Tujina
Oglas

Tudi to je Nemčija!

Ljubljana, 14. 09. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
www.germany.travel
Komentarji
0

Počitniška dežela Nemčija je polna čudovitih naravnih pokrajin, ki so, podvržene vetru, vremenu in drugim zakonom narave, nastajale preko več milijonov let in so še danes marsikje čisto nedotaknjene.

Čudovite skalne formacije, okrogla kraterska jezera, pravljične jame, mogočni slapovi in doline, ozke soteske in romantične obale – Nemčija ni le dežela številnih kulturno-zgodovinskih bogastev, velemest ter uspešnega gospodarskega in tehnološka razvoja. Nemčija je pravi skriti naravni biser, njene naravne lepote, za katere bi lahko rekli, da so kot iz drugega sveta, se namreč razprostirajo od obale na severu pa vse do Alp. V pohodnih čevljih, na kolesu ali v čolnu – nagrajeni boste z nepozabnimi doživetji in vtisi ter tistim enkratnim občutkom, ko človek postane eno z naravo.

POGLED Z NAJVIŠJE NEMŠKE GORE ZUGSPITZE PREKO ALP, foto: GETTY IMAGES
POGLED Z NAJVIŠJE NEMŠKE GORE ZUGSPITZE PREKO ALP, foto: GETTY IMAGES FOTO: Nemčija

Počitniška dežela Nemčija ima več kot 100 naravnih parkov, ki združujejo najlepše naravne kotičke Nemčije, 16 narodnih parkov, ki predstavljajo prvobitna območja z ekosistemi in naravnimi znamenitostmi izjemnega pomena, in kar 15 Unescovih biosfernih rezervatov, katerih glavna naloga je vzdrževanje posameznih ekosistemov, omogočanje ekološkega trajnostnega razvoja regije ter spodbujanje izobraževanja. Bogata pa je tudi v flori in favni – dežela ima namreč več kot 48.000 živalskih vrst, kar predstavlja 4 odstotke celotne svetovne favne, poleg tega pa tudi več kot 9.500 rastlinskih vrst in kar 14.400 vrst gob. Od severnonemškega bibavičnega pasu do gorske pokrajine v Alpah pa lahko naletimo na kar 690 različnih ekosistemov.

Oglejte si nekaj najlepših naravnih znamenitosti Nemčije v spodnji galeriji, več o naravnih lepotah počitniške dežele pa si lahko preberete tudi v novi izdaji revije Potovanja in stil ali pa na spletni strani www.germany.travel.

***

Vabimo pa vas tudi k sodelovanju v novi nagradni igri Nemške turistične organizacije, kjer lahko z nekaj sreče osvojite dve nočitvi z zajtrkom v hotelu Best Western Wein- und Parkhotel Nierstein**** v regiji Rhein-Main in dve brezplačni vstopnici za obisk priljubljenega Europa-Parka v Schwarzwaldu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1