Tujina

Ubit eden od ustanoviteljev zloglasnega mehiškega kartela

Ciudad de Mexico, 13. 05. 2014 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mehiška vojska je v obračunu v bližini meje z ZDA ubila enega izmed ustanoviteljev zloglasnega kartela Los Zetas. V spopadu je bilo sicer ubitih šest ljudi, poleg Mellada Cruza še štirje njegovi pajdaši in en vojak.

Mehiški marinci
Mehiški marinci FOTO: Reuters

V strelskem obračunu na meji med Mehiko in ZDA je bil ubit eden izmed ustanoviteljev brutalnega mafijskega kartela Los Zetas Galindo Mellado Cruz. Bil naj bi eden izmed šestih žrtev spopada z mehiško vojsko.

Mellada Cruza so v petek v njegovi obmejni rezidenci v mestu Reynosa obkolili mehiški vojaki. Na pomoč so mu s terenskimi vozili prihiteli številni oboroženi kolegi, pri tem pa se je vnel spopad, v katerem je bilo ubitih šest ljudi - Mellado Cruz, štirje njegovi pajdaši in en vojak.

Forenziki so kasneje s pomočjo prstnih odtisov in fizičnega opisa identificirali Melladovo truplo. 41-letni mafijec je bil drugi v liniji poveljevanja v omenjeni združbi. Dan po spopadu so mehiški organi prijeli še štiri pripadnike Los Zetasov, zasegli pa so tudi večje število pušk, granat in nabojev.

Od poletja 2012 so mehiški organi usmrtili že dva od treh šefov omenjenega kartela. Miguel Angel Trevino Morales je bil ujet julija lani, manj kot leto dni pred tem pa je bil v obračunu z mehiško vojsko ubit Heriberto Lazcano Lazcano.

Lazcano je znan tudi kot El Lazca ine je leta 1999 prebegnil iz mehiške vojske in skupaj z nekaterimi vojaškimi kolegi, ki so bili člani posebne enote, ki jo je urila amerišjka vojska, oblikoval skupino Los Zetas. Ta je sprva predstavljala oboroženo krilo Zalivskega kartela, kasneje pa se je od tega kartela ločila in leta 2010 začela sama trgovati tudi z drogo. Zdaj njeni pripadniki nadzorujejo številna zelo donosna območja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

redinmir
13. 05. 2014 21.08
+2
Kako lepa novica. Mafijce zabiti v tla in trava bo rasla kot nora-