Tujina

Trump z nepremišljenimi komentarji dodobra prestrašil Wall Street

Washington, 06. 03. 2016 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Donald Trump je zmagal v Kentuckyju in Louisiani ter si s tem utrdil vodstvo v številu osvojenih delegatov za konvencijo. Ted Cruz je zmagal v Kansasu in Mainu.

Zvezni senator iz Teksasa Ted Cruz je v soboto zmagal na strankarskih zborovanjih za izbiro predsedniškega kandidata republikancev v Kansasu in Mainu, newyorški milijarder Donald Trump pa je zmagal v Kentuckyju in Louisiani ter si s tem utrdil vodstvo v številu osvojenih delegatov za konvencijo.

Cruz je po zmagi v Kansasu svojim privržencem v Idahu povedal, da kriki in vreščanje, ki jih slišijo, prihajajo iz Washingtona, kjer elita trepeta pred njim. Elita sicer bolj kot pred njim trepeta pred Trumpom, ki je povedal, da se ga bojijo zato, ker ga nimajo pod nadzorom in ga ne morejo kupiti.

Trump nad Cruza in Rubia 

Donald Trump
Donald Trump FOTO: AP

Trump je z zmagoslavnim nastopom pred privrženci v West Palm Beachu čakal, dokler televizije niso razglasile njegove zmage na strankarskih volitvah v Kentuckyju, da se je lahko potem pohvalil z dobrim rezultatom. Cruza je zbodel, da je zmagal v Mainu, ker je ta država blizu Kanade, kjer se je rodil.

Največ žvepla je prihranil za Marca Rubia in menil, da mora "mali Marco" zapustiti predsedniško tekmo, ker doslej še ni dosegel omembe vrednega rezultata. Rubio vodi ostro negativno kampanjo proti Trumpu in ga tudi osebno zbada na soočenjih, vendar pa mu milijarder ne ostaja dolžan.

"Želim si tekme ena na ena s Cruzom," je dejal Trump, ki četrtega republikanca v tekmi guvernerja Ohia Johna Kasicha ni niti omenjal. Pohvalil se je, koliko ljudi privablja na svoja zborovanja in v republikansko stranko ter dejal, da gre za novo gibanje, do katerega brez njega ne bi prišlo.

"Nisem še videl človeka, po katerem tako zelo udarjajo z negativnimi oglasi, kot udarjajo po meni," je dejal Trump in zagotovil, da bo 1. marca zmagal na Floridi. Če mu uspe to, poleg zmage isti dan v Ohiu, potem ga na poti do nominacije lahko ustavi le še višja sila.

Republikanski predsedniški kandidati
Republikanski predsedniški kandidati FOTO: AP

Strankarsko vodstvo to ni, saj je skušalo Trumpa najprej ustaviti z iskanjem alternative. Našlo je Rubia, ki je doslej razočaral, kot kaže, pa bo ostal na voljo le Cruz za katerega strankarska elita (politiki, komentatorji, analitiki, ideologi ...) prav tako meni, da novembra proti demokratu ne more zmagati, ker je preveč konservativen.

Ključni državi: Florida in Ohio 

Rubio je bil v soboto v Portoriku, kjer bodo strankarske volitve republikancev danes. V soboto je osvojil tri tretja mesta in eno zadnje četrto mesto v Mainu, kjer je bil tretji Kasich. Povedal je, da ni pričakoval boljših rezultatov, ampak jih pričakuje 15. marca in potem naprej.

Trump je doslej nanizal 12 zmag (New Hampshire, Nevada, Južna Karolina, Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Vermont, Virginija, Kentucky, Louisiana). Cruz je doslej zmagal v šestih državah (Iowa, Teksas, Oklahoma, Kansas, Maine, Aljaska), Rubio pa le v Minnesoti.

Za osvojitev strankarske nominacije je potrebnih 1237 delegatov in Trump jih ima sedaj najmanj 375, Cruz najmanj 291, Rubio najmanj 123 in Kasich najmanj 33.

Republikanci imajo v torek strankarska zborovanja na Havajih in strankarske volitve v Idahu, Michiganu in Mississippiju. Kocka pa bo padla 15. marca v Ohiu in Floridi, kjer morata Kasich in Rubio zmagati, sicer ostaneta brez kredibilne poti naprej.

Florida bo vseh 99 delegatov dala zmagovalcu in enako velja za Ohio, ki jih bo dal 66. Obe državi bosta novembra tako kot že nekaj desetletij ključni za osvojitev Bele hiše.

Trumpa se na Wall Streetu bojijo 

Nemški gospodarski minister Sigmar Gabriel je dejal, da je Trump s svojimi desničarskimi populističnimi pogledi grožnja miru in napredku. Tako je eden redkih evropskih politikov, ki je na glas izrekel skrbi glede izzidov ameriške predsedniške tekme.

Na prvi pogled je Donald Trump vse, kar srce ameriškega kapitalizma, Wall Street obožuje – milijarder, čigar nepremičninski imperij je bankam priskrbel ogromno posla, njegovi luksuzni nebotičniki pa so dom bogatim in slavnim. A njegov nepričakovan uspeh v tekmi za republikansko nominacijo za predsedniškega kandidata je trge prestrašil.

Strahovi se kar vrstijo; kot predsednik bi lahko zanetil trgovinsko vojno s Kitajsko, lahko bi zvišal davke za bogate, lahko bi se vpletal v denarno politiko ameriške centralne banke, odnosi med Belo hišo in kongresom bi se lahko porušili.

"Straši trge, saj je popolna neznanka, trg pa negotovosti ne mara," je strahove pojasnil glavni strateg Horizon Investments Greg Valliere. Poslovneže so namreč prestrašili Trumpovi skorajda vsakodnevni nepremišljeni komentarji o ključnih poslovnih in gospodarskih temah.

Donald Trump
Donald Trump FOTO: AP

Magnatu gredo med drugim v nos visoke plače menedžerjev, pohlep bankirjev in davčne olajšave, ki koristijo bogatim menedžerjem skladov na Wall Streetu, grozi ilegalnim priseljencem, ki podjetjem omogočajo poceni delovno silo, napada Kitajsko in Japonsko zaradi manipuliranja z valuto za ustvarjanje trgovinske prednosti.

Hkrati je izrazil nasprotovanje trgovinskim sporazumom, ki segajo čez Pacifik in Atlantik, napadel je celo industrijske velikane, kot sta Apple in Ford, ki imajo proizvodnjo tudi na tujih tleh.

Vendar pa Trump po drugi strani dvori ameriškim industrijalcem z obljubami o davčnih olajšavah za podjetja, hvali milijarderja Carla Icahna, enega najuspešnejših mož na Wall Streetu.

"Ne spada v noben določen gospodarski okvir," je dejal Mark Perry iz konservativnega inštituta American Enterprise Institute.

"Njegov program je v bistvu mešanica populističnih in izolacijskih politik, za katere ve, da bodo priljubljene med velikim številom neinformiranih ljudi," je dodal.

Tudi med bankirji Trump ni ravno priljubljen, a mnogi niso bili pripravljeni odprto napasti milijarderja, saj se bojijo morebitnih posledic.

Kljub vsem dvomom o njegovih sposobnostih pa je Trumpu uspelo nabrati premoženje, ki ga ocenjujejo na 4,5 milijarde dolarjev. "Včasih pozabimo, da se pod vsem, kar počne, od govoričenja in frizure do televizijskih oddaj, skriva človek, ki zna graditi, in to počne na izjemno učinkovit način," opozarja avtorica knjige o tajkunu in njegovi družini Gwenda Blair.

Valliere pa opozarja, da bi bili nekateri med tradicionalno konservativnimi finančniki pripravljeni na novembrskih volitvah podpreti demokratsko kandidatko Hillary Clinton, če bi se spopadla s Trumpom. "Clintonova je hudič, ki ga ljudje poznajo. Trg bo z njo preživel," je dejal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (422)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bus303
07. 03. 2016 16.11
+1
Letos bodo, zaradi neposrečenih kombinacij, republikanci dajali glasove demokratom in obratno.
murate
06. 03. 2016 19.53
+3
Ja težko pomembnežem , kjer kreditodajalci, zakonopisci ne rabijo denarja ,ki so ga pokradli.Če bi mi imeli politike, ki imajo v žepu toliko, da jim ne bo treba krast , ko pridejo na oblast bi bilo marsikaj drugače.
TheAce
06. 03. 2016 18.46
+0
Petrovc
06. 03. 2016 18.22
+1
Petrovc
06. 03. 2016 18.21
-6
Osebno ne verjamem, čeprav želim in podpiram, da bi Tramp postal USA predsednik! Poznamo zgodovino USA predsednikov, ki so se uprli Judovsko-masonskem centru zla, kako so končali. JFK, Nixon,...! Podpiram pa ga tudi, ker ima ženo Slovenko!
bus303
07. 03. 2016 16.09
+2
Siva kljuka 99
06. 03. 2016 18.16
-3
Samo gobe jejte pa vam bo vse jasno.
staridida
06. 03. 2016 18.18
-1
Petrovc
06. 03. 2016 18.14
+5
POŽAR pa še kar vztraja! NJEGOVA KNJIGA JE NETOČNA! Požar je karierist! Kani zaslužiti miljone v USA z pamfletom! Ponuja 100 Eurov tistemu, ki dokaže netočnost v njegovi knjigi! EVO: KAKŠNA JE TIPIČNA KOMUNISTIČNA VASICA????? Dragi Požar, hvalabogu nisi dobil tistega cajtnga! Ni je v Sloveniji komunistične vasice! Na vasi (vasicah) so živeli v osnovnem polkmetje, kmerje in delavci. Ti se z pšolitiko niso ukvarjali! V nedeljo so hodili k maši! V vasici je bil komunist tu in tam kakšen! JASNO! DRUGIČ: Požar, LAŽEŠ, ko primerjaš SFRJ in CCCP komunizem! Razlike so bile tako velike, da se tebi ne sanja, ker CCCP ne poznaš! Jaz pa sem tam in tu živel in delal. SFRJ je bila samoupravna-socialna in če si bil nepolitičen, SVOBODNA DRŽAVA! Šel si kamor si hotel! V CCCP pa iz enega v drugo mesto nisi m,ogel, če nisi imel notranjega pasporta. PADEC CCCP JE ZA EUROPO KATASTROFA!
staridida
06. 03. 2016 18.17
-2
Vi levaki imate pa probleme z resnico že od 45.l dalje...
Petrovc
06. 03. 2016 18.56
+4
Pomiri se, če kaj drugega ne znaš, kot žaliti: kao veš, da sem levak? Pa če tudi sem, kaj te moti? resnica!
Petrovc
06. 03. 2016 18.06
+7
POVEM VAM, PRJATLI, padec komunizma in CCCP je za Europske nacije katastrofa! Tedanji kapitalizem je tedaj moral imeti meje svojega zla. Kajti obstajala je konkurenca. In ustvarili so močan srednji sloj, ki je delal in dostojno živel. Kajti sit ne razmišlja o prekucih. Sedaj srednji sloj v Europi vse bolj izginja. Prekuci niso več možni. In interes Judovskih biruičev Luminatov je revščina nacij, brezkulturje, mešanje,..BABILON, V takem kotlu je lahko vladati, saj vsak samo hoče ven iz njega in ven pride tak, ki je preverjen ali ima zasluge. In smo pri IGRAH REVŠĆINE!
CestniKolesar370Wattov
06. 03. 2016 18.25
+0
Ko je bilo preveč denarja v obtoku, so začeli navijati davke 100 na uro pod pretvezo sociale in dobrobiti vseh. Preveč sociale pa naredi kaj? Uničuje srednji sloj. BRAVO.
Petrovc
06. 03. 2016 18.03
+2
NADEJAM se, da bo Trump znagal! On edini, dosedaj sicer samo govori, ki govori o krivičnosti in zlobi USA finančnih krogov- Wall Streetu ! Ti pa so jedro svetovnega zla! Ti finančni krogi so v rokah nekaj Judovskih družin. Dolar je privat denar! Luminati in Judje nas hočejo narediti potrošni material.
staridida
06. 03. 2016 18.06
+2
Cmerko je tudi zmagal, ker je obljubljal moralo in etiko-zdaj pa je 3000 svetlobnih let od tega....
Petrovc
06. 03. 2016 18.59
+0
NE kakaj! Cerar in Tramp sta neprimerljiva! Cerar je na mesto predsednika prišel z tri dni starim perioilom in očetovo dediščino! IN JE ODGOVOREN IN ODVISEN TISTIM KI SO GA POSTAVILI! Tramp pa si je iz nič ustvaril miljarde! IN JE NEODVISEN!
Viejo cabron
06. 03. 2016 17.38
-3
Oče je imel dva sina. En je pameten drugi pa je bil politik. Jaz nisem politik. Vedno sem razmišljal o sebi in o tem kako bom poskrbel za svojo družino in čimmanj "izzival" državo. Redno sem plačeval davke in prispevke, nisem kupoval dragih avtomobilov, postavil hišo, vedno imel en bančni račun čez mejo, nikoli nisem iskal bližino lobijev, vso življenje sem bil športnik in ljubil ženske, v mladih letih sem tu in tam koga udaril po gobcu, poslušal Doorse, Beatlese, Hendrixa, Grand Funk Railroad, The Pleters,.... Nikoli nisem ničesar zahteval od države, razen tega kar mi pripada in zato se ne bojim ne beguncev, ne Trumpa, ne Janše, ne Papeža, ne Cerarja, ne policije, ...... torej narod pobrigaj se za svojo rit in ne tečnari zaradi vsakega problema katerega natvezijo svetovni mediji in neizobraženi zarukanci. Bodite dobro poskrbite za svoje zdravje, ženske, otroke, starše, sosede in tudi tiste kateri so ostali brez vsega!
StrikeOne
06. 03. 2016 17.56
+4
Zanimivo in dobrohotno razmišljanje ni kaj, a naivno. Povej mi kako boš ti ki skrbiš zase in svoje sosede preprečil tem skupinam, da tvojemu otroku zakonsko prodajajo skrajno škodljivo GMO hrano ali da mu zakonsko šibajo skrajno nevarna nepreverjena cepiva ali da mu dajo RFID čip pod kožo??? Ali kar je že realnost kako jih boš prisili da umaknejo iz skoraj vseh žvečilnih v Sloveniji Aspartam, ki je dokazano hudo karcinogen ali še huje kako boš dokazal da si zbolel zaradi tega? Boš rekel ne bom žvečil? Kaj pa vsa ostala živila boš vsakič zraven ko bo nekdo tvojim ponudil žvečilno? Tvoje razmišljanje jih ne bo ustavilo samo kritična masa jih lahko!
Petrovc
06. 03. 2016 18.08
+2
Jaz nikoli nisem jikogar udaril po ustih (gobcu)! Ker smatram, da je to odraz primitiovnosti. Nesposobnosti prepričevanja ali pa nesposobnosti obrniti se in prestopiti mejo pekla!
Skunk Works
06. 03. 2016 17.20
-3
So hecni tile nasprotniki kapitalizma tule, ne zavedajoč se, da kapitalistično gospodarstvo pravzaprav živi ves svet, s svojo učinkovitostjo in superiornostjo. Seveda ni brezhiben in ima mnogo zelo velikih pomanjkljivosti..Ampak zagovarjati propadel ekonosski model, ki ni deloval že v prejšnjem stoletju, kaj šele danes, ko je globalna konkurenca, v času neverjetnega razvoja IT tehnologije in sofisticiranih nabavnih verig globalnega gospodarstva, ter vsesvetovne konkurence. Kako bi le tisto gospodarstvo, ki je bilo sposobno proizvajati samo "polizdelke" oziroma škart robo, danes sploh lahko konkuriralo čemurkoli? In če prenesemo "učinkovitost in kvaliteto" socijalističnega gospodarstva na svetovno kmetijstvo, ki nekako prehranjuje 7,5 MRD ljudi, dobimo v trenutku lakoto nevidenih razsežnosti...In ko boste sedaj zagovorniki starega sistema iz JS tukaj dajali primer kitaskega gospodarstva, vas moram spomniti, da tam gospodarstvo deluje na kapitalistični način, zaposleni in delavci so pa po učinkovitosti in izrabljenosti delovnih ur vsaj 5 x pred vami. Mislim, da si v resnici sploh tistega socijalističnega gospodarstva ne želite, ker bi vam standard padel za 5x, ampak nadaljevanje vašega priviligiranega položaja, ki vam omogoča v SLO 5x višji življenski nivo in zaslužek, kot pa bi ga imeli, če bi vaše opravljeno delo in učinkovitost v JS izmeril prosti trg...
StrikeOne
06. 03. 2016 17.29
+1
Aha torej po tvoje učinkovit ali najboljši sistem je ta kjer imamo tehnologijo da gremo v vesolje po nekaj kar je važno za človeštvo ampak ne bomo ker en debeli židovski bankir ne bo nič s term zaslužil tako da ko j... človeštvo woow kaki sistem!
StrikeOne
06. 03. 2016 17.30
+0
Ali ko imamo zdravnike, ki znajo, opremo potrebno a zavarovalnica ne bo krila ker se jim to finačno ne izplača. Glede na to kako si pokvarjen si zaslužiš, da se ti to zgodi v tem tvojem čudovitem sistemu , da boš potreboval drago operacijo pa da ti lepo rečejo f.. off ne splača se nam, crkni!! Pol pa še naprej hvali čudovit sistem ko se bo tebi zgodilo gn..!
Skunk Works
06. 03. 2016 17.34
-4
Brez veze, saj je že zgodovina pokazala, konec osemdesetih blišč vzhodnih socijalističnih držav, vsi enaki, vsi enako revni in bedni.......
StrikeOne
06. 03. 2016 17.36
+0
Ne razumeš da je to skrajno podel, prevarantski in zloben sistem! Ne razumeš ,da smo še zaostali, da bodo v 24.stol. govorili v šoli kako pokvarjen, zloben in izkoriščevalski sistem smo imeli v 21 stol. Ti pa še kar podpiraš to zlobo ta skrajno nemoralen sistem, ki je nastavljen tako, da paše nekaj % vse ostale ko j.. ti pa še praviš da je to najsuperduper bla bla.. daj OGABEN SI NO!!!
Skunk Works
06. 03. 2016 17.39
+0
Zaenkrat ni boljšega sistema, je pa res da so zadnje čase multinacionalke in podobno šle predaleč. Govoim o nekem "srednjem" kapitalizmu....Vsa ostala alternativa se konča v Severni Koreji, ali pa že prej v razpadlih jugoslavijah in sovjetskih zvezah...........to so pač dejstva današnjaga sveta, tukaj se samo pogovarjamo, midva veliko ne bova spremenila....
StrikeOne
06. 03. 2016 17.44
-2
Ti si pač hlapček tebi je samo važno da je tam malo boljši standard in dobiš več drobtinic, delaš pa še več za to! Dokler pa ta isti bankir z k... ne mrdne pa dobi tisočkrat več kot ti!
StrikeOne
06. 03. 2016 17.46
+2
Ne govorim Jaz da se vrnemo na staro predelano ,kako tega ne razumete? Ne razumem kako eni ko kritiziramo to zlobno sr... od sistema takoj začnete z komunizmom! Kaj vi znate samo nazaj razmišljati naprej ne gre? Kaj pa reči bobu bob in iskati nove alternative najboljše iz obeh svetov , ne pa tu nabijati kako je to najboljše ni alternative zakaj bbi sploh iskali to je superduper sistem in take bedarije!!!
Skunk Works
06. 03. 2016 17.56
-3
Razumem, kaj hočeš, ampak ali je to možno?, ali je splošna človeška zavest na dovolj visoki stopnji za to? Se bojim, da ne, sicer nebi s takšno nataliteto uničevali svoj ekosistem. Ampak tvoje razmišljanje takoj pograbijo razne združene levice in želijo vse popeljati v socijalistični raj, ki ga pa nikoli nikjer ni bilo....ljudje jim nasedajo, potem pa je samo še slabše....Najprej moramo biti sposobni za povprečni kapitalizem, šele potem lahko gremo naprej....
kleopatra-1
06. 03. 2016 17.06
+3
Friedmanov Milton je zapisal: Seksizem? Odpri lokal in pobiraj vstopnino, obenem napiši pred vhod "za moške vstop prost". Takoj se bojo našle feministke in zagnale cel problem. Ko pa klubi zastonj spuščajo not ženske, pa ni problema. Genetika, štekam, moški mišičasti. Zakaj pa imajo ženske ločeno prvenstvo v šahu? OK ljubezen, dobrota, odprtost. Ljubezen naj bo, nihče ti ne brani. Dobrota? Bodi dobroten kot ti paše. Ampak ti in tebi podobni navijate za dobroto drugih bolj kot ne. Prisiljeno dobroto. To je kraja v bistvu. -------------- @Milton, presneto dober komentar! Se strinjam.Tako z vstopninami kot s šahom - glede športa razumem, da morajo biti ločena tekmovanja za moške in ženske zaradi fizičnih razlik, ampak šah?! Razlike v glavi?! Feministke so nekaj spustile očitno ... Ja, sem ženska, ampak sem proti pretiravanju feministk, sem za enako spoštovanje obeh spolov ...
DržavniSekretar
06. 03. 2016 17.04
+4
Trump je zakon !
Skunk Works
06. 03. 2016 16.59
-3
Zdrava pamet zapušča slovenijo in tudi precejšen del evrope....tukaj leva opcija slavi in se naslaja, vendar zraven pozablja, da ekonomskih zakonitosti ne moreš prenesti okoli....Ne vem, a se ti ljudje ne zavedajo, da tako ne more iti v nedogled...Tukaj se naslalajo in s pozicije moči, tiste moči ki 70 let ni zapustila vzvodov moči v tej džavi. Je pa ta način delovanja in upravljanja že eno državo spravil na kant. Tukaj se jih veliko veseli ter z varnega zavetja JS udrihajo po nepriviligiranem delu svojih sodržavljanov, tistih, ki jih pravzaprav poleg zadolževanja živijo, ne zavedajoč se, da se bo tale hec nehal, če morda ne čez nekaj let pa verjetno v času njihoviih penzij ter aktivnega življenja njihovih otrok... Ostali bodo večinoma brez pokojnin, njihovi otroci brez perspektiv, kljub vezam v JS, ker tole ekonomsko ni vzdržno....ja sedaj me bodo zasmehovali in se delali norca, pa nič zato, ..morda se pa kdo zamisli...
kleopatra-1
06. 03. 2016 17.08
V vsem se strinjam s tabo, razen z ločevanjem na leve in desne - v Slo ni levih in desnih, je samo politična mafija
Skunk Works
06. 03. 2016 17.19
-1
JA pa so in so razlike, kot vsepovsod po svetu...Zakaj pa so npr. na slovaškem lahko tako lepo sedaj zavarovali svoje državljane...? Od teh razlik, če jih bodo ljudje prepoznali in našli je odvisna prihodnost slovenije, sicer se ne bo še dolgo nič spremenilo, kar je tudi glavni interes teh, ki imajo sedaj vse v rokah, in tudi za mantro "vsi so isti" stojijo tile...Nihče drug nima večjega motiva od njih, za tale status quo še za naprej...
nikhrast
06. 03. 2016 16.18
-3
Poglej komentarje revežev spodaj, same zarote, vse krivi bankirji, Rothschildi, Rockerfellerji, Vatikan, Janša... Če si nesposoben, neambiciozen..., potem je seveda za to kriv nekdo drug.
Skunk Works
06. 03. 2016 16.54
-3
Pač ostanek socijalistične mentalitete. kjer so vsi "enaki", in so uspešneži skoraj sovražniki naroda,.razen seveda svetlih delavskih voditeljev, za katere pa noben luksuz ni bil nikoli peveč luksuzen........
StrikeOne
06. 03. 2016 17.24
+4
Vajino razmišljanje ne samo da je narobe je kriminalno in skoraj genocidno. Take kot ste vi dejansko morajo države pobit za boljše jutri vseh. Ker sta oba dva opranoglavca od cerkve in jj! Se sprašujeta zakaj? Zato ker v realnosti ne morejo biti vsi ljudje ambiciozni, ker so ljudje različni ker je to glih kar je lepo pri ljudeh, ker ljudje niso narejeni ali rojeni zato da se gonijo samo za pohlepom in denarjem zato da bo imela..cerkev, država, banka..in pol crknejo, razumeta da sta zblojena totalno! Kaj pa z ljudmi ki niso sposobni ali umsko ali fizično dosegati to ker ne morejo ker nimajo istih možnosti kot tisti rojeni v bogatih družinah in to je prav vidva id..!!! Kaj pa pol z vsemi ostalimi po vajinem ... ko jih.... zato pa skoraj genocidno razmišljanje in zato je treba takšne parazite kot sta vidva odstraniti iz zdrave družbe ker samo potencirate denar, pohlep, zavist, ljubosumje, sovraštvo.... samo negativna čustva ,ste skrajno negativne osebe in take je najbolje odstraniti ker so taki ponavadi hinavci in strahopetci ti so pa najhujša vrsta kateri ne moreš nikoli zaupati!!
Skunk Works
06. 03. 2016 17.31
+0
Potem pa je po tvoje kar potrebno začeti čistiti in sicer države kot so Švica, Kanada, Nova Zelandija, Avstralija...itd, kjer manj sposobni na ulicah umrajo od lakote in bolezni, tako, da jih morajo z buldožerji odstranjevati.....In imajo to smolo, da niso bili nikoli deležni blagosti socjalnih socijalističnih držav.......Pa malo diši po sovražnem govoru tole o pobijanju takšnih.....
Skunk Works
06. 03. 2016 17.35
+1
Tam je tudi prava socijala, pomaga se pomoči potrebnim, bolanim, invalidom, prizadetim, ne pa vse vrste delomrznežem,...
StrikeOne
06. 03. 2016 17.39
+2
Ti ne razumeš da ne moreš primerjati kaj so imeli prej kaj pa je vedno bolj. A ne razumeš da se razlike povečujejo? A ne razumeš progresivni davek? Ma k.. ti moj razumeš ti blage veze nimaš!
KardinaIFrancRodeVKristusu
06. 03. 2016 16.10
+2
Njegov komentar zgolj razkriva, kako Wall Street financira kampanje predsednikov v zamenjavo za politične ˝usluge˝.... Bo FBI sprožil kakšno preiskavo zaradi suma na sistemsko korupcijo?... Najbrž ne, ker so vsi vpleteni....
staridida
06. 03. 2016 15.54
+1
Magari kon stroški di opčina, magari la una karjola,magari kon ku rbe di nočni bar-amerika voljo andar....
Kollerik
06. 03. 2016 15.18
+2
Trumpl je grožnja miru, ravno tako kot naši svečkarji.
Vabis
06. 03. 2016 16.42
-2
frako
06. 03. 2016 14.43
-1
Tramp je začel zgublat točke k je storil največjo napako v političnem svetu, ne to ni ko je zagovarjal mučenje, ne to niso ble njegove rasistične izjave, govoril je o svojem penisu tm se pa use konča za desne kristjane.
LipovBogg
06. 03. 2016 13.55
+21
Zanimivo je da večina ve za zioniste, bankirje, jezuite, rotschilde in tako dalje. Oni lepo po svojem planu dalje (NWO). Pa jim vseeno nič ne moremo. Par kriminalcev obvladuje cel svet. Niti enkrat ne slišiš za kakšen teroristični napad na take živine, kakšen odstrel in upor tlačanov nad grofi. Vedno so samo teroristični napadi nad nedolžnimi.
bob bob 1
06. 03. 2016 14.03
+11
Kako boš pa izvedel napad na njih, če imajo na svoji strani policije, vojske, tajne službe...Itak je pa večina ljudi na tem svetu uspavanih s potrošništvom! A kdaj pomisliš na film Matrica?:)))
LipovBogg
06. 03. 2016 14.09
+8
Tako nedostopni spet niso. Se pojavljajo v javnosti, dokaz za to so razni intervjuji z njimi, kjer jih navaden novinar vpraša kaj neprijetnega. Navadni lakaji, predsedniki in nižje rangirani pa sploh. Niso neprebojni in nimajo vedno vojske okrog sebe.
Degnar
06. 03. 2016 14.09
+5
Super napisano. Tudi sam se sprašujem podobno.