Tujina

Trupla odplavilo v morje

Lizbona, 23. 02. 2010 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po neurju na Madeiri so našli 48 trupel, še vedno pa pogrešajo 32 ljudi. Domnevajo, da jih je odplavilo v morje, zato jih verjetno ne bodo nikoli našli.

Število žrtev poplav in zemeljskih plazov, ki so minuli konec tedna prizadeli portugalski otok Madeira v Atlantskem oceanu, se je povzpelo na 48, še vedno pa pogrešajo 32 ljudi.

Reševalci nadaljujejo delo in iščejo pogrešane, čeprav je malo upanja, da jih bodo našli. Domnevajo namreč, da je večino odplavilo v morje. Preiskali so tudi parkirišče trgovskega centra, kamor se je med neurjem zateklo več ljudi, vendar niso našli nobenih trupel.

Reševalci nesejo truplo žrtve najhujše naravne nesreče na Madeiri v zadnjih desetletjih.
Reševalci nesejo truplo žrtve najhujše naravne nesreče na Madeiri v zadnjih desetletjih. FOTO: Reuters

Med žrtvami je po do zdaj znanih podatkih tudi 50-letna britanska turistka, ki se je peljala v taksiju skupaj z možem in še enim parom, ko je vozilo odnesla voda. Vsem drugim  se je uspelo rešiti.

Pred Madeiro se je medtem zasidrala portugalska vojaška ladja, ki je pripeljala helikopterje in prvo pomoč. Reševalne pse, potapljače in črpalke so pripeljali z letalom.

Na Portugalskem je danes drugi dan tridnevnega žalovanja, ki so ga po katastrofi razglasile oblasti. Medtem ko je v Funchalu slikovito sprehajališče ob obali še vedno prekrito z debelo plastjo blata, se je v sosednje ulice že vrnilo življenje, kavarne in trgovine pa so znova odprle vrata.

V središču mesta si buldožerji in drugi delovni stroji utirajo pot skozi ogromne količine blata, ki je blokiralo številne ulice, med drugim tudi glavni trg. Delavci čistijo tudi struge treh rek, ki tečejo skozi mesto.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marelica93
01. 03. 2010 13.49
žalostno je že to, da so jim svojcu in prjatli umrli.....zdejpa se naujo mogl od njih niti dostojno poslovit...žalostno
MrRudi333
24. 02. 2010 15.00
Veselo na delo,LP.! Toliko ljudi je ker te duše so si z velikimi zaslugami zaslužile da so zdaj prisotne ,tukaj in zdaj.Zelo poseben čas je zdaj in dogotki ki sledijo.Problem je samo da nekatere duše nočejo poslušat in videt da je problem v človeški trdosrčnosti.Pobija,egoistično se vede,ne deli,...Je v neharmoniji z svojim bistvom.Kapiš?
veselo-na-delo
23. 02. 2010 23.20
@MrRudi333 Najbolje po tvojem.: Da da živinorejo ukinemo po vsem svetu živali pa vse pobijemo in bomo potem videli kaj bo kdo bo dalje povzročal tote sporne pline za naravo. In kaj bo, besnenje narave de se še naprej stopnjevalo. Zakaj???Ker bomo mi večji problem kot pa živinoreja ker nas je z leta v leto več! Ne kapiš??? mi smo problem zadnjih nekaj let ker smo se razpasli po vsem svetu smo že prahtično na vsakem koncu še gori na otokih če obstajajo pogoji. Ni Tako???!!!
mamica55***
23. 02. 2010 16.59
2 (dva) komentarja sta bla pa ju je zbrisu, zdej me pa vabi "bodite prvi in dodajte svoj komentar" admin pejd u rimlne ! ! !