Tujina

Truplo, ki so ga našli med iskanjem ameriških mornarjev, ni eden izmed desetih pogrešanih

Singapur, 24. 08. 2017 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz ameriške sedme flote so sporočili, da truplo, ki so ga potapljači med iskanjem desetih pogrešanih mornarjev z rušilca US John McCain našli v morju, ni pogrešan član njihove posadke. Posmrtne ostanke so pregledali medicinski izvedenci, sedaj pa jih bodo vrnili malezijskim oblastem.

Truplo, ki so ga malezijski potapljači našli med iskanjem desetih pogrešanih ameriških mornarjev, ni nihče od pogrešanih članov posadke vojaškega rušilca USS John McCain, ki je v ponedeljek vzhodno od Singapurja trčil z naftnim tankerjem, so sporočili iz ameriške sedme flote. Ob silovitem trčenju je bilo sicer poškodovanih pet, pogrešanih pa deset mornarjev.

Pogrešani ameriški mornar John Hoagland je na rušilcu USS John McCain služil deset mesecev.
Pogrešani ameriški mornar John Hoagland je na rušilcu USS John McCain služil deset mesecev. FOTO: AP

Med pogrešanimi mornarji tudi 20-letni John Hoagland

Med desetimi pogrešanimi mornarji je tudi 20-letni John Hoagland iz Teksasa. Njegova mati Cynthia Kimball je medijem posredovala sinovo fotografijo z ameriškega rušilca  USS John McCain, kjer je Hoagland kot mornar služil od lanskega oktobra. Pred tem je delal kot elektrotehnik.

Kimballova je povedala, da jo je po trčenju plovil v torek zvečer poklical predstavnik ameriške mornarice, ki ji je povedal, da je njen sin John med desetimi pogrešanimi.

Pet poškodovanih mornarjev že odpustili iz bolnišnice

Prve posmrtne ostanke so potapljači v trupu rušilca našli v torek, doslej pa so identificirali pet od desetih pogrešanih članov posadke. Pet mornarjev, ki so jih poškodovane sprejeli v bolnišnico v Singapurju, so včeraj odpustili.

Vzroke za trčenje, v katerem je rušilec utrpel škodo v levem boku, še preiskujejo. Trčenje vojaškega plovila USS John McCain sicer ni prvi tak incident ameriške mornarice. Sedem mornarjev je umrlo v junijskem trčenju rušilca USS Fitzgerald in tovorne ladje pri japonski obali, lani pa sta se zgodila še dva podobna incidenta. Ameriška pomorska flota bo izvedla podroben pregled vseh svojih plovil, vojna mornarica pa je razrešila poveljnika ameriške sedme flote viceadmirala Josepha Aucoina.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
24. 08. 2017 16.51
Če ni član njihove posadke, kdo pa je potem, neznan gost, slepi potnik, ...
murate
24. 08. 2017 19.15