Tujina

Trump s preiskovalci nad Obamo

Washington, 09. 04. 2011 12.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Je Obama sploh legalni predsednik ZDA? To se sprašuje Donald Trump, ki s svojimi preiskovalci skuša ugotoviti, ali je bil Obama res rojen v ZDA. Nihče, ki je bil rojen zunaj meja ZDA, namreč ne more postati ameriški predsednik.

Ameriški multimilijarder Donald Trump je izredno skeptičen glede rojstnega kraja ameriškega predsednika Baracka Obame, zato je na Havaje poslal skupino svojih preiskovalcev, ki naj bi ugotovili resnico. Trump je v intervjuju za NBC opozoril, da bi njegovi preiskovalci lahko odkrili ''eno največjih prevar v zgodovini politike''. Trump se je sicer odločil, da se bo na naslednjih volitvah tudi sam potegoval za mesto predsednika.

Je Obama legalni predsednik ZDA?
Je Obama legalni predsednik ZDA? FOTO: Reuters

Trump, ki mu v raziskavah NBC News in Wall Street Journal kaže zelo dobro, med potencialnimi kandidati je na drugem mestu, je tudi namignil, da je predsednik vpleten v prikrivanje celotne zadeve. "Porabil je dva milijona dolarjev za pravne storitve, da bi pobegnil od te težave in če ne bi bilo težave, zakaj je ne bi preprosto rešil?" je dejal. "Želim si, da bi jo, ker če ne, je to ena največjih prevar v zgodovini politike in v zgodovinskem obdobju. Nihče ne sme biti predsednik, če ni rojen v tej državi. Zdaj imam resne dvome."

Glede na nedavne javnomnenjske raziskave 72 odstotkov Američanov meni, da je Obama zagotovo oziroma verjetno rojen v ZDA, eden od štirih pa pravi, da je bil zagotovo ali verjetno rojen zunaj meja ZDA. Vendar raziskava nakazuje politično razdelitev; 43 odstotkov republikancev in le 11 odstotkov demokratov meni, da Obama zagotovo ali verjetno ni bil rojen v ZDA.

Trump ne verjame, da je Obama rojen v ZDA.
Trump ne verjame, da je Obama rojen v ZDA. FOTO: Reuters

Leta 2008 je Obamova kampanja ponudila certifikat rojstnega lista, ki nakazuje, da je bil Obama rojen v Honolulu na Havajih. Gre za dokument, za katerega havajska vlada pravi, da je uradni dokument o Obamovem rojstvu v državi. Med drugimi dokazi o Obamovem rojstvu v Honolulu je tudi dokaz bolnišnice, kjer je bil rojen, ki je v oglasih v dveh havajskih časopisih leta 1961 napovedala rojstvo, pa tudi sedanji guverner Neil Abercrombie pravi, da je poznal Obamovo družino in se spominja njegovega rojstva.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

didiss
11. 04. 2011 12.56
ocitno je meli ratala dolgocasna pa se je zacel ukvarjati z neumnimi stvarmi grrrrrrrrrrr
Frane Šajn
10. 04. 2011 08.46
NI JE TAKO POKVARJENE OSEBE V AMERIKI ,KI BI BILA TEMU TIPU RAVNA. MELANIJI GA PRIVOŠČIM IZ VSEGA SRCA. ČE BI PREBRALA EN ŠTAJERSKI NAPIS NA ZIDU V MARIBORU, BOLJE SE JE V PIKIJU SMEJAT KOT U MERĐI JOKAT BI JO OBILE SOLZE!
Frane Šajn
10. 04. 2011 08.42
KAR PRAV JE, DA PRIDEJU AMERIČANI TEMU TIPU POD NOGE BOG JIM POMAGAJ. MOGOČE SE POTEM LE ZAVEJO POMENA "DEMOKRACIJE" KI JO TAKO ZAVESTNO ŠIRIJO PO SVETU Z OGNJEM IN MEČEM!
Vid Kraljic
10. 04. 2011 08.28
ravno včeraj okoli 17-18h je bil na Hrvaški nacionalki film, kako Trump izsiljuje ljudi. Njegova mati je bila rojena na Škotskem,kjer je tudi živela, a je mislim da leta 2005 umrla, zato se je Trump odločil narediti/zgraditi na tistem otoku kjer je živela največji golf centr na svetu. Zahteval je prisilno prodajo 2 stanovanjskih hiš, da bi lahko dobil ozemlje. Najprej je rekel da bo to vse na 80ha, nato na 350ha, zdaj je pa prišlo do 550ha. Na tem ozemlju pa so tiste 2omenjene hiše. Ni mu uspelo prepričati lokalnih oblasti in parlamenta naj prodajo hiše, zato MILJARDNA INVESTICIJA STOJI. Zdaj pa nwm to okol njegove poštenosti!
T_one
09. 04. 2011 22.49
Aja, pa še tole; glede na prerokbe je Obmana zadnji "predsednik" ZDA, ker bodo ZDA kmalu "izginile".
lolipoly
09. 04. 2011 22.46
T-one A kaj je pa tebi OBAMA tako slabega naredil, da ga tako strogo obtozujes? On dosti sam ne more nic narediti,za vsako stvar se morajo senatorji strinjat in ce mu ne podpisejo kar predlaga je vse zaman...Republikanci pa za nalasc mu delajo tezave. Barak Obama je eden najbolj inteligentnih predsednikov zraven John Kenedy in Bill Clintona ,
T_one
09. 04. 2011 20.46
No bo končno nekdo poskušal razkrinkati tega nesramno lažnivega lopova, Brzezinky-evo prostitutko. Bilo bi res lepo, če bi končno prišla resnica o Barry Soateru na dan! Ni naklučje, da ZDA prav v času predsedovanja "Obmane" najbolj propada, na žalost pa cel svet skupaj z njimi. Bush je bil lopov, Obmana pa je še slabši. Za Busha smo vsi vedeli, da je demon; a Obmana se zna tako dobro pretvarjati in lagati, da je zavedel mnoge zombije, med drugimi tudi, kot je očitno v komentarjih spodaj, mnoge Slovence. Bomo videli, če se bodo prerokbe, da bodo v atentatu Obmano tudi ubili, uresničile. Če se pa to ne bo uresničilo, pa se bo kmalu izkazalo da je Obmana diktator tipa ala Adolf Hitler. Takrat pa se bodo za ZDA uresničile tudi Henoch-ove prerokbe. Edini človek pa, ki bi kot predsednik lahko kolikortoliko pomagal ZDA, je Michael Horn. V ZDA ima samo on pravo znanje o Stvarstvu in njegovem delovanju, in pravilen pristop k življenju, da bi lahko spravil ZDA v red.
HThief
09. 04. 2011 19.34
slovenija lahko samo na kolenih upa da bi Trump postal predsednik ZDA, potem bi mi mogoce celo postali razvita drzava, ker zdaj kaze da bomo zavedno ujeti na hodniku med drugim in prvim svetom
periot
09. 04. 2011 18.50
Kakšen zaostal narod pa ni važno kje je rojen glavno da je pravi za predsednika, pa kaj misli Trump da je on pravi pa nimam besed!!!!!!!!!
lolipoly
09. 04. 2011 17.41
Trump je dober business men, nikoli pa politik. Nima moznosti, da bi bil izvoljen za predsednika ZDA, ima prevec baggage za sabo. Pa se zeno , ki ima accent
Zehek
09. 04. 2011 17.31
@pajtlerblanka - LOL - a se je Melanija pri 12ih z njim poročila?! Pa še takrat (pred 20 leti) je bil star krepko čez 40 (za takrat skoraj najstnico bi se lahko reklo *skoraj* prestar). hahahaha
peterb110@gmail.com
09. 04. 2011 17.24
-Desktop.Messiah Dvomim da bo Melanija kdaj dostojno zastopala Slovenijo. Do sedaj se je kvecjemu le sramovala svojih korenin. Ona je zatajila Slovenijo in njen izvor ze v osnovi , ko si je spremenila Slovensko ime in priimek... Tako da je to le se ena zalublena v denar in slavo, za Slovenijo taki frcefeli ni mar
Buci_buci_buc
09. 04. 2011 15.54
meni osebno bi bio total vseeno kje je rojen naš predsednik, posebej če bi imeli predsednika, na katerega bi bila ponosna. Donald bi rad prevzel Obamov prestol. To je tudi vse.
tron3
09. 04. 2011 15.52
Naj se za Melani briga, ker jer razlika v letih med njima očitna
purja kolt
09. 04. 2011 15.30
ta zakon ni logičen. vsi ameri v preteklosti prišleki drugih držav, razen seveda indiancev . kako je bilo z prvim predsednikom ameriki? čeprav je bil rojen že tam , to ne pomeni , da je američan.
Connor
09. 04. 2011 15.20
Ob prebiranju teh komentarjov se človek lahko prime samo za glavo in si reče da si zaslužte čisto vse kar vam prihaja naproti... bee bee
Niko Ivanuša
09. 04. 2011 15.10
Dosegel je vse v življenju, dobil je lepotico kot si jo je verjetno želel sedaj mu manjka pa še pika na i in to je predsestvo države pa naj ga ima, boljši bo sigurno kot naša dva "pajaca"!
tekavcminka56
09. 04. 2011 14.55
bieberfan teb se vidi po nicku in po komentarju da to res si...on je najbolši predsednik? zato ker je črn, ker je lutka od elite, ker ni še nč naredu? zato je teb najbolši al kako?
WakeUp
09. 04. 2011 14.45
Trump ne ve v kaj se spušča, če ga jutri infarkt ali kaj podobnega, ne bo naključje.
MOSSAD001
09. 04. 2011 14.41
Ko bom velik bom Trump,bom Melanije pedenu-Kumi čakam!!! ;-))