Tujina

FOTO: Berlusconi bo noč prebil v bolnišnici

Milano, 13. 12. 2009 19.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanskega premierja Berlusconija je na shodu v Milanu 42-letnik udaril v obraz. Šlo naj bi za starega znanca psihiatrov, Berlusconiju pa je zlomil dva zoba in zadal nekaj ran.

Še vedno ni povsem jasno, ali je napadalec Berlusconija udaril z roko ali je vanj vrgel kak predmet.
Še vedno ni povsem jasno, ali je napadalec Berlusconija udaril z roko ali je vanj vrgel kak predmet. FOTO: Reuters

Italijanskega premierja Silvia Berlusconija je na shodu v Milanu 42-letni moški udaril v obraz. Milanski trg je Berlusconi zapustil z okrvavljenim obrazom, napadalca pa je policija aretirala, poročajo tuji mediji.

Po poročanju agencije Reuters naj bi bil napadalec stari znanec psihiatrov, saj je že 10 let uporabnik psihiatričnih storitev. Italijanski mediji pa so zapisali, da gre za 42-letnega Massima Tartaglia iz Milana.

Po prvih informacijah so premierja spravili v avtomobil in odpeljali v bolnišnico. Nekatera poročila si sicer nasprotujejo, tako na primer nekateri mediji poročajo, da se je Berlusconi zgrudil, drugi spet, da je le padel na tla.

Ko so ga varnostniki potisnili v avtomobil, pa je Berlusconi hotel takoj znova ven, in sicer na streho avtomobila, da bi ljudem pokazal, da je z njim vse v redu.

Napadalec Massimo Tartaglia
Napadalec Massimo Tartaglia FOTO: Reuters

Prvi rentgenski posnetki so pokazali, da je Berlusconi v napadu utrpel izgubo krvi in poškodbo dveh zob. 73-letni politik pa je med transportom v bolniško sobo v milanski bolnišnici vztrajal, da se dobro počuti. Kljub temu bo noč prebil v bolnišnici na opazovanju.

Po poročanju britanskega BBC ima Berlusconi razbito ustnico, manjši zlom nosu, dva zoba pa sta se mu zaradi udarca zlomila.

Ga je udaril s katedralo?

Še vedno prihajajo v javnost različne verzije dogodka. Po nekaterih naj bi Tartaglia Berlusconija udaril v obraz s pestjo, spet po drugih navedbah pa naj bi vanj iz bližine zalučal neki predmet.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi imel napadalec v roki kovinsko miniaturno figurico milanske katedrale, vendar še ni jasno, ali jo je vrgel v premierjev obraz ali ga je z njo udaril po obrazu.


'Nisem pošast, ker sem čeden'

''Kar so naredili Berlusconiju, je terorizem,'' je po dogodku dejal vodja skrajno desničarske Severne lige in tesen zaveznik premierja Umberto Bossi.

Berlusconi je na milanskem trgu sicer nagovoril več tisoč privržencev. Že ob začetku nagovora ga je sicer približno deseterica v publiki izžvižgala, vendar so jih s pomočjo ozvočenja povsem preglasili. Policija pa je morala posredovati zaradi prerivanja med temi, ki so Berlusconiju nasprotovali, in varnostniki.

Berlusconi med govorom v Milanu pred napadom
Berlusconi med govorom v Milanu pred napadom FOTO: Reuters

V političnem govoru je Berlusconi zbranim med drugim tudi dejal, da ga ''prikazujejo kot pošast, ampak mislim, da to nisem''. ''Najprej zato, ker sem čeden, kot drugo pa sem tudi spodoben fant,'' je pojasnil, zakaj ni pošast.

Berlusconijevi zavezniki so kot vzrok napada takoj navedli ''sovražno kampanjo'' levičarskih nasprotnikov. Italijanski premier je sicer tarča vse hujših kritik tako zaradi pravnih težav kot tudi škandalov v zasebnem življenju. 

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (219)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kofetarqa
14. 12. 2009 22.45
ja slabo varovanje.. bo moral slovenske varovalce poklicat :DDD
plutto
14. 12. 2009 20.48
Žal ,se je moralo pripetiti in se je pripetilo..bilo je samo še vprašanje časa..toliko prahu kot ga je on dvigoval v Italiji,ga ni noben politik..priznajmo si.
drekec_pekec
14. 12. 2009 18.23
JimmyP ja res je ja , nasilje ni sprejemljivo, vendar on misli, da lahko brije norce iz vsakogar ko se mu zljubi, ker mu to omogočata položaj in denar. Nima nobenih manir in obnašanja, da o morali ne govorimo. Tudi to je neke vrste nasilje. Kaj bi kdo dosegel, če bi ga tožil? Nič, ker z lahkoto plača vsako odškodnino, če bi že do je prišlo, kar pa je malo verjetno. Roko na srce, veliko je izzival in zato jih je dobil po kljunu. To dejanje je bilo narejeno že čisto iz nemoči. Ker mu nihče na svetu nič ne more, niti sodstvo mu ne pride do živega, on pa se iz vseh norčuje.
sophie25
14. 12. 2009 15.57
bravo!!!!! drugič šeeeeee!!! naj vidi, da tudi on ni nedotakljiv!!!
Samo Kodela
14. 12. 2009 15.43
nasilje ni nikoli sprejemljivo in takšna privoščljivost, kot jo nekateri tu izkazujete, kaže na vašo neciviliziranost. Res je da je počel vse sorte svinjarij, ampak to se ne rešuje z nasiljem. Kar se tiče spolnih škandalov, ni najlepše kar je počel, a vendarle gre zgolj za seks, ki ni sam po sebi nič slabega in se z njim nikomur zares ne škodi. Pa me prav zanima, koliko od vas ima prav tako raznorazne ''spolne škandale'', pa se pač ne ve za njih, ker niste javne osebe oziroma politiki!!Prav bi bilo, da je Bersluconi zvest svoji ženi, če se je že poročil, a menim, da imajo nekateri ljudje, ki si to želijo, tudi pravico do bolj svobodnega spolnega življenja kot večina, čeprav bi bilo bolje, da se potem ne poročajo. Osebno se mi celo zdi povsem normalen način partnerskega življenja, da ima človek zveze, ko pa ni v zvezi pa si občasno tudi privošči kakšno avanturo. Pri Berlusconiju sicer ni bilo ravno tako, a vendarle je fizični napad nesprejmljiv!! Kar pa se tiče sodelovanj z mafijo in drugih nečistih poslov, če se to res dogaja, je to grozno, ampak spet se to ne rešuje z nasiljem!! Pa spet bi marsikdo od vas to počel če bi imel možnost. Seveda s tem ne opravičujem Berlusconijevih dejanj, ampak želim prikazat dvoličnost in privoščljivost nekaterih. Skratka, naslajanje nad fizično poškodbo nekoga, je ogabno dejanje. Mene vedno malo stisne, ko vidim okrvavljenega človeka, pa ne glede na to kdo je in kaj je počel!! V zgodovini so javno mučili in ubijali mnoge, takšen ki so dejansko delali slabe stvari(razni voditelji, diktatorji) in takšne ki niso(znastveniki, lov na čarovnice, inkvizicija). Takšen stvari se ne bi smele dogajati in se ne smejo več nikoli ponoviti, kjub temu da je marsikdo lačen krvi, kar se vidi tudi v teh komentarjih!! Najhujša kazen, ki se sme zgoditi človeku je zapor!!! In s tem ko nekateri pišete privoščljive komentarje, kažete na nek prevrat v lastnem mišljenju, saj niste nič boljši od mafijcev, s katerimi bi naj Bersluconi sodeloval!!
trigori
14. 12. 2009 09.39
gospakatja
14. 12. 2009 09.15
pisca članka sprašujem, kakšna je razlika med "zgruditi se" in "pasti na tla"?
zuper
14. 12. 2009 07.46
demidov6: svojim državljanom je ob potresu reku, da jim nč ne manjka, da je tko kot v kampu, ko so si začasno postavl šotor, ko so izgubil vse kar so imeli.... to je tvoj berlusconi
Marjan Jost
14. 12. 2009 07.34
Vse zrežirano. Kaj mislite, da lahko ob takšni zaščiti vsakdo pride v njegovo bližino ? Baraba, je želel postati žrtev. In sedaj bo ubogi, da je kar kaj.
demidov6
14. 12. 2009 07.33
no zdej pa povejte kva je slabega Berlusconi naredu za svoje drzavljane da ga kle vsi Slovenci tako pluvate ? a zato ker je Obami reku da je zagorel ?
arhimed_33
14. 12. 2009 07.30
Dolgo je iskal,vendar je le našel kar je iskal,vendar le v nežni obliki......
falco1
14. 12. 2009 06.33
sej res da je butl sam vseen to je pa mal preveč pr nm bi mogu pol vlade mal "našeškat" , Sej mu bi lahko lifting popustu, s takimi stvarmi se ni za hecat zdej mu je na glavi naredu več škode kokr je moj avto vreden.
kubo
14. 12. 2009 03.35
V nasi politiki bi bilo treba nekatere v vrsto postavit...,pol pa batine,pa bejzi,da te nevidim vec..... Italijani pa sami sebi v skledo pluvajo....,vsi vejo,da je bil Berlusconi povezan z mafijo...,pa se komaj eden najde ,da ga po pesu rukne. Pri nas tudi vsi vemo,da je trojcek v Sloveniji nesposoben.....pa nobeden nic...,bi bilo treba ..
didlos
14. 12. 2009 03.32
Kao žrtveno jagnje špila - dej no dej - zdej, ko mu teče voda v grlo :))) še premal ga je !
AK-47
14. 12. 2009 02.07
...hoče biti mali Duče ...ta Berlusconi,...
janžo
14. 12. 2009 02.02
Tole se zgodi, če se nekdo leta in leta norčuje iz ljudi...
Darch Lp
14. 12. 2009 01.05
jz bi ga še bolj :@
KD_FT
14. 12. 2009 01.01
uf ... glede na to, kako je gledal, je verjetno dobil še pretres možganov ...
endzi17@hotmail.com
14. 12. 2009 00.52
faj n ga je en napoko
drekec_pekec
14. 12. 2009 00.34
U mater, ampak ga je orenk. Takega direkta se ne bi sramoval noben gostilniški pretepač.