burnaza, ki je utrpel zlomljeno stopalo, nato pa še Cristeo in jo potisnil v Temzo.

"Ni besed, s katerimi bi lahko začel opisovati bolečino in praznino, ki je ostala v naših srcih," so v izjavi sporočili člani Cristeine družine in njen partner.

Napadalec, v Veliki Britaniji rojen 52-letni Khalid Masood, je 22. marca najprej na Westminstrskem mostu z avtomobilom zapeljal v skupino ljudi in jih več povozil. Nato se je z avtomobilom zaletel v ograjo parlamenta ter vdrl na območje parlamenta. Tam je zabodel enega policista, ki je kasneje podlegel poškodbam. Napadalca je nato ustrelila policija. Odgovornost za napad je prevzela skrajna skupina Islamska država.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
07. 04. 2017 18.45
Povozil ali zbil sta različna pojma.
Starudin
07. 04. 2017 17.03
-1
SAKITUMI
07. 04. 2017 12.49
+5
prejšnji teden je umrl sosed, bivši partizan, ki je leta 1944 sesul 11 švabov v bunkerju, ki je bil postavljen na našem mostu in iz katerega so pobijali domačine, ki so želeli preko.... nikjer nič objavljenega..... res skrb za domovino in previbalce...važno da je na zahodu nekdo umrl...pa življenepis objavit.... do kdaj? mimgrede, so angleški mediji poročali kaj o morilcu babice in brata?
WAYNE.ROO
07. 04. 2017 16.07
-1