Tujina

Po najhujši diplomatski krizi v zadnjih desetletjih visoka predstavnika ZDA v Mehiki skušata omiliti napetosti

Washington/Ciudad de Mexico, 23. 02. 2017 06.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ameriški predsednik Trump pripravlja proračunski načrt, v katerem mora upoštevati tudi gradnjo zidu ob meji z Mehiko. Medtem sta se visoka predstavnika ZDA odpravila na obisk v Mehiko, kjer bosta skušala umiriti napetosti med državama.

Trump ima veliko dela s pripravljanjem proračuna.
Trump ima veliko dela s pripravljanjem proračuna. FOTO: AP

Ameriški predsednik Donald Trump je v sredo napovedal, da bo do sredine marca objavil predlog ukinitve zdravstvene reforme predsednika Baracka Obame in hkrati s tem predlog nove reforme. Prav tako do sredine marca naj bi podal tudi svoj proračunski načrt, ki bo morda ponudil odgovore na številna vprašanja.

Trump je na pogovoru o proračunu s svojimi gospodarskimi in drugimi svetovalci dejal, da imajo ogromno dela pri sestavljanju proračuna, ki bo zmanjšal primanjkljaj in zagotovil sredstva za prioritete. Trump namerava zmanjšati primanjkljaj hkrati s povečanjem porabe za vojsko, znižanjem davkov in povečanjem porabe za infrastrukturo.

Ob tem namerava najeti 15.000 novih mejnih agentov in stražarjev, graditi nove centre za pridržanje nezakonitih priseljencev in zid na meji z Mehiko. Ker je obljubil, da se pokojninskega sistema in sistema zdravstvenega varstva za upokojence ne bo dotaknil, bo izračun zelo zanimiv.

Ameriška proračunska pogača, ki zajema na leto okrog 4000 milijard dolarjev, se deli na obvezno porabo, ki je ni mogoče zmanjševati in predstavlja okrog 65 odstotkov celotnega letnega proračuna. V tem so pokojnine in zdravstvo za starejše ter revne in nekaj drugih postavk, kot na primer ugodnosti za veterane.

Okrog šest odstotkov gre za plačilo obresti na dolg, kar je prav tako potrebno sproti plačati, le okrog 29 odstotkov proračuna pa je možno krčiti. Od tega gre več kot polovica za vojsko, preostanek pa za vse ostale programe in potrebe, kot so šolstvo, znanost, energija, plače državnim uradnikom, za zunanje ministrstvo, pomoč tujini in tako naprej.

Visoki predstavniki ZDA na obisk v Mehiko za umiritev napetosti

Ameriški državni sekretar Rex Tillerson in minister za domovinsko varnost John Kelly se bosta danes v Mehiki sestala s predsednikom Enriquejem Peno Nieto in več ministri, da bi tako nekoliko umirili napetosti med državama zaradi politike predsednika ZDA Donalda Trumpa.

Ameriški državni sekretar Rex Tillerson prispel v Mehiko.
Ameriški državni sekretar Rex Tillerson prispel v Mehiko. FOTO: AP

Tillerson in Kelly se bosta srečala tudi z mehiškimi ministri za zunanje zadeve, notranje zadeve, finance in obrambo. Glede na navedbe ameriškega State Departmenta bodo glavne teme pogovorov varnost na meji, policijsko sodelovanje in trgovina. Mehiška stran medtem medtem glavni namen srečanj vidi v oblikovanju "spoštljivega, tesnega in konstruktivnega odnosa" med državama.

Od prihoda Donalda Trumpa v Belo hišo pred mesecem dni sta državi v najhujši diplomatski krizi v zadnjih desetletjih. Napetosti so se sicer začele krepiti že med kampanjo, ko je Trump med drugim mehiške priseljence označil za kriminalce.

Po prisegi na položaj predsednika je začel uresničevati svoje napovedi o gradnji zidu na meji, za katerega naj bi plačala Mehika. Ker je pri tem večkrat vztrajal, je Pena Nieto odpovedal svoj konec januarja predviden obisk v ZDA.

Trump je zagrozil, da bo razveljavil poseben trgovinski dogovor med državama, češ da je preveč v prid mehiškim interesom. Ustaviti želi tudi pošiljanje denarja mehiških delavcev iz ZDA v Mehiko. Poleg tega je obljubil množične izgone nezakonitih priseljencev, med njimi so številni iz Mehike. V zadnjih tednih so bile v tem okviru že izvedene številne aretacije.

Odpravil navodila šolam glede transseksualcev

Trumpova administracija je sporočila, da navodila prejšnje administracije javnim šolam glede uporabe stranišč in slačilnic transseksualnih oseb ne veljajo več. Veljala sicer praktično niso nikoli, saj jih je po tožbi 13 držav blokiral zvezni sodnik v Teksasu.

Vlada Baracka Obame oziroma ministrstvi za pravosodje in izobraževanje so lani maja šolam, ki prejemajo proračunski denar in šolskim okrožjem po ZDA naročili, naj omogočijo uporabo stranišč in slačilnic glede na spolno identiteto šolarjev, ne pa glede na to, kakšen spol je naveden v njihovem rojstnem listu.

Obamova vlada je lani šolam naročila, naj šolarjem omogočijo uporabo slačilnic in stranišč glede na njihovo spolno identiteto.
Obamova vlada je lani šolam naročila, naj šolarjem omogočijo uporabo slačilnic in stranišč glede na njihovo spolno identiteto. FOTO: iStock

Zagovorniki pravic homoseksualcev, biseksualcev in transseksualcev trdijo, da so bila navodila potrebna, kajti zvezne države imajo različne zakone glede diskriminacije. Le 15 držav na primer izrecno ščiti pravice transseksualcev, šolska okrožja in šole pa imajo različne pravilnike.

Konservativci nad Obamovo odločitvijo niso bili navdušeni, pritoževali pa so se tudi na primer starši deklic, ki se niso dobro počutile v slačilnici skupaj s fantom, ki se počuti kot dekle, pa še ni docela spremenil spola.

Praktičnih posledic odločitve ministrstev za pravosodje in izobraževanje nove administracije glede na sodno blokado navodil predhodne vlade ne bo.

Ministrica za izobraževanje Betsy DeVos je sporočila, da je odločitev sedaj nazaj v rokah šolskih okrožij in zveznih držav, še naprej pa velja, da je potrebno zagotoviti takšno okolje, v katerem se bodo vsi otroci lahko varno učili in napredovali, torej tudi transseksualci.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (233)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kure bedne
24. 02. 2017 17.33
+1
Trump je car, Pahor se pa dela, da je car. To je pa velika razlika.
ToJeToZaZdaj
24. 02. 2017 18.39
Transformerji
24. 02. 2017 13.24
+1
Nič ne piše o tem, ali sta dobila kaj za jesti...
trumpet2018
23. 02. 2017 20.38
-2
Evo, Trump je povedal, da lahko Caitlyn Jenner pride v belo hišo kadar hoče in lahko uporabi katerokoli stranišče , zato prosim nehajte podtikati, da je Trump homofob , rasist in podobno. Hvala za razumevanje :)
puspan
23. 02. 2017 20.33
+5
Visoka predstavnika skušata omiliti napetosti, ki so nastale v Mehiki,......ja kdo pa jih je povzročil??? Samo vprašam.
trumpet2018
23. 02. 2017 20.40
-1
Mehičani, ker nočejo plačati za zid, O ja, saj bodo , ko jim Trump nabije 20 procentne carine za njihovo škart robo :)
trumpet2018
23. 02. 2017 20.56
-2
"no Trump, no kkk, no rasist USA, no Trump no kkk, no faschist USA" Toti anti trump protestniki imajo pa res "pesniške" sposobnosti 10 letnega otroka :)) pa pamet tudi, haha
srebrnibreg
23. 02. 2017 21.42
+6
Pa kdo je lahko tako bu tast, da misli kako bodo Mehičani plačali zid. saj ga pa oni ne rabijo.
srebrnibreg
23. 02. 2017 21.43
+6
trumpeta ti pa nisi glih diht. Kdo pa bo to carino plačal, če jih Amerika nabije na izdelke? Kdo kupuje blago?
trumpet2018
23. 02. 2017 21.52
-4
Trump bo 20 odstotno obdavčil uvoz iz Mehike.
srebrnibreg
23. 02. 2017 22.49
+4
Mater si za bit. Pa kdo bo to plačal, če ne Američani? Saj pa kupec plača ceno, davek, maržo in tudi carino na artikel.
trumpet2018
24. 02. 2017 08.02
-2
vpiši v google: Trump bi 20-odstotno obdavčil uvoz iz Mehike. potem pa zmerjaj ljudi, nisem ti jaz kriv če ne razumeš.preberi celoten članek na rtv slo. gre za obdavčitev UVOZA. plača MEHIKA, ne američani. Carina za fizićne osebe je pa nekaj drugega
nikhrast
23. 02. 2017 18.58
-2
Trumpa je poln gobec samega bahanja, domišljije..., povzroča probleme, seje sovraštvo med muslimani, Judi..., rešujejo potem pa te probleme drugi v njegovi administraciji. Poglej, Tillerson v Evropi in Mehiki, Pence umiruje Evropejce, pa puca judovsko pokopališče v St Louisu...
trumpet2018
23. 02. 2017 20.33
-1
ne bo držalo, Obama je bil mojster praznega gobcanja,v 8. letih ni napravil nič, Trump je človek dejanj , lahko bi našteval 5 minut, kaj je že vse napravil
appollyon
24. 02. 2017 16.14
-1
Med judi, Judi mu ploskajo, priljubljenost pri njih mu raste tako hitro da bo kmalu prehitel Šarona, bibija in podobne! In imaš prav resnica boli predvsem tiste ki se jih tiče! Kar je pa povedal glede šveedske pa je imel prav, samo naši proislamski mediji o tem ne poročajo.
nikhrast
24. 02. 2017 16.19
-3
Da se je en mulc izgubil v IKEA marketu na Švedskem, pa da ga je našel en musliman in mu kupil Swedish meatballs, pa res ni nekaj posebnega, ne vem zakaj Trump omenja to.
nikhrast
23. 02. 2017 17.31
+1
Ne vem kaj misli Trump, kdo bo upravljal vse te posle ki jih zdaj upravljajo Latinos. Poglej Las Vegas, po farmah v Kaliforniji, pa naseljih na Floridi..., pucajo sobe, pobirajo špinačo, ražejo palme..., vse to Američani ne delajo. Po tovarnah pa vedno več robotike, avtomatov, digitalizacije..., za neizobražene, neizučene Američane tudi tu ni dela.
macro
23. 02. 2017 18.26
+2
Pa full davke plačajo in drugim trgajo kruh pa to.
Kollerik
23. 02. 2017 18.44
+3
Če kdo kje parazitira, je to najprej Amerika po svetu, kjer le more.
nikhrast
23. 02. 2017 18.54
-2
Latinos res trgajo kruh drugim Latinos, Američani pa ne bodo pucali sobe v Las Vegasu, rezali palme po Floridi, pa da bi pobirali špinačo po Kaliforniji???
macro
23. 02. 2017 19.10
+0
Za mali denar jih jaz tud nebi. Verjetno se nebo plača dvignila, če nekomu dolar na uro dosti pomeni.
nikhrast
23. 02. 2017 20.06
-2
Po naseljih na Floridi kjer Larinos čistijo, kosijo travo, zalivajo, težejo palme... zaslužijo kar v redu, pa folk jim da še precej napitnine. Dol je ne milijone penzionistov, samo čez milijon Kanadčanov.
Uporabnik1152447
24. 02. 2017 12.54
+1
Pač bodo to počeli legalno priseljeni latinosi, namesto ilegalno priseljenih. Delali bodo legalno, namesto, da bi delali na črno. Kje vidiš problem?
appollyon
24. 02. 2017 16.15
+1
Američani kdo, jih je par miljonov brezposelnih zaradi poceni illegalne delovne sile!
nikhrast
24. 02. 2017 16.26
-2
Nekateri sploh ne razumete kako laufa biznis, Američani ne upravljajo ta dela!!! Ne moreš čez noč izgnati 11 milijonov, nekateri so tam že desetletja, imajo pa vozniško, osebne tako ne poznamo, potni list si pa redki Američani pridobijo.
M_teorija
23. 02. 2017 16.53
-2
Bolj ko Tramp obljublja gradnjo zidov, bolj ruši mostove!?
trumpet2018
23. 02. 2017 20.44
+2
ne rabimo mostov do kriminalcev in ilegalcev , naj se pobijajo med sabo, če jim paše. America first! ne rabimo srednjeveških divjakov in posiljevalcev
MeaCulpa
23. 02. 2017 16.18
+0
Je rekla Mehika, da bo nazaj vzela vse tiste, ki se bo izkazalo, da so res njihovi državljani.....beri med vrsticami : illegalci sam vrzte stran svoje dokumente glumite gljivo in noben ne bo vedu točno od kod si
Heretik1
23. 02. 2017 14.31
-1
Kramp je celo izjavil, da bo vse Indijance deportiral nazaj v Indijo! Krampa ne resno jemati, ker že dolgo časa ni več pri zdravi pameti!
macro
23. 02. 2017 14.56
-3
To je za izbris. Fejk news. Sirjenje nestrpnosti. In ne Indijance, ce ze Indijce.
trumpet2018
23. 02. 2017 15.10
-1
ta komentar je zame spodbujanje sovraštva
dzekie
23. 02. 2017 15.30
+2
Indijance nazaj v Indijo phahahahh hahah :P
nikhrast
23. 02. 2017 17.16
-2
V angleščini ni "Indijancev" n "Indijcev", vsi so "Indians", samo za ameriške staroselce se besede "Indian" ne uporablja več. "Indians are people from India."
macro
23. 02. 2017 18.27
-2
Kollerik
23. 02. 2017 18.45
+0
nikhrast++++. Beseda indijanec je neke vrste žaljivka za avtohtona plemena.
nikhrast
23. 02. 2017 20.03
-4
No, saj te besede "Indian" se ne uporablja uradno več. pravzaprav pravijo zdaj "indigenous".
appollyon
24. 02. 2017 16.16
to si sanjal?!? al bral na kakšni al arabiji?!?
macro
23. 02. 2017 14.28
+0
Za ta zakon je bil Obama zaradi Majkla. Pardon Michell al kako je prav, da nebom brisan? Obama mu je- ji tudi rekel Majkl. One?
trumpet2018
23. 02. 2017 14.45
-3
nehaj, da te ne bodo napadli da si rasist in homofob :) ne posegaj v njihov safe space in ne zganjaj mikro agresij , hahaha. pa ne omenjaj nedokumentiranih migrantov
macro
23. 02. 2017 14.59
-2
Pa saj Obama ne laze. Ni nikoli lagal. In sam je ljubkovalno klical His partner tak. To res ne more sprozit ogorcenja. :)
macro
23. 02. 2017 14.59
-1
Pa saj Obama ne laze. Ni nikoli lagal. In sam je ljubkovalno klical His partner tak. To res ne more sprozit ogorcenja. :)
macro
23. 02. 2017 15.03
-2
trumpet2018
23. 02. 2017 15.06
-2
ma kaki ,seveda Obama nikoli ne laže, samo Trump laže, če je za verjeti 24 ur pravim novicam oz. 24 real news :) Trump je označil CBS za fake news, danes so dodali v programsko špico CBS news real news, hahaha, niste vi real news, ste samo crap news kot CNN :) mainstream mediji so v totalnem razsulu
frako
23. 02. 2017 15.10
Trump prisega na infowars, večkrat se je menil s AJ om, se celo potegujejo za paperje da bodo v beli hiši.
macro
23. 02. 2017 15.13
-2
Dobri-slabi policaj ali ponavljaj laz tako dolgo dokler ne postane resnica? Ne, nadgradnja: Toje pa zdaj cisto cisto res!!! Na kaj te to spominja?? :)
trumpet2018
23. 02. 2017 15.15
-3
@frako. vsak teden se pogovarja z njim po telefonu, in kaj to tebe moti . on se lahko pogovarja s komer se hoče, to je svoboda govora. kaj vam ljudem ni jasno ?
frako
23. 02. 2017 15.20
+2
mau je hecn ko se predsednik države pogovarja s očitnim zmešancem, in ga ima celo za vir informacij.
trumpet2018
23. 02. 2017 15.24
-1
za vas so vsi zmešani, ki drugaće mislijo kot vi. tipične levaške fore, ki ne vžgejo več. če je bil kdo res zmešan, potem je bila to samo Killary
macro
23. 02. 2017 15.28
-2
Frako? In zakaj bi Trump zelel ali delal slabo, ce bi obstajala moznost, da ga skenslajo? Denar. Ne. Moc. Ne. Prepoznavnost. Ne. Kaj pa? Komu je v interesu, da se ga blati? Kdo ima od tega najvec koristi?
frako
23. 02. 2017 15.36
+2
A ti resno misliš da tramp misli da ma dovol, denarja al pa dovol moči, al pa dovol prepoznavnosti. Za take kot on ni nikol dovol.
frako
23. 02. 2017 15.36
+2
trumpeta a resno misliš da je AJ pri zdravi pameti? K če ga ti še sam bog ne alah ne jezus ne morta pomagat.
macro
23. 02. 2017 15.46
-1
Frako@ z vprasanjem na vprasanje. Ok. Ja mislim. Kaj je tvoj odgovor na moje vprasanje?
frako
23. 02. 2017 15.48
Jst pa ne takim k so tramp ni nikol dovol.
frako
23. 02. 2017 15.51
+4
Al se strinjaš s njim da: Država ljudi spreminja v geje s estrogenom v sokovnih šškatlah, da država upravlja s vremenom in dela te hurikane in tornade, Ateisti so v bistvu okultisti ki vrjamejo v satana, vsa zadnja masovna streljanja so ble lažne državne operacije..... To in še več redno AJ s infowarsa objavlja. (nism vidu še une angleščine admin bo zdej obstalo)
macro
23. 02. 2017 15.53
-1
A tebe tud brise? Zanimivo. Te pa je resnica samo ena. Njihova!
macro
23. 02. 2017 15.55
-1
frako
23. 02. 2017 15.56
angleščine ne mara k ne zastopi, :D "lažna zastava" dobesedni prevod ga je zgleda motila.
frako
23. 02. 2017 16.00
+2
ja marko no, sej zato k ne rab več dnarja je v maralagu podvojil ceno k je zdej predsednik tam vsak vikend pa se lohka s njim meniš in dogovarjaš. Pa sam njegovi dopusti tam so do sedaj stali državo več kt obama v enmu letu. Zgleda da ne da popusta državi čeprou je on predsednik.
macro
23. 02. 2017 16.10
-1
Cuj pro nas je bil odgovor o smotrnosti uporabi Falcona najbolj smotrno da bi delegacija sla pes. Podpiram. Pa kr tam naj ostanejo. V casu smucarskih skokov so pri nas visje cene isto v sezoni. Pa imajo gostinci korist od tega. Da.
frako
23. 02. 2017 16.11
am marco tam se vsi pritožujejo na obiske predsednika ker pada prodaja povsod v okolici. Je treba vsakič ceste zapret k s e on mim prpele,
frako
23. 02. 2017 16.13
Pa a je naša delegacija vsak vikend kam letela? on gre vsak vikend na "dopust" v maralago, oz lepše povedano vsak vikend gre usluge prodajat ljudem ki si lohka privoščjo bivanje tam. in to na državne stroške.
nikhrast
23. 02. 2017 17.26
+0
macro
23. 02. 2017 18.28
-2
macro
23. 02. 2017 14.12
+1
Zgradil bo zid. Ogromno delavcev bo potrebnih, materijala itd, 15.000 agentov zaposlili,za te zaposlene se bo povecala prodaja avtomobilov, unifotm itd. , centre za pridrzanje, spet zaposlitev, Ogromno sluzb, istocasno se bo resil velikega problema, ki ga ilegalci povzrocajo. In vi pljuvate po njem? Pahorju pa ploskate, ker bo Magma z 400 delavci. Od tega vprasanje koliko bo zaposlenih Slovencev. Ker je potrebno seveda vkljuciti migrante v nase okolje in seveda lakirnica, ki je na njivi s katere vsak dan dobimo zelenjavo, ki jo v drugem clanku opevajo. Vi niste normalni. Sori.
Kollerik
23. 02. 2017 14.27
+4
Problem je predvsem s teboj in tebi podobnim.
macro
23. 02. 2017 14.29
-3
Problem bos ti videl, ko bos delal za 2€.
frako
23. 02. 2017 14.29
+3
Gradile ga bodo firme ki bodo zaposlile..... mehičane k so pocen. 15000 novih ki se bodo na državni cizek prlepli al kak že praute desničarji za javni sektor :D. Veliki problem ilegalceu ki trenutno zapuščajo ameriko ?? sej veš da jih gre več vn kt not ne.
Heretik1
23. 02. 2017 14.36
+1
Take zaposlitve ne ustvarjajo dobička in kje namerava Kramp dobiti denar, da bo plačal vse te zaposlene???
macro
23. 02. 2017 14.39
-1
frako
23. 02. 2017 14.39
+3
ukinu bo zadeve ki sam stroške delajo državi, šolstvo, zdravstvo za starejše, socialo ....
macro
23. 02. 2017 14.41
-1
Ker pa ti nebos tam. Bos v istem primeru delal za 2€ pri nas.
frako
23. 02. 2017 14.42
LOL marco, ne firma ki bo dobila pogodbo za gradit zid, bo delo naprej dala drugi firmi ki jo bo mela v lasti v mehiki, in bodo legalno mehičani gradil zid, s mehiške strani meje.
macro
23. 02. 2017 14.42
-1
Razen, ce si milenijec. Te ne. :) Takrat bos fleksibilno razmisljal med krampom ali lopato :)
frako
23. 02. 2017 14.53
marco bi sploh ti znal lopato držat, al bi jo tko znjo delou kt u filmih vidiš :D
macro
23. 02. 2017 15.00
-1
frako
23. 02. 2017 15.05
macro
23. 02. 2017 15.07
-1
Al pa polavtomatsko motko. Ce zelis bolj fleksibilno delo :)
frako
23. 02. 2017 15.47
Drgač mam izspit za TGM tko da lopate že doug nism držou v roki, kombinerka FTW . :D
Kollerik
23. 02. 2017 18.48
....macro srčece, zelo si prekratek. Brezplačen nasvet: ti kar občuduj tega vamprla in trumpetaj še naprej...
frako
23. 02. 2017 14.06
-2
Nostradamus: Veliki brezsramu, drzni pretpač, On bo izvoljen guverner vojske: Drznost njegovega trditev, Most zdrobljen, mesto šibek od strahu Lažna sporočila o ponarejene volitve tečejo skozi mesto, ustavi zdrobljen pakt; glasove kupil, kapela okrvavljena, imperij se zaveže s drugim lažna trumpeta ki skriva norost, bo prisilila bizantin da spremeni svoje zakone, iz egipta bo potoval mož ki hoče edikt umakniti, spreminja denar in standarde, trumpeta se trese s veliko jeze, dogovor prelomljen, .....konča se s lojtrami na zidu. Sej ne da vrjamem prerokbam sam UAU
macro
23. 02. 2017 14.23
-1
macro
23. 02. 2017 14.25
-1
Kollerik
23. 02. 2017 14.27
+2
macro
23. 02. 2017 14.30
-2
No pa saj se ve kdo je lojtre sabo prinesel in pred mesti kampiral v sotorih. Te sprasujem, ce se zgodovina ponavlja?
macro
23. 02. 2017 14.31
-2
frako
23. 02. 2017 14.33
+1
pred lojtrami na zidu je prej mesto se bo pokorilo, še prej je opisano mesto kot glauno mesto, Tko da pomoje pomen da bo wašington reku dost je s tem zidom mehičani pridte not.
macro
23. 02. 2017 14.36
-1
Pri Clintonu se nic takega ni zgodilo. Zakaj bi se zdaj?
frako
23. 02. 2017 14.37
+2
Un o menjavi denarja in standardih pomoje pomen da bodo končno spremenil kak se nafta prodaja, ne bo več sam za dolar, kar bi sesulo ameriko.
macro
23. 02. 2017 14.45
-2
Taksni se se ni rodil. No se je pa ga vec ni. Bo Amerika prej preklopla na kak drug vir energije pa se bodo lahko z nafto samo se greli.
frako
23. 02. 2017 14.57
k bi le, sam tramp prisega na premog pa nafto ker so klimatske spremembe mit ki si so ga zmislili kitajci.
appollyon
24. 02. 2017 16.21
Moram te razočarati Hilari in islamisti niso zmagal na volitvah, tako da se je nostradamus motil.
RavnateljSole
23. 02. 2017 13.43
Trump lahko na nasi soli, brez nevarnosti za ostale udelezence, glede na njegovo starost, gre v katerikoli wc.
RavnateljSole
23. 02. 2017 13.45
+1
Je pa krasno,da ima cas za take podrobnosti.
frako
23. 02. 2017 13.33
+1
Me pa prou zanima kakšn proračun bodo sestavl, želje majo velke podvojit vojaški proračun kot ena.
trumpet2018
23. 02. 2017 13.32
+0
najhujša diplomatska kriza v zadnjih 10. letih? hahahah, kakšne naslovnice, človek se lahko temu samo smeji, to je znak obupa mainstream medijev, poskušajo vse mogoče da bi oćrnili Trumpa, vendar jim ne uspeva, ameriški narod je na Trumpovi strani, mainstream mediji se pa zaletavajo v zid in jokajo za Hillary
frako
23. 02. 2017 13.34
sej folk sploh ni zlomu republikancev na zadnji "town hall" debati :d
trumpet2018
23. 02. 2017 13.55
+1
je pa zanimivo da so na 24 ur zaćeli uporabljati Obamino skovanko nedokumentirani migranti. kakšni nedokumentirani neki, to so ilegalni migranti. ne imet ljudi za norca
macro
23. 02. 2017 13.59
-1
macro
23. 02. 2017 13.59
-1
ServerAUTOMATIC
23. 02. 2017 12.59
+2
Mehika očitno ne bo plačala zidu. Tu se je Trump uštel, zato mora zbrati denar, kar rabi čas. Do takrat so lahko v dobrih odnosih.
hondica
23. 02. 2017 13.58
-4
Heretik1
23. 02. 2017 14.34
+5
Mehika bo plačala zid s tem, da bo Kramp uvedel 20% uvozne dajatve na mehiške izdelke, ki jih bodo itak plačali Američani!
piljan
23. 02. 2017 12.37
+5
Na ,pa je Trump spet razočaral bideja,da ga ni na spregled.
AlternativeFacts
23. 02. 2017 12.02
+3
A bo Trump v Mehiko izgnal tudi 50 000 irskih ilegalcev, samo Boston jih ima 10 000? Trumpetkar ti si tako na tekočem kot certificiran "golden shower"? Bo vse ilegalce dobila Mehika, ali bodo izgnali samo mehičane?
frako
23. 02. 2017 12.05
+3
ja belci pa že niso ilegalci sej so beli. :D
AlternativeFacts
23. 02. 2017 12.19
+1
Ali pa Fox news še ni obdelal irskih ilegalcev, pa zato Trump tega še ne ve.....
frako
23. 02. 2017 12.58
PA tud kdaj le so bli pa irci teroristi :D ira je bla osvobodilna patrijotska vojska, pa kaj če so isto bombe skoz nastaulal civilistom.
trumpet2018
23. 02. 2017 13.03
+1
@alternative trol : ja, da si ti certificirano potrjeno zarukan, mi je jasno, pa drugim tudi :)
frako
23. 02. 2017 13.09
Oziroma IRA je še vedno aktivna, s nastavljanjem bomb in streljanju.
trumpet2018
23. 02. 2017 13.16
+1
alternative trol in vladarica uma bi bila idealen par, imata veliko skupnih točk :)
AlternativeFacts
23. 02. 2017 13.37
Certificiran trol je bil vaš Milo. Zakaj je odletel menda veš? ....Ti in tebi podobni ste pa samo certificirani "golden shower" zmedenčki....Milo vas je lepo streniral, no mogoče pa imate isti fetiš kot milo, kdo bi vedel, kako ste dejansko obrnjeni....
srebrnibreg
23. 02. 2017 11.46
+8
Tradicija se nadaljuje. Trump eno ostali Ameriški politiki pa drugače. Babilon ne Amerika.
trumpet2018
23. 02. 2017 12.04
-2
a ti pričakuješ da ga bodo demokrati trepljali po hrbtu?. oni ga hočejo uničiti in odstaviti
srebrnibreg
23. 02. 2017 12.06
+3
Ta dva katera sta šla v Mehiko obračat politiko Trumpa sta demokrata?
AlternativeFacts
23. 02. 2017 12.06
+2
Kakšni demokrati? Hočeš ti povedat' da ima Trump v kabinetu demokrate?
srebrnibreg
23. 02. 2017 12.08
+3
AlternativeFacts
23. 02. 2017 12.16
+3
Žalostno je da jih dejansko ne išče, ampak je to njegov dejanski domet ...... Sedaj se pa pripravimo na trumpetkov intelektualni izbruh. #Vladarici je že namennil izbrane besede..... :))
trumpet2018
23. 02. 2017 13.00
+2
če bi ćlovek vam verjel, je na švedskem vse pod kontrolo in Trumpova sodelavca ne delujeta po njegovih smernicah. res ste nekateri butasti , da nasedate 24. uram, dobro so vas namotali
AlternativeFacts
23. 02. 2017 13.31
+1
trumpetek@ Samo tako da boš vedel. Na švedskem so razgrajali skrajni desničarji, ne migrantje ali levičarji...Povod za ta zadnji izbruh "strpnosti" pa je bil poročilo, da je na Švedskem vse OK.....
macro
23. 02. 2017 13.39
Alternativa se CNN je poroca, da so stalo delali refugees. Od kod tebi podatki da niso bili. Ali je to pac tvoja alternativa?
frako
23. 02. 2017 13.45
marco šenkrat preber, če napišejo da je v tem mestu dost migrantou to ne pomen da so migrantje štalo delal. Malo nižje lahko prebereš da je povsej vrjetnosti vzrok povečan pritisk na kriminalce. Saj je do izgredou prišlo med aretacijo nekega dilerja.
AlternativeFacts
23. 02. 2017 13.46
macro@ Od kod meni podatek? Beri medije, ne samo CNN pa boš prišel do podatka...Lahko pa se vprašaš, bi "levičarji" in migrantje protestirali, če vlada pravi da je vse OK , ko se gre za povezavo med migranti in varnostjo v državi? Hočeš ti povedati, da so migrantje protestirali proti sebi?
frako
23. 02. 2017 13.49
PA so bli 4 let nazaj isto migrantje krivi za podobno štalo tm, so pršli naredl štalo na hitr šli nazaj, pa se spet podal na pot:D
macro
23. 02. 2017 13.52
Zakaj bi sploh CNN pisal o tem. Oni raje o tem nebi pisali, prav tako kot na perutnini ne. Ce pa ze govorijo resnico pa clanke zaklenejo.
macro
23. 02. 2017 13.54
In kaj sploh imaji migrantje, begunci itd. za protestirat. 2. Tudi nasa vlada in mediji govorijo kako je pri nas vse ok. Pa se menda ne strinjas, al?
macro
23. 02. 2017 13.55
Hocem povedat to, da ce ni na 24 buc se ni zgodilo. A tak je to?
trumpet2018
23. 02. 2017 14.02
+0
alternative trol verjetno dela na 24 ur ker jih vedno zagovarja in kriči da niso fake news. plačan trol. pa sem že večkrat dokazal da samo prepisujejo od CNN-a, vendar njim tudi tona dokazov ni dovolj. na švedskem je na voljo ogromno pričevanj in video dokazov, levaki pa še kar kričijo da je vse ok in vse pod nadzorom
AlternativeFacts
23. 02. 2017 14.03
macro@ kaj hočeš sedaj povedati? Kako pa kaj s Španijo? Si kaj bral o tovornjaku polnim jeklenk plina, na kataerega so streljali policaji? Si kaj bral o tem dogodku, v katerem je glavno vlogo igral švedski državljan? In če nisi, zakaj ne?....Če te pa res tako zanima, zakaj je švedski dogodek bil tako pokrit, pa je odgovor zelo enostaven, ker časovno sovpada z lažjo, ki jo je pred tem izrekel Trump na temo Švedske varnosti...Na žalost pa ta dogodek nima nobene veze s Trumpom in njegovim laganjem o migrantih in z njimi povezanim kriminalom na švedskem.....
AlternativeFacts
23. 02. 2017 14.04
"golden shower" trumpetek@ Tako kot ti za Infowars....
macro
23. 02. 2017 14.21
Se je ta Sved pisal i izpeljanko na Moh..... Si tudi to zasledil?
AlternativeFacts
23. 02. 2017 14.29
Nevem kako se je pisal, ker tega niso objavili, objavili pa so nekaj drugega, kar ne kaže na to da bi se šlo za človeka ki bi imel izpeljanko na Moh....Ampak to iskanje informacije prepustim kar tebi....
macro
23. 02. 2017 14.47
CestniKolesar370Wattov
23. 02. 2017 11.43
+6
Kennedy je par desetletij nazaj s podpisom poslal moškega na Luno. Obongo pa je par let nazaj s podpisom poslal moškega na ženski WC.
vladaricaumov
23. 02. 2017 11.48
+2
Milton, ti si amerofil, bil tud, k je bil Obama predsednik. Obracas pa zdej plato, hinavc.
trumpet2018
23. 02. 2017 11.50
+5
gorila koko spet v akciji :) Milton pojdi hitro po eno banano, da bo dala mir
frako
23. 02. 2017 11.57
+1
Zdej bodo pa polcaji preverjal rojstne liste predn greš na wc. Nej nardijo wcje unisex, s samimi unimi štalcami da se not zapreš, pa je problem rešen