Tujina

Tudi Francozi niso varni pred svojimi obveščevalnimi službami

Pariz, 04. 07. 2013 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tudi francoska obveščevalna služba vohuni za svojimi državljani. Prestreza telefonske klice, kratka sporočila, elektronska sporočila in objave na družbenih omrežjih. Sama vsebina naj je ne bi zanimala.

Prisluškovanje
Prisluškovanje FOTO: Blaž Garbajs

Najprej je svet izvedel za nečedna dejanja ameriške nacionalne varnostne agencije (NSA), nato so se britanski časniki razpisali, da tudi na Otoku obveščevalne službe vohunijo za svojimi državljani, zdaj podobna dogajanja razkrivajo še v Franciji.

Časnik Le Monde je objavil, da francoska obveščevalna služba (DGSE) nadzira telefonske klice, elektronska sporočila in objave na družbenih omrežjih.

DGSE naj bi prestrezal tako klice v domačem omrežju kot v mednarodnem. Sama vsebina naj ga ne bi zanimala, ampak predvsem to, kdo se pogovarja s kom. S tem lahko oblikujejo komunikacijske mreže. In zakaj to počno? Tudi oni imajo priročen izgovor: boj proti terorizmu.

Le Monde nadaljuje, da njihova obveščevalna agencija uporablja podobne metode kot NSA, ki jih je razkril Edward Snowden, in da hranijo ogromne količine najrazličnejših podatkov. Ti naj bi bili shranjeni na strežnikih, ki se nahajajo v kleti stavbe v Parizu, kjer je tudi sedež agencije.

Do vseh zbranih podatkov lahko dostopajo tudi preostale francoske obveščevalne službe. DGSE se na pisanje še ni odzval.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

franceljtancelj
06. 07. 2013 15.29
Ja upravna stavda pa je blizu južne obvoznice Pariza. Ca ce un grand bord... .
Elias47
05. 07. 2013 10.17
+1
dobro jutro administrator
Elias47
05. 07. 2013 10.15
+1
Res; kakšne oslarije nam sedaj že pišejo... zakaj pa bi jih naj prestrezali sporočila in pogovore, če že ne zaradi vsebine... Tile res mislijo, da smo že čisto vsi poglupavili... Že pred desetimi leti se je vedelo, da prestrezajo vsa sporočila, na osnovi ključnih besed, ki so uporabljene v besedilu, pa jih potem računalniki sortirajo za preverjanje.... ključne besede pa so besede, ki se lahko nanašajo na karkoli, kar demonska antikristova "elita" na oblasti smatra kot grožnjo njim (npr. upor, revolucija, vstaja, orožje, bomba, napad, imena pomembnejših svetovnih demonskih Zionistično-masonskih-prostozidarskih oseb, itd.itd.)... če kakšno sporočilo ali pogovor, ki vsebuje kakterokoli od teh besed, ga računalnik takoj registrira in pošlje med datoteke, ki jih potem temeljiteje pregledajo agenti tajnih služb. Računalniki pri tem zabeležijo tudi IP-je računalnikov, med katerimi je potekalo to komuniciranje, telefonske številke vseh oseb, med katerimi je tekel pogovor,... nato pa agenti tajnih služb, če so sporočila sumljiva, na osnovi teh IP-jev in/ali telefonskih številk, zahtevajo od komunikacijskih služb tudi osebne podatke in lokacijo teh oseb, ki so komunicirale to "sumljivo" vsebino... Ja, dandanes je tehnologija že tako daleč, da vas lahko najdejo v nekaj urah od "sumljive" komunikacije... Podobno se je zgodilo že pred več leti, ko so aretirali tistega Slovenca, ki je Đžžorđžu Bušmanu poslal tisto grozilno sporočilo.... Torej, če že komunicirate s kom preko telefona ali preko računalnika, potem vsaj tiste besede, ki bi lahko bile "sumljive", ne uporabljajte, ali pa jih kodirajte, jih pišete s kakšnimi ločili vmes, ali pa uporabljajte "blažilna" imena (npr. v-st,a..ja rđeđvđođlđcđiđjđa...) če pa se pogovarjate po telefonu, pa ne uporabljati besed, ki bi lahko vzbudile sum... ali se pa s svojimi kolegi vnaprej dogovorite za kode, ki bi nadomestile posamezne sumljive besede... Sporočila računalniki prestrezajo le na osnovi sumljivih besed... razen pri osebah, ki so že na "črnem seznamu"; pri njih se prestreza vsa sporočila, ker ima računalnik že od prej registriran IP-računalnika in/ali številko telefona... pri teh osebah se prestreza vsaka komunikacija... Prisluškujejo pa vlade v vseh "civiliziranih" državah... navkljub temu, da v Slovenski - bananarepubliki - Janšastanu še ni prave civilizacije, ker imamo vedno bolj sužnjelastniški totalitarni antikristov fašistični režim, slovenski antikristovi cerkveni in državni demoni na oblasti prisluškujejo tudi pri nas...
appollyon
05. 07. 2013 09.22
+1
Je škoda da vsak teden napišete novo novico, lahko bi napisali" vse države prisluškujejo svojim državljanom"!
Nina Nubia 1
05. 07. 2013 12.45
Nina Nubia 1
05. 07. 2013 06.01
+1
Cudno je,da iz "diktatorsih" dezel ne porocajo o prisluskovanju....
Nina Nubia 1
05. 07. 2013 05.59
+2
Samo v "demokraticnih" drzavah prisluskujejo...
appollyon
05. 07. 2013 09.20
-2
luciluk
04. 07. 2013 21.07
+0
Pri nas to počne SOVA oz. NOVA UDBA ali UDBA Plus kot to radi po novem preoblikujejo stara imena.
Nina Nubia 1
05. 07. 2013 06.00
+1
UDBA je znala narediti red,kar je pa za SOVO utopija...
appollyon
05. 07. 2013 09.21
-2
Da udba se je poleg prislukovanja, posluževalatudi umorov stia Kramberger!
Northwest
04. 07. 2013 19.25
+7
Kdor ima vsaj malo v glavi,mu je lahko jasno,da to delajo tudi pri nas.To ni od vceraj ali od lani,to se pocne ze dolgo,oziroma ko se je tehnika malo modernizirala.Kako so vcasih lahko,ko se ni bilo omenjene tehnike vedeli vse kaj se je kdo v katerem bifeju kaj pogovarjal.Takrat je pac vsak bife imel spiclja ki je vlekel na usesa zvecer pa porocal naprej...Danes je to se toliko lazje.
Ramzess
04. 07. 2013 19.09
+6
Če veste kako se vrti ta svet, in kdo ter kaj je v ozadju, vas ni kaj šokirat in presenetit. Ljudje, ki so zasmehovani, imajo še kako prav, ...svet ni takšen kot se zdi, poglejte drugo plat.
Komandant Stane
04. 07. 2013 17.41
+9
Ja pa kaj ste vsi tok šokirani tle - - Logično da prebirajo SMS- e, pa emaile pa tko naprej. Pač iščejo igle v kopicah sena - - - Tle pa zdej vsi neki šokirani :) Mislim - halo odrastite noooo :D To DELAJO obveščevalne službe - - Potem se jih dobi in oni rečejo "žal nam je, ne bomo več" - - in nadaljujejo po starem, sam bolj previdno :D:D:D:D
tabla25letsramoteinvohunov
04. 07. 2013 17.28
+9
zakaj je bil obama sedaj pri Merklci v berlinu, da bo zaustavila škandal o prisluškovanju zda evropski uniji.
tabla25letsramoteinvohunov
04. 07. 2013 17.28
+6
me ne čudi, če ne bi bilo to pri nas, smo under under EU -ZDa masonska kolonija!
498983
04. 07. 2013 18.04
+2
VonEssigfleisch
04. 07. 2013 17.24
+5
!Prestrezajo telefonske klice, kratka sporočila, elektronska sporočila in objave na družbenih omrežjih. Sama vsebina naj jih sicer ne bi zanimala.! Zakaj pa jih pol sploh prestrezajo če jih ne zanima vsebina?
Elias47
05. 07. 2013 10.08
+1
ja; res; kakšne oslarije nam sedaj že pišejo... zakaj pa bi jih naj prestrezali če že ne zaradi vsebine... Tile res mislijo, da smo že čisto vsi poglupavili... Že pred desetimi leti se je vedelo, da prestrezajo vsa sporočila, na osnovi ključnih besed, ki so uporabljene v besedilu, pa jih potem računalniki sortirajo za preverjanje.... ključne besede pa so besede, ki se lahko nanašajo na karkoli, kar demonska antikristova "elita" na oblasti smatra kot grožnjo njim (npr. upor, revolucija, vstaja, orožje, bomba, napad, imena pomembnejših svetovnih demonskih Zionistično-masonskih-prostozidarskih oseb, itd.itd.)... če kakšno sporočilo ali pogovor, ki vsebuje kakterokoli od teh besed, ga računalnik takoj registrira in pošlje med datoteke, ki jih potem temeljiteje pregledajo agenti tajnih služb. Računalniki pri tem zabeležijo tudi IP-je računalnikov, med katerimi je potekalo to komuniciranje, telefonske številke vseh oseb, med katerimi je tekel pogovor,... nato pa agenti tajnih služb, če so sporočila sumljiva, na osnovi teh IP-jev in/ali telefonskih številk, zahtevajo od komunikacijskih služb tudi osebne podatke in lokacijo teh oseb, ki so komunicirale to "sumljivo" vsebino... Ja, dandanes je tehnologija že tako daleč, da vas lahko najdejo v nekaj urah od "sumljive" komunikacije... Podobno se je zgodilo že pred več leti, ko so aretirali tistega Slovenca, ki je Đžžorđžu Bušmanu poslal tisto grozilno sporočilo.... Torej, če že komunicirate s kom preko telefona ali preko računalnika, potem vsaj tiste besede, ki bi lahko bile "sumljive", ne uporabljajte, ali pa jih kodirajte, jih pišete s kakšnimi ločili vmes, ali pa uporabljajte "blažilna" imena (npr. v-st,a..ja rđeđvđođlđcđiđjđa...) če pa se pogovarjate po telefonu, pa ne uporabljati besed, ki bi lahko vzbudile sum... ali se pa s svojimi kolegi vnaprej dogovorite za kode, ki bi nadomestile posamezne sumljive besede... Sporočila računalniki prestrezajo le na osnovi sumljivih besed... razen pri osebah, ki so že na "črnem seznamu"; pri njih se prestreza vsa sporočila, ker ima računalnik že od prej registriran IP-računalnika in/ali številko telefona...