Tujina

Umrl 64-letnik, ki je v hudi vročini v gneči čakal na srbsko-madžarskem mejnem prehodu

Beograd/Skopje/Atene, 06. 08. 2017 17.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred madžarskim mejnim prehodom Roszke, kjer so vozniki v dolgih kolonah tudi do pet ur čakali na 40 stopinjah Celzija, je umrl 64-letni Srb. Medtem z območja Balkana poročajo o novih gozdnih požarih. Zaradi njih so na jugozahodu Makedonije razglasili izredne razmere, prav tako na grškem otoku Kythera.

Madžarski in srbski mediji poročajo, da je pred madžarskim mejnim prehodom Roszke v soboto umrl 64-letni Srb. Umrl je potem, ko se je vrnil v avtobus, s katerega se je pred tem izkrcal z drugimi potniki pred nadzorom potnih listin na meji. Ob vrnitvi v avtobus se je zgrudil, ekipa prve pomoči pa mu ni mogla več pomagati in je ugotovila, da je umrl.

(slika je simbolična)
(slika je simbolična) FOTO: Thinkstock

Na tem največjem in najbolj prometnem mejnem prehodu med Srbijo in Madžarsko so bile v soboto več kilometrov dolge kolone vozil, v katerih so ljudje ob 40 stopinjah Celzija na prestop meje čakali tudi do pet ur, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Makedonija je medtem v dveh občinah na jugozahodu države razglasila izredne razmere iz strahu, da bi se zaradi vročinskega vala lahko razširilo več gozdnih požarov. Ob tem so poudarili, da so 30-dnevne izredne razmere razglasili s ciljem boljšega usklajevanja boja proti požarom in da so razmere pod nadzorom.

Policija je sicer potrdila eno smrtno žrtev požara v neki vasi blizu Skopja. Zaprosili so tudi za pomoč helikopterjev, ko so bile na jugozahodu zaradi požarov ogrožene hiše v planinskih vaseh.

Na grškem otoku Kythera pa so v soboto razglasili izredne razmere zaradi gozdnega požara, ki ga je krepil močan veter in zahteval evakuacijo več deset hiš, je poročala agencija Reuters.

Iz Srbije pa so danes poročali, da so zaradi pregretja tirov na progi Beograd-Bar morali danes okoli 15. ure prekiniti železniški promet. Del tira se je namreč zaradi visokih temperatur skrivil in sedaj popravljajo napako, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Explainator
07. 08. 2017 09.11
+7
sej ni krivo čakanje...verjetno je bil avtobus klimatiziran, problem je bil, ko je moral ven na 40 stopinj in verjetno je potem sledil šok
Wolfy
06. 08. 2017 20.46
+19
Se niti ne čudim glede na vse videno v preteklem tednu... Delam na eni izmed bencinskih na avtocesti in moram rečt da so se ne glede na te vročinske dneve najdli talenti ki so se vozili brez klime na stotine kilometrov in obleževali zraven hladilnikov, ali pa se totalno nepripravljeni podajali na dopust. Človeška neumnost res nima meje.
Ramzess
06. 08. 2017 18.14
+11
Ja, tako je, ko birokratom ni mar, razen za izvajanje zakona, ne glede na ceno.
rovte
06. 08. 2017 20.17
+1
Ma me prav zanima, če bi oz. bojo te birokrati kdaj čakali toliko časa na meji, grozno kaj se dogaja!