Tujina

Pri sosedih močno deževje povzročalo hude težave. 'Gre za ekstremne vremenske razmere'

Šibenik/Rim, 15. 10. 2015 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ulice Vodic in Šibenika so bile poplavljene. V Šibeniku je voda z ulice izbila granitne kocke, s sabo je nosila tudi klopi, odnesla je celo avtomobil. V Italiji je bilo deževje usodno za pet ljudi. Italijanski minister za okolje je ocenil, da gre za ekstremne vremenske razmere.

Močno deževje povzroča hude težave tudi pri naših sosedih. V Dalmaciji je voda zalila Šibenik in Vodice, v Italiji pa so poplave zahtevale tri smrtne žrtve.

Šibenik in Vodice pod vodo

V sredo zvečer je Dalmacijo zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Najhuje je bilo na območju Šibenika, kjer je v dveh urah padlo več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter, veliko težav so imeli tudi v Šibeniku in Vodicah.

Številna gospodinjstva so ostala brez elektrike, voda na ulicah pa je odnašala vse, od kamnitih kock do zabojnikov za smeti. Poplavilo je ulice, voda je zalivala kleti, gasilci so imeli ogromno dela z izčrpavanjem vode, poroča Dnevnik.hr.  

 

Kamenje

Večeras kod Gospe vanka grada

Posted by ŠibenikIN on 14. oktober 2015

Na ulicah turističnega mesta Vodice je bilo tudi do pol metra vode, je poročala hrvaška televizija. V nekem trenutku je voda poplavila tudi cesto proti otoku Murter. Na fotografijah iz Šibenika je bilo videti avtomobile pod vodo in poplavljene ulice ob morju.

Na obalnem pasu je voda vdrla v hiše, poplavila je več kot sto stanovanjskih in gostinskih objektov, še poroča Jutarnji.hr. V Vodicah so ostali tudi brez elektrike.

Tudi center Šibenika je bil pod vodo, tam je voda izbila granitne kocke, s katerimi je tlakovan del ulice proti mestni četrti Šubićevac. Voda je kocke odnesla do glavnega mestnega trga, ki je še vedno pod vodo.

Močni vodni tokovi, ki so se izlivali z višje ležečih predelov mesta, so s sabo nosili smetnjake, klopce, voda je odnesla celo avtomobil.

Center za zaščito in reševanje v Šibeniku je prejel več kot 500 klicev zaradi poplavljenih stanovanjskih objektov. Gasilci imajo tudi danes veliko dela, potem ko so celo noč črpali vodo iz poplavljenih hiš. 

 
Poplava u Šibeniku

Vanjski večeras

Posted by ŠibenikIN on 14. oktober 2015

V osrednji Italiji smrtne žrtve

Italijo so v sredo zajele močne padavine in poplave, ki so zahtevale pet smrtnih žrtev. Najhuje je bilo v deželah Abruci in Lacij v osrednji Italiji, kjer so poplavljene številne hiše. Tudi v bližini Rima je reka Aniene prestopila bregove. Padavine z neurji v večini predelov Italije pričakujejo tudi danes.

Deževje je bilo usodno za 40-letnika, ki je zaradi slabega vremena z vozilom zapeljal v jarek, na 51-letno žensko se je zrušil zid, nekega moškega pa je v poplavljeni kleti njegove hiše udarila strela.

V južni italijanski pokrajini Benevento je zaradi srčnega infarkta umrl 71-letnik, medtem ko je svoje stanovanje poskušal očistiti blata. Zaradi deroče vode je umrl tudi 70-letnik.

Pred poplavami so morali evakuirati več kot sto ljudi. Zaradi zemeljskega plazu, ki je padel na železniške tire, so morali v regiji prekiniti železniški promet.

Slabo vreme je gmotno škodo povzročilo tudi na severu Toskane. Obilne padavine so povzročile poplave v središču Pise. O slabem vremenu poročajo tudi iz Sicilije, kjer so zaradi tega danes ostala zaprta vrata šol, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Italijanski minister za okolje Gianluca Galletti je danes ocenil, da gre za ekstremne vremenske razmere. Vlada v Rimu medtem pripravlja preventivne ukrepe in oblikuje načrt za preprečevanje plazov in poplav v italijanskih mestih. V te namene bo namenila 1,3 milijarde evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

T_one
16. 10. 2015 09.03
+1
Večini se še sanja ne, da se nahajamo v začetnih fazah "Apokalipse", torej kolapsa ekositema, v približno 70% povzročenega s prenaseljenostjo in posledičnim prekomernim onesnaževanjem in uničevanjem narave. Prva faza kolapsa ekosistema je seveda kolaps klime, kmalu pa bo sledil tudi kolaps tektonskega ravnotežja. Torej, to, kar se v zadnjih letih dogaja z naravo, je šele uvertura, kar prihaja bo stokrat huje...Seveda pa bo vse to povzročilo še anarhijo, vojne, epidemije, potrese, izbruhe vulkanov, potapljanje delov kontinentov, dviganje morske gladine (za 72 metrov), tsunamije, itd.itd...Žal pa se je poleg vsega tega še vladajoča Vatikansko zionistično Masonska "elita" odločila, da nam bo pomagala umreti še z načrtno povzročenim kolapsom ekonomije in sistema, z načrtno sprožitvijo anarhij in vojn (tudi Tretje Svetovne), terorističnin napadov in invazij, umetno ustvarjenimi epidemijami (ebola, avstralski hepatitis, itd.), oborožitivijo teroristov z orožjem za množično uničevanje (jedrsko, kemično, biološko), itd. itd... tako da tisti tapravi "Survivor" in "Igre Lakote" se šele začenja...
nemojte
15. 10. 2015 21.54
+5
Nobenemu ne privoščim tega
pinifo
15. 10. 2015 18.01
-3
mene pa tudi ne in nas tudi me briga !!!!!!
binmister
15. 10. 2015 16.57
-3
Za take sosede pa me prav nič ne gane .
nemojte
15. 10. 2015 22.20
+2
kako potem lahko pričakuješ, dobrososedske odnose od njih
Hary6
15. 10. 2015 08.52
+18
če bi ves denar ki ga namenijo za orožje dali v druge namene bi bilo drugače ampak prepozno je še več orožja je treba naredit in še več ljudi pobit in si bomo olajšali dušo
hillya
15. 10. 2015 08.26
-8
Kako so preživeli noč ubogi begunci (ne emigranti), da se razumemo.
Brus123
15. 10. 2015 08.51
+21
Hary6
15. 10. 2015 10.23
+21
evian2016
15. 10. 2015 11.55
-16