Tujina

VIDEO: Turistično ladjo za opazovanje kitov v trenutku zajel val, poročajo preživeli

Tofino, 27. 10. 2015 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kanadske oblasti še vedno preiskujejo, zakaj se je prevrnila in potonila ladja za opazovanje kitov. Preživeli poročajo, da je ladjo v trenutku zajel ogromen val in jo prevrnil. V času nesreče je bilo na ladji 27 ljudi, od tega jih je pet umrlo, ena oseba pa je še vedno pogrešana.

Kanadske oblasti še vedno preiskujejo, zakaj se je prevrnila in potonila ladja za opazovanje kitov. Preživeli poročajo, da je ladjo v trenutku zajel val in jo prevrnil. V času nesreče je bilo na ladji 27 ljudi, od tega jih je pet umrlo, ena oseba pa je še vedno pogrešana.

Preiskava o tem, zakaj se je 20-metrska ladja prevrnila v bližini otoka Vancouver, še vedno poteka. V nesreči je življenje izgubilo pet oseb, starih od 18 do 76 let, 27-letnega Avstralca pa še vedno pogrešajo.

Preiskava nesreče bi lahko trajala več mesecev.
Preiskava nesreče bi lahko trajala več mesecev. FOTO: Reuters

Eden od reševalcev je dejal, da so potniki pripovedovali o valu, ki je naenkrat zajel ladjo in jo obrnil. Ljudje niso imeli časa niti, da bi oblekli rešilne jopiče, je dejala ena od prič, ki je videla nesrečo. Ena od žensk, ki jo je rešil je bila noseča in je imela zlomljeno nogo.

Lastnik podjetja Jamie's Whaling Station, Jamie Bray, je dejal, da ne razume, kaj se je zgodilo. "Ta ladja pluje že 20 let in v tem času ni bilo nobenih nesreč, to se je zgodilo popolnoma nepričakovano," je dejal.

Nekateri mediji poročajo, da naj bi ladja začela puščati vodo. Preiskovalci bodo opravili temeljite pogovore z vso posadko in potniki, pregledali razbitino, preverili kako je bila ladja vzdrževana in kakšne so bile vremenske razmere v trenutku nesreče. Ko je potonila, naj bi sicer bilo vreme sicer sončno in ni pihalo. Tamkajšnji ribiči sicer pravijo, da je območje, kjer se je ladja prevrnila, znano, da se lahko pojavijo nenadni veliki valovi.

Za zdaj pa je še prezgodaj z gotovostjo trditi, kaj je botrovalo nesreči, pravi Marc Andre Poisson iz kanadskega sveta za prometno varnost. Preiskava bi po njegovih besedah lahko trajala več mesecev.

V nesreči so umrli britanski državljani: ena ženska in štirje moški, stari od 18 do 76 let.
V nesreči so umrli britanski državljani: ena ženska in štirje moški, stari od 18 do 76 let. FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
27. 10. 2015 23.10
-1
Gmwota
27. 10. 2015 12.26
+2
Megalodon :-D
0523
27. 10. 2015 12.10
+0
Prevrnil jih je Moby Dick