Tujina

Za al Asada so se pripravljeni 'žrtvovati z dušo in krvjo'

Damask, 07. 01. 2012 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko se je samomorilski napadalec razstrelil v središču Damaska, so sirske oblasti zagrozile z "železno pestjo". Globoko zaskrbljenost ob dogajanju v Siriji je izrazil generalni sekretar ZN Ban Ki Mun.

Potem ko se je v Damasku v petek razstrelil samomorilski napadalec in ubil 26 ljudi, je sirsko notranje ministrstvo ta napad danes označilo kot "novo teroristično eskalacijo" in zagrozilo, da bodo oblasti nanj odgovorile z "železno pestjo".

"Po vseh tistih, ki spodkopavajo varnost države, bomo udarili z železno pestjo," je v izjavi za javnost zapisalo sirsko notranje ministrstvo.

Več visokih predstavnikov sirskega režima, med njimi ministri, se je danes tudi udeležilo pogreba nekaterih žrtev petkovega napada, ki je potekal v mošeji Al Hasan v soseski Al Midan. Pred mošejo, kjer se sicer zbirajo nasprotniki režima, se je tokrat zbralo na tisoče privržencev režima, ki so mahali z zastavami in med drugim vzklikali, da so se pripravljeni "z dušo in krvjo žrtvovati" za predsednika Bašarja al Asada.

Sirske oblasti grozijo z "železno pestjo".
Sirske oblasti grozijo z "železno pestjo". FOTO: POP TV

Ban Ki Moon je medtem v petek v New Yorku izrazil globoko zaskrbljenost ob dogodkih v Siriji in poudaril, da "je vsako nasilje nesprejemljivo in se mora končati".

Varnostni svet ZN pa je objavil izjavo za javnost, v kateri je napad označil kot "gnusno dejanje" in izrazil obžalovanje zaradi izgubljenih življenj. VS ZN naj bi o Siriji sicer znova razpravljal v torek, a kakšne odločnejše obsodbe nasilja nad protirežimskimi protestniki tudi tokrat ne gre pričakovati.

Razstrelil se je v središču Damaska

Samomorilski napadalec se je v petek razstrelil v središču Damaska, natančneje pred semaforjem v bližini neke osnovne šole v soseski Al Midan, ki velja za trdnjavo protirežimskega protestnega gibanja. Pri tem je bilo ubitih 26 ljudi, 63 pa ranjenih.

Sirska opozicija je napad ocenila kot maščevanje režima sirskega predsednika al Asada in ga pripisala državnemu varnostnemu aparatu.

"Vso odgovornost za ta zločin pripisujemo režimu, njegovim agentom in njegovim tolpam," je tako sporočila Muslimanska bratovščina. Sirski nacionalni svet, ki združuje več opozicijskih skupin, pa je ocenil, da "nosi napad prstne odtise režima".

Petkova eksplozija je bila sicer že druga v dveh tednih, potem ko je bilo v Damasku v dveh samomorilskih napadih konec decembra ubitih več kot 40 ljudi. To je bil prvi tovrsten napad v Damasku od začetka vstaje proti režimu predsednika al Asada, za katero oblasti že ves čas trdijo, da je v resnici delo teroristov in oboroženih tolp.

V drugem nasilju v Siriji je bilo medtem v petek ubitih 17 civilistov. Osem jih je bilo po navedbah aktivistov ustreljenih v Damasku, šest pa v Hami. V nedeljo bo Arabska liga v Kairu razpravljala o svoji opazovalni misiji v Siriji, ki ji vse bolj pada kredibilnost, saj očitno ni uspela zajeziti nasilja v državi.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekavcminka56
07. 01. 2012 16.17
+6
Kot sem že napisal, daleč od tega, da bi verjel v vse teorije zarote, resnica je vedno nekje vmes,, ampak se bolj nagiba k črnemu scenariju, mi znate nasprotniki pojasniti, če so vse skupaj zgolj teorije zarote, od kje napad 11/9, zakaj irak, orožje za množično uničenje, ki ga še danes ni, morda nafta? Zakaj afganistan, morda zaradi osame, morda zato ker iz tam pridelajo 90% vsega heroina, zakaj bo kmalu sirija, morda zaradi razmer v državi, morda nafta in ogromna nahajališča zemeljskega plina, zakaj je gadafi čez noč postal sovražnik, ker je želel ustanoviti lastno afriško valuto, krito v zlatu, kar bi za dolar in euro, ki nimata nobene podlage, pomenilo še slabše stanje kot sedaj, morda zato, ker je rekel da 2012 poteče koncesija za črpanje nafte, eu in zda pa smo mu dolgovali 200mio ali morda še kaj več kot le miljonov in je rekel, da tistim, ki ne poravnajo dolgov, ne bo več dobavljal nafte, zakaj na 24ur, bbc, cnn, fox news vidiš samo to kar je prav da vidiš, nobenih slabosti ameriških obveščevalnih služb, vojske, kako so ravnali s protestniki, oz še vedno ravnajo, potem sem jaz naiven, ker gledam na svet malce drugače kot ti in razmišljam s svojo glavo, važno da so vse okrog tebe same teorije zarot, daj mi potem objasni vsaj pol vprašanj, ki sem ti jih zastavil, enako velja zate martian, ne samo obsojat, povejte kako vi to vidite in ZAKAJ naj bi to bile zgolj teorije zarote, pa vatikan, zakaj je ves v zlatu, zakaj ne razprodajo 10% pa bi nahranili celo afriko, pa rockefellerji, rothschildi, to so za vas teorije zarote, mind control dejansko deluje, vidva sta živa primera za to.
Max_Headroom
07. 01. 2012 23.54
-1
Za zlato podlago denarja mislim, da so se odločili pred nekaj stoletji, ker je bilo redko in so mu lahko tudi določili neke standarde čistosti. Od takrat naprej se vsi bojijo, da bi recimo Rusija ali Afrika naenkrat preplavili trg z ogromnimi količinami zlata, saj bi vrednost kapitala povsod po svetu v trenutku zelo padla. Nasprotno vsi iščejo podobne podlage denarju oziroma vse tisto, kar je nujno za mednarodno izmenjavo dobrin, ni pa eden od virov preživetja oziroma vez med naravo in človekom, ker tega nihče ne bi dovolil kontrolirati. Podobno se je zgodilo z nafto, s tem ko so omejili črpanje in začeli kontrolirati pretok, ji je cena za večkrat zrasla, ko je bila dolgo časa cenejša od kokakole. Posledično so se začeli rušiti nekateri monetarni trgi, ravno tako, kot če bi bila prava kriza oziroma bi vrednot kapitala padla, ker določenih dobrin ne bi bilo več mogoče zagotavljati na trgu, saj določene nacionalne proizvodnje s tem ne bi bile več mogoče. Ni vse zlato, kar se sveti, včasih gre preprosto za žerjavico.
povemvsem
07. 01. 2012 14.27
+2
kot teoretik zarot moraš vseeno nekaj imeti v glavi,da vsaj veš kaj in kje iskati!za nasprotnika je pa že zadosti,da zna prižgati TV!
tekavcminka56
07. 01. 2012 12.37
+9
kdor ŠE VEDNO, verjame v dobro ameriške politike: youtube: nevidni imperij (slo podnapisi), cia secrets, obama deception, rockefeller empire, inside job, blueprint for global enslavement.... ko boste to predelali, razmišljali zraven s svojo glavo, boste ugotovili, da je žal veliko resnice na tem. Me pa še enkrat več, morda se že kar malo ponavljam, se opravičujem za to, čudi od kje martianu, europeanu, crusaderju in še je takšnih primerkov, skratka od kje njim takšno verovanje in zaupanje v ameriško politiko, kaj res to naredi, če poslušaš samo tisto, kar ti elita dovoli. Verjetno bi tudi sam bil tak, če pogledamo, da ne bi imeli interneta in da pač v življenju ne bi srečal tistih 5 ljudi, ki so mi iz prve roke povedali, kako ta svet deluje.
tadej32
07. 01. 2012 13.07
+3
Zelo dober dokumentarec matej. Priporočam tudi THE NEW WORLD ORDER za vse fane zarot in delovanja današnje družbe :)
Martian
07. 01. 2012 13.16
-7
ljubiteljem zarot priporočam film Butec in butec....posebno tisti prizor,ko zagleda na steni članek o tem,da so američani pristali na Luni..
Martian
07. 01. 2012 14.03
-6
tisti dokumentarci ki jih vi gledate so bolj holivudsko narejeni kot pa tisti v holivudu....ti pa o njih da so resni dokumentarci....hahahha...ta je dobra
tekavcminka56
07. 01. 2012 14.13
+4
Martian povsem realno ti je povedal, žalostno, da se imaš poleg vse svoje omejenosti, katero si delil z nami na forumu, za nekakšnega vseveda. Srečno v življenju, potreboval jo boš, ko boš spoznal realnost.
Martian
07. 01. 2012 21.55
-1
matej,rocky,pluto ali kakorkoli že....jst srečo v življenju ne nucam..sm že daleč prišel z delom...sreča je za take kot si ti....k nič ne znate in upate da bo kaj padlo za vas...
Frane Šajn
07. 01. 2012 11.39
+2
SO POZABLI POUDART, DA JE TA PEST NARJENA NA FINSKEM IZ NAJBOLJŠEGA JEKLA!
Martian
07. 01. 2012 11.29
+0
če bi bil jst teoretik zarot...bi rekel..da je te samomorilske napade organiziral režim sam....
tekavcminka56
07. 01. 2012 12.37
+9
ti vemo kdo si, pa european22, nekdo, ki je povsem nepripravljen in nedorasel sprejeti kakšno drugo resnico, oziroma pravo resnico, ker so ti žal mainstream mediji povsem oprali glavo, to je definicija martiana.
Martian
07. 01. 2012 12.54
-5
ne sodi drugih po sebi....to če so tebi razni kvazi zastonj dokumentarci povsem oprali glavo...še ne pomeni da so meni mainstream mediji...
tekavcminka56
07. 01. 2012 14.18
+3
spet si močan, pravi heroj si, kakšne kajle mi spuščaš, važno da vsaj nekaj ljudem ni vseeno, vedno več jih je in prebirajo tvoje smešenje po forumu, verjetno se ti niti ne posmehujejo, ampak si mislijo le: "temu človeku bo pa še trda predla, ko bo videl v kakšnem svetu živi" primerki kot si ti, ste produkt elite, mislite kar oni želijo, ko bo/če bo prišlo do česarkoli podobnega NWOju, boste pa s paniko in kaosom povzročili totalen kolaps.
tekavcminka56
07. 01. 2012 15.23
+2
sem rekel marty da ne verjamem vsega, da je resnica nekje vmes, ampak se bolj nagiba k črnemu scenariju, mi ti znaš pojasniti, če so vse skupaj zgolj teorije zarote, od kje napad 11/9, zakaj irak, orožje za množično uničenje, ki ga še danes ni, morda nafta? Zakaj afganistan, morda zaradi osame, morda zato ker iz tam pridelajo 90% vsega heroina, zakaj bo kmalu sirija, morda zaradi razmer v državi, morda nafta in ogromna nahajališča zemeljskega plina, zakaj je gadafi čez noč postal sovražnik, ker je želel ustanoviti lastno afriško valuto, krito v zlatu, kar bi za dolar in euro, ki nimata nobene podlage, pomenilo še slabše stanje kot sedaj, morda zato, ker je rekel da 2012 poteče koncesija za črpanje nafte, eu in zda pa smo mu dolgovali 200mio ali morda še kaj več kot le miljonov in je rekel, da tistim, ki ne poravnajo dolgov, ne bo več dobavljal nafte, zakaj na 24ur, bbc, cnn, fox news vidiš samo to kar je prav da vidiš, nobenih slabosti ameriških obveščevalnih služb, vojske, kako so ravnali s protestniki, oz še vedno ravnajo, potem sem jaz naiven, ker gledam na svet malce drugače kot ti in razmišljam s svojo glavo, važno da so vse okrog tebe same teorije zarot, daj mi potem objasni vsaj pol vprašanj, ki sem ti jih zastavil, enako velja zate martian, ne samo obsojat, povejte kako vi to vidite in ZAKAJ naj bi to bile zgolj teorije zarote, pa vatikan, zakaj je ves v zlatu, zakaj ne razprodajo 10% pa bi nahranili celo afriko, pa rockefellerji, rothschildi, to so za vas teorije zarote, mind control dejansko deluje, vidva sta živa primera za to.
T_one
07. 01. 2012 15.51
+1
Martin, če bi se tebi sanjalo kaj je mind control in kako je CIA vpletena v te vrste programov, potem bi lahko razumel, kdo so večina tistih ljudi, ki delajo samomorilske napade, tudi na Bilžnjem Zahodu. Vendar pa je tudi res, da je nekaj ljudi na Bližnjem Vzhodu res pretrpelo toliko trpljenja in nepravičnosti, da so za maščevanje pripravljeni storiti samomorilski napad. Vedno pa se vprašaj: "kdo ob danem dogodku profitira?" Ali si res tako neumen, da verjameš, da bo nekdo za maščevanje naredil samomorilski napad nad civilisti, ki niso nič krivi, ne pa nad tistimi, nad katerimi bi se moral maščevati, ki so mu storili zlo?!! Tale samomorilski napad je delo stranskih vej CIA-e, ki jih je CIA ustanovila po Bližnjem Vzhodu. V teh organizacijah potem perejo ljudem možgane (mind control), tako da potem postanejo manđžurski kandidati (programiran morilec oz samomorilec). Tako potem vedno, kadar ZDA in NATO potrebujejo kakšen izgovor za "posredovanje" ali kaj podobnega, CIA aktivira te manđžurske kandidate, da potem naredijo samomorilske napade nad civilisti. To je pri CIA-i standardni postopek. Če je kje kakšen "teroristični" napad, če so cilj napadov civilisti, je ta napad organizirala "elita", predvsem "elita" zahodnih držav. Ko bodo pa tarče postale "elita" (cerkvena in državna avtoriteta", šele takrat lahko govorimo o pravem "terorizmu", ki ni sponzoriran od vlad. Kdo profitira pri tem napadu opisanem zgoraj? Assad zagotovo ne; torej to ni njegovo delo. Profitirajo pa ZDA in NATO, ker imajo "dokaz" kaj počne Assad, s tem pa bodo ZDA in NATO dobile izgovor za "humanitarno posredovanje", kar imajo že v planu najmanj od leta 2000 sem. Prav tako pa imajo namen potem podobno napasti še Iran in Pakistan; tako da lahko takrat pričakujemo podobno propagando!
tekavcminka56
07. 01. 2012 17.54
a je bil verjetno tudi tvoj post žal pretežak za martiana in bo zopet tulil, da so to le teorije zarote.
Martian
07. 01. 2012 21.57
-2
T_one eni najboljših mind control sistemov vseh časov,so zastonj dokumentarci na youtubu...
European22
07. 01. 2012 11.22
-4
Tukaj je dokaz da imajo muslimani samorilnost z bombami v krvi!
Jimi1
07. 01. 2012 11.16
+10
Sirija je kot kaže že globoko v državljanski vojni, v Sloveniji pa so vse možnosti še odprte....
European22
07. 01. 2012 11.23
+1