Tujina

Turška letala bombardirala tarče PKK v Iraku

Ankara, 17. 08. 2011 21.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
7

Turška letala napadajo vojaške tarče uporniške Kurdske delavske stranke na severu Iraka. Gre za povračilni ukrep, saj so uporniki napadli turške vojake na jugovzhodu Turčije.

Turški vojak na meji.
Turški vojak na meji. FOTO: Reuters

Turška letala so danes na severu Iraka napadla vojaške tarče prepovedane Kurdske delavske stranke (PKK). Gre za povračilni ukrep ob današnjem napadu na turške vojake na jugovzhodu Turčije.

Danes je bilo namreč ubitih sedem turških vojakov, so sporočile turške oblasti, ki so odgovornost za napad pripisale upornikom Kurdske delavske stranke. Vojaki so bili ubiti v napadu podtaknjene obcestne mine na območju Cukurce v provinci Hakkari ob meji z Irakom. Po eksploziji so napadalci še streljali na vojake.

V napadu je bilo enajst vojakov ranjenih, med njimi več huje, zato se oblasti bojijo, da bi lahko število smrtnih žrtev še naraslo.

Število napadov kurdskih upornikov na turške vojake se je od julija močno povečalo, v njih pa je življenje izgubilo več kot 30 vojakov. Turška vlada je pred dnevi napovedala ostrejše povračilne ukrepe proti pripadnikom PKK, ki je bila uvrščena na seznam terorističnih skupin tako v Turčiji kot tudi v EU in ZDA.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ca6e
18. 08. 2011 11.34
Če bi vedeli malo zgodovino, kurde niso turki začeli kar tako preganjati, ampak so skrajneži prebežali iz iraka in v turčiji hoteli ustanovit svojo državo, sprva so jim turki humanitarno pomagali, ko pa so se tkurdi tudi v turčiji zoprstavili proti vladi z orožjem se je pa začelo! Seveda pa ne moremo v isti koš metati vojaške operacije ki so legitimne in pa genocid ki ga je ukazal Hussein in Kemični Ali izvedel, ko je pobil 100000 neoboroženih kurdov!
Uporabnik487511
18. 08. 2011 06.29
se bojo že zmenli....
Nimivseeno
18. 08. 2011 03.02
Turki so močni zavezniki ZDA, Kurdi so pa največji svetovni narod stoletja preganjan od Turkov, Iraka ... BREZ LASTNE DRŽAVE! Turki si želijo prisvojiti kurdsko ozemlje, kurdi se pa ne dajo. Zato jih turki obtožujejo terorizma, ko pa so teroristi prav turki sami. Podobna zgodba kot ZDA preamptive strike!
tali?ni tom
18. 08. 2011 00.59
ko je kurde pa kemični ali pipsal so ga ameri pa obesl ! Aa bojo tut tele turke ki dejansko na kratko držijo kriminalce , za kar so skrbel še takrat ko je v iraku vladal Sadam Hussein , ki jim je dovolil prehod meje (turkom seveda) na koncu pa bil kriv za vso kolobocijo ki je ni bilo , je bil pa dokaj mir v iraku kar pove sosed ki je vozil špedicijo tja in v iran !beda od nakladanja in potvarjanja dejstev , a vse za kar nekaj !
TA_RDEC
18. 08. 2011 00.43
prepovedana delavska stranka? Demokracija pa taka! Me prav zanima, če ima kdo moč prepovedati stranke elite, kot je npr. LDS
JurijGrmMlajsi
17. 08. 2011 23.52
FREE OCALAN FREE KURDISTAN
Helix Nebula
17. 08. 2011 22.24
Zanimivo kk Alaha promovirajo tti muslimani.. Ko js opazujem situacijo, semi zdi da nimajo nekega skupnega plemenitega cilja ki se mu reče ''Islam''.. Identična situacija ko pa je bla več ko 1000 let med Evropskimi državami.. Boj za denar, premoč in pa vpliv.. Islamski skrajnež ki se bori proti muslimanom.. smešno.. ni čudno da se jim reče skrajneži..Borijo se v imenu boga ki ga očitno niti sami ne spoštujejo.. Dokler bojo verski voditelji zlorabljali vero za vojne namene bo njihova kri dnevno tekla v puščavah.. Drgač pa Turčija s tabo držimo.. Edina muslimanska velesila kjer spoštujejo to v kar verjamejo.. vsaj večina..