Tujina

Kljub zavlačevalni taktiki senat za ameriško ministrico za izobraževanje potrdil Betsy DeVos

New York, 07. 02. 2017 07.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Ostre besede proti Trumpu se vrstijo. Iranski voditelj Ali Hamenej je dejal, da je Trump pokazal pravi obraz ZDA, kitajski sodnik He Fan pa ga je označil za "sovražnika pravne države". Predsednik je javnost razburil tudi z obtožbo, da mediji o terorističnih napadih pristransko poročajo. S tesno večino je senat za ministrico za izobraževanje potrdil Betsy DeVos.

Iranski vrhovni voditelj ajatola Ali Hamenej se je v nagovoru vojakom v Teheranu zahvalil ameriškemu predsedniku Trumpu, ker je, kot je dejal, pokazal pravi obraz ZDA.

"Hvaležni smo temu gospodu ... Pokazal je pravi obraz ZDA. Kar smo govorili več kot 30 let - da je v vladajočem sistemu ZDA politična, ekonomska, moralna in družbena korupcija - je ta gospod pokazal na volitvah in po njih," je dejal Hamenej.

Omenil je tudi primer iranskega dečka, ko so ga vklenili na ameriškem letališču po Trumpovem izvršnem ukazu o prepovedi vstopa državljanom iz sedmih muslimanskih držav v ZDA, med njimi je tudi Iran. Dejal je: "S tem, kar počne - petletnemu otroku natika lisice - kaže pravi pomen ameriških človekovih pravic."

Odgovoril je tudi na Trumpov tvit s 3. februarja, ko je ameriški predsednik zapisal: "Iran se igra z ognjem - ne cenijo, kako prijazen je bil predsednik Obama z njimi".

Hameneju se zdi ideja hvaležnosti Baracku Obami smešna, saj je, kot je dejal, nekdanji ameriški predsednik Iranu postavil ohromele sankcije in pomagal ustvariti skupino Islamska država z destabilizacijo Iraka in Sirije.

Ali Hamenej je dejal, da je Trump pokazal pravo obraz ZDA.
Ali Hamenej je dejal, da je Trump pokazal pravo obraz ZDA. FOTO: Reuters

Trump za kitajskega vrhovnega sodnika "sovražnik pravne države"

Sodnik kitajskega vrhovnega sodišča He Fan je ameriškemu predsedniku Trumpu sporočil, da je sovražnik pravne države. S tem je kritiziral Trumpov napad na ameriškega zveznega sodnika Jamesa Robarta, ki je v petek začasno razveljavil njegov izvršni ukaz o priseljencih in beguncih.

"Predsednika države, ki se ima za eno največjih demokracij, napad na sodnika - in za njegovega podpredsednika ter člane stranke, ki ga branijo - spremeni v nič drugega kot zlikovca brez časti," je po poročanju nemške tiskovne agencija dpa izjavil sodnik.

Trump je Robarta poimenoval za "tako imenovanega sodnika", He pa je Trumpov napad primerjal z umorom uglednega kitajskega sodnika 26. januarja.

Kitajsko združenje sodnikov je v torek obsodilo umor sicer že upokojenega sodnika Fu Mingshenga. Ubili so ga 26. januarja v regiji Guangxi, umoril pa naj bi ga nekdo, ki mu je Fu sodil. Napadi na kitajske sodnike so v zadnjih letih precej pogosti, so dodali v združenju.

Trump udaril po medijih in jih obtožil pristranskega poročanja

Ameriški predsednik se je sicer med uradnim obiskom vojakov v letalskem oporišču MacDill na Floridi, ki je tudi sedež centralnega poveljstva, med drugim zadolženega za Bližnji vzhod, zahvalil guvernerju Ricku Scottu za podporo pred volitvami. Zaradi tega je boljši prijatelj kot sicer, ker kasnejša podpora ne pomeni toliko. Z vojaki se je pogovarjal o nogometu, mimogrede pa izrazil tudi podporo zvezi Nato. Trump je vztrajal, da je teroristična grožnja za svet resna in "nepoštene medije" obtožil, da o napadih ne poročajo, za kar da imajo po njegovem mnenju "svoje razloge".

Njegov tiskovni predstavnik Sean Spicer je medijem kasneje skušal razložiti, da Trump ni dejal, da se o napadih ne poroča, ampak da se ne poroča dovolj. Mediji menda pretiravajo s poročanjem o protestih proti Trumpu, zanemarjajo pa teroristične napade. V podkrepitev mnenja je Bela hiša potem objavila seznam 78 napadov v Evropi, o katerih se je premalo poročalo. Med drugim o napadu s tovornjakom v Nici in drugih podobnih.

Razlog za Trumpov napad na nepoštene medije je seveda poskus vplivanja na javno mnenje, potem ko mu je sodnik v Seattlu v petek razveljavil ukaz o prepovedi vstopa v ZDA za državljane sedmih muslimanskih držav in begunce. Pravosodno ministrstvo je od prizivnega sodišča v San Franciscu zahtevalo, naj sodnikov ukaz zamrzne, dokler ne bo odločalo o njem.

Najbolj liberalno prizivno sodišče v ZDA je to zavrnilo, sodna odločitev je obveljala in s tem je vsaj začasno konec nočne more za zakonite priseljence in imetnike veljavnih viz iz Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije in Jemna. State Department in ministrstvo za domovinsko varnost nista oklevala pri upoštevanju sodnikovega ukaza.

Trump je s svojim ukazom o prepovedi vstopa v državo sprožil proteste.
Trump je s svojim ukazom o prepovedi vstopa v državo sprožil proteste. FOTO: AP

Pravosodno ministrstvo ZDA je v ponedeljek na prizivnem sodišču vložilo uradno pritožbo s trditvijo, da je sodnik James Robart nepravilno posegel v Trumpovo pristojnost, da v imenu nacionalne varnosti kadarkoli prepove vstop kateremu koli tujcu v ZDA. Trump naj bi le želel zaščititi nacionalno varnost in državljane.

Pravniki držav Washington in Minnesota nasprotno trdijo, da je Trumpov ukaz neustaven, da po nepotrebnem in samovoljno povzroča kaos, ločuje družine, ovira poslovanje in še kaj. Trdijo, da gre v bistvu za prepoved vstopa muslimanov v ZDA, kar argumentira s prejšnjimi Trumpovimi izjavami, da bo uvedel takšno prepoved.

Nekdanji župan New Yorka Rudy Giuliani je celo neprevidno izstrelil na televiziji, da ga je Trump prosil, naj mu pripravi prepoved vstopa muslimanom, ki bo vzdržala sodno presojo, in Giuliani mu je svetoval, naj to obarva v nacionalno varnost.
Trumpovo pravosodno ministrstvo bo v San Franciscu najverjetneje že danes dobilo odgovor, v vsakem primeru pa bo zadeva šla naprej na vrhovno sodišče, kjer je razmerje moči med konservativnimi in liberalnimi sodniki štiri proti štiri.

Ta ideološka delitev v tem primeru niti ni tako pomembna, saj so prav konservativni sodniki doslej skoraj dosledno odločali proti prevelikim pooblastilom zvezne vlade. Vsaj v času predsednika Obame.

Trump je s svojim ukazom izzval proteste in poplavo tožb. Proti prepovedi vstopa v ZDA so se izrekla številna podjetja in člani nekdanjih administracij, ki so prepričani, da ukaz koristi Islamski državi in drugim teroristom. Novačenje skrajnežev za napade bo sedaj menda lažje.

Ameriški predsednik Donald Trump ob prihodu na Florido.
Ameriški predsednik Donald Trump ob prihodu na Florido. FOTO: AP

Betsy DeVos kjub vsemu ministrica za izobraževanje  

Kljub zavlačevalni taktiki demokratov je ameriški senat danes s tesno večino 51 proti 50 potrdil Betsy DeVos na položaj ministrice za izobraževanje v novi administraciji predsednika Donalda Trumpa. Prvič v zgodovini senata je moral odločilni glas za kabinetnega kandidata prispevati podpredsednik ZDA.

Demokrati so bili proti milijarderki, ker so prepričani, da bo uničila javno šolstvo s preusmerjanjem proračunskega denarja v zasebne šole. Potem ko sta se dve republikanski senatorki odločili, da se jim pridružita, je bil izid v 100-članskem senatu neodločen, kar pa ni bilo dovolj za zrušitev kandidature. V takšnih primerih odločilni glas večine prispeva podpredsednik ZDA.

Demokrati so v ponedeljek sprožili zavlačevalno taktiko z izkoriščanjem možnosti v senatnih pravilih za neprekinjene govore. To so počeli 24 ur v upanju, da na svojo stran pridobijo še kakšnega republikanca. Ni jim uspelo in DeVosova, ki zagovarja tudi orožje v šolah za obrambo pred medvedi, je bila potrjena z glasom podpredsednika Mikea Pencea.

Senat bo do konca tedna kljub zavlačevanju demokratov, ki imajo le 48 glasov proti 52 republikanskim, potrdil še najmanj dva ministrska kandidata, in sicer kandidata za finančnega ministra Stevena Mnuchina in kandidata za zdravstvenega ministra Toma Prica, vendar ne bo šlo. Za potrditev je potrebnih le 51 glasov, ker so demokrati zaradi republikanskih blokad predsednika ZDA Baracka Obame spremenili pravila igre in za kabinetne kandidate odpravili zahtevo po 60 glasovih večine.

Poleg Mnuchina in Prica želijo republikanci v tem tednu spraviti skozi postopek še kandidata za pravosodnega ministra Jeffa Sessionsa. Obeta se teden neskončnih senatnih zasedanj in odločitev sredi noči ter medsebojnih obtožb.

Republikanci pravijo, da gre za dobrikanje levi bazi, ki se še vedno ni sprijaznila s Trumpovo zmago. Demokrati odgovarjajo, da je kriv Trump, ker je imenoval kandidate s kopico etičnih težav, skrajnimi stališči in motno preteklostjo, ki ni dovolj pojasnjena.

Trump je na Twitterju vztrajal, da je teroristična gožnja resna.
Trump je na Twitterju vztrajal, da je teroristična gožnja resna. FOTO: AP

Novinar televizije Fox se bo Putinu morda opravičil "leta 2023"

Novinar ameriške televizije Fox Bill O'Reilly, ki je v nedeljo v intervjuju z ameriškim predsednikom Trumpom ruskega predsednika Vladimirja Putina označil za morilca, se je odzval na zahtevo Kremlja po opravičilu. Sporočil jim je, naj pri njem za opravičilo preverijo "okrog leta 2023".

O'Reilly je v intervjuju opozoril na umore nasprotnikov režima v Rusiji in označil Putina za morilca. Kremelj je v ponedeljek zahteval opravičilo. Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal, da takšne besede razumejo kot nesprejemljive in žaljive.

O'Reilly je na zahtevo Moskve odvrnil: "Delam na opravičilu, ampak bi lahko trajalo nekaj časa. Preverite pri meni okrog leta 2023."

Kremelj se je že odzval in znova kritiziral novinarja, ker niso dobili opravičila, a je Peskov zagotovil, da bodo potrpežljivo čakali. "Smo potrpežljivi. Zapisali smo si v koledar in z vprašanjem se bomo vrnili leta 2023. Nočemo pokvariti odnosa. Predvsem gre za neprijeten položaj televizije," je vrnil Peskov.

Trump je Reillyju v intervjuju sicer potrdil, da Putina spoštuje, ni pa znal natančno razložiti, zakaj. "Spoštujem veliko ljudi, to pa še ne pomeni, da se bom z njim dobro razumel," je dejal Trump in omenil, da Rusija pomaga ZDA v boju proti Islamski državi (IS).

Trumpovi odgovori so v nedeljo razburili tako republikance kot demokrate. Podpredsednik ZDA Mike Pence ga je potem skušal braniti, da ni rekel, kar je rekel. Odločno je zanikal, da bi Trump postavljal moralni enačaj med obe državi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (274)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

M_teorija
08. 02. 2017 13.04
+1
Kaj pa sploh rabijo študirat, če jim bo Tramp s popustom prodajal svoje diplome!? Zdej bodo pa menda kej veljale!?
PIERREBRICE
08. 02. 2017 09.39
+1
Neuspeh pritožbe pravosodnega ministrstva bi pomenil konec Trumpovega ukaza, kajti vrhovno sodišče, kamor bo šla zadeva naprej, je razdeljeno na štiri liberalce in štiri konservativce. V primeru neodločenega izida bo veljala odločitev prizivnega sodišča. Opa! Rdečelasec je torej že zgodovina! He,he!
mototurist
07. 02. 2017 22.48
trump je malo razočaral.premalo je oster
soncek1098
07. 02. 2017 22.03
S prihodom Trumpa in odhodom Obame se vojna ne koncuje, ampak sele zacenja, s tem imam v mislih predvsem vojno med dvema "dinastijama", ki se danes, (tudi) v tem trenutku spopadata za svetovno (ekonomsko itd.) prevlado. Na eni strani dinastija t.i. Iluminatov (druzine: Clinton, Soros, Rotschilds, Rockefeler itd. - Obama je bil samo njihova, za ljudstvo vsecna marioneta v ZDA) in na drugi strani "dinastija"..., Trump, Putin (Rusija), Kitajska itd. Ti dve veliki "dinastiji" se sedaj (sedaj tudi javno - preko medijiev, druzabnih omrezij itd.,) z "napenjanje misic", tj. z razkazovanjem moci, spopadata in bosta naredili VSE (kot je bilo ze mnogokrat v preteklosti), da zmagata (ena ali druga). Vse za ekonomsko itd., tj. svetovno prevlado. Vse te "dinastije" obvladujejo vecino svetovnih drzav, korporacij, bank, vlad itd.. PS.: Zelo toplo vam priporočam, da si ogledate video v katerem Donald Trump v 5-ih minutah razkrije, razloži BISTVO, tj. ozadje celotnega sistema (ozadje sistema, strukturo sistem, namena sistema = "dinastije Iluminatov" itd.) in svoje cilje (cilje, ki si jih je zadal za cas, ko bo izvoljen za predsednika ZDA) v zvezi s tem. Ko boste videli ta kratek video, vam bo (v kolikor vam slucajno se ni) MARSIKAJ veliko bolj jasno. Za ogled videa v You Tube vtipkajte: "Donald Tramp - govor koji će promjeniti svijet". PS.PS.: Kot receno, vse te zgoraj predstavljene "dinastije" obvladujejo vecino svetovnih drzav, korporacij, bank, vlad itd., tj. tudi Evropo, Slovenijo in s tem (posredno ali neposredno) VSE, tudi tebe, mene itd.. Enega od mnogih dokazov in primerov za to najdete npr. tudi, ce v spletni brskalnik vtipkate: "Is Your Bank Owned By The Rothschilds? Here Is The Complete List". PS.PS.PS.: To pomeni, da smo, hoces noces, vsi "figurice" v njihovi igrici "Monopol-i", kjer so si sami (ze dolgo nazaj) izmislili tako igro (ki jo vodijo, obvladujejo in nadzirajo preko monetarnega sistema, bank itd.), kot tudi pravila igre (kjer smo vsi mi samo figurice v tej njihovi igri). Ce ne verjamete, si poglejte zgoraj omenjene povezave. Posledice te njihove igre so vidne povsod: kot posledica njihovega (in posledicno vseh tistih, ki smo padli v to njihovo igro, iluzijo) pehanja za dobickom, in posledicega brezverstnega izkoriščanja Zemlje (njenih bogastev itd.) in njenega brezvestnega onesnaževanja itd., je na Zemlji poruseno osnovno ravnovesje (ravnovesje na vec nivojih: podnebno, ekonomsko, moralno, socialno itd. - vsa ta podrocja se prepletajo), posledice cesar cutimo vsi, globalno, npr. na podnebni ravni: vedno vec je ekstremnih vremenskih pojavov, ki smo jim redno prica in o katerih lahko vsak dan beremo v novicah, tudi v novicah na tem portalu, npr. preberite si clanke na tem portalu, npr. clanek z naslovom "24ur.com/novice/svet/znanstveniki-opozarjajo-igre-je-konec-zemljo-spreminjamo-v-venero.html", oz. si na You Tube-u poglejte napoved vesoljske agencije NASA, tj. trend gibanja temperatur od leta 1880 (ko so zaceli uradno beleziti temperature) do danes (v You Tube vtipkaj "NASA - Earth's Long-Term Warming Trend, 1880-2015"), pa vam bo hitro jasno, kaksna usoda (po najbolj optimisticnih napovedih znanstvenikov najkasneje v rok 1 generacije) caka nas planet, ce se v kratkem ne bo zgodil cudez... . Zakljucek: Pri tako velikih "z/godbah", kot so te (ki jih igrajo... veliki "igralci"...) o odlocanju o usodi sveta, je bistveno bolj kot FORMA (solze..., frizure ipd. enega ali drugega) pomembna dejanska VSEBINA, tj. dejanska izvedba in REZULTATI le te za vse nas, za cel planet. Kaj bo torej prinesel Trump v Beli hisi, oz. bolje receno svetu? To, kar so vecinoma vsi ameriski presedniki (odvisno tudi od podpore, ki jo bo imel v senatu oz. v kongresu in s tem, posledicno, koliko moci bo imel, da svoje... ideje uresnici), odvisno od tega, katero "dinastijo" so zastopali.
puspan
07. 02. 2017 22.08
-1
Daj ti meni v enem stavku razloži, kaj si hotel s tem povedati, zelo ti bom hvaležen.
trumpet2018
07. 02. 2017 22.15
+2
sonček, tudi jutri tole prilepi, ker danes niso vsi prebrali, pa še v četrtek da bo ziher :))
BURGA
07. 02. 2017 22.38
SONČEK približno tako je kot praviš, nekateri pa za vse zlo na planetu še vedno krivijo levičarje, ki v vsej zgodbi sploh ne nastopajo.
puspan
07. 02. 2017 21.09
-4
Včasih smo imeli Pavliho, da se je folk nasmejal, danes pa ga je uspešno nadomestil brezplačnik Trump, račun pa bo prispel kasneje, vključno z obrestmi.
puspan
07. 02. 2017 21.10
-1
Uboga Amerika, nekoč sem jo občudoval, danes pa se mi smili.
trumpet2018
07. 02. 2017 21.45
+6
če ne bi bilo Trumpa, levaki ne bi imeli tarče za pljuvanje, bil bi dolgčas. če bi zmagala Kilary bi ji pa peli hvalospeve vsak dan, 24 ur bi vsak dan pohvalil njene ukrepe. na srećo se ta nočna mora ni uresničila. če so američani zadovoljni s TRumpom , potem že dela nekaj dobrega
puspan
07. 02. 2017 21.55
+0
Hvala bogu, da si me pomiril glede njegovih dobrih del. Jaz do sedaj kaj posebno dobrega še nisem zasledil, ampak, če je res tako, kot pišeš, bodo rezultati kmalu povedali svoje.
nnanna
07. 02. 2017 20.29
-4
trump najprej katastrofa za usa in potem še za ves svet.
trumpet2018
07. 02. 2017 20.32
+3
ne bi raje komentirala KIm Kardashian, bo bolj produktivno in na ravni tvojih zelo omejenih miselnih procesov. trump na pametne deluje blagodejno, na bedake katastrofalno
nnanna
07. 02. 2017 20.37
+0
krtofl
07. 02. 2017 20.46
-1
ah..trumpet....ti poveš...poveš kar ti povejo...kaj češ...janezovi ste taki...
trumpet2018
07. 02. 2017 20.51
+5
naj mi eden od vas levih genijev prosim razloži zakaj so trumpovi ukrepi katastrofalni in naj analizira vsak ukrep posebej. dvomim da bo šlo. vse kar je Trump napravil do danes, je bilo pozitivno. to mu tudi priznava Theresa May in mnogi državniki, razen Geli, nje ne štejem
Kollerik
07. 02. 2017 20.57
+0
vsem normalnim bitjem je trump že skozi osnovne nravstvene zakone ogaben....
trumpet2018
07. 02. 2017 21.01
+4
kolerik, dobro da imamo tebe, sicer ne bi vedeli kaj je normalno in kaj ni :) hvala ti. in dobro da imamo pop tv ki nam vse pove po resnici, :) hvala 24 ur
Kollerik
07. 02. 2017 21.03
-2
veš, bosanka ti noge umije, slovenka pa možgane.... :)))
.jest
07. 02. 2017 20.19
+1
24 urni ameriški lizuni, raje napišite, koliko poštenih ljudi so danes ubili Ukrajinci. Prejšnji komentar, kjer je bila še dodana beseda na g.... ste mi zagovorniki svobode govora in tiska zbrisali.
trumpet2018
07. 02. 2017 20.05
+6
iz FBI-ja prihajajo informacije, da naj bi naslednji teden aretirali cca 40 oseb v povezavi s škandalom pizzagate. 24 ur se raje ukvarja z izjavami iranskega voditelja in kitajskega sodnika. šele ko bo vsa svinjarija prišla na dan, ji bo mogoče 24 ur namenil kakšen stavek ali dva. Celoten Holivud je potopljen v korupciji in prepleten s pedofilskimi mrežami, zdaj ko je na ćelu FBI-ja Trumpov ćlovek, je čas da svinjarija priplava na dan
Kollerik
07. 02. 2017 19.54
-1
spet ta trump... zeeeh....
Vrhovni
07. 02. 2017 19.48
+3
Vsaka naslednja žrtev muslimanskih teroristov, bo lahko terjala pravico od omenjenih sodnikov, seveda bom njihovo tožbo podprl.
Uporabnik113189
07. 02. 2017 18.19
+5
Trump naj sedaj preprosto pusti, da se začno teroristični napadi, čim hujši tem bolje. Potem naj pa povabi tega sodnika skupaj s kitajskim da rešujeta problem. Napišeta novo sodbo in jo razložita žrtvam. Če že imata pravico mešati drek, naj ga pa še pomalicata. Mirno si lahko umije roke, naredil je kar je lahko, ZDA imajo pač malce zmedeno demokracijo.
Uporabnik443897
07. 02. 2017 17.45
+3
Treba je priznati na neglede na vse kar dela Tramp in bo imelo tudi posledice je pa vseeno človek ki im se ve kaj. Pri nas od naših politikov ne moreš pričakovati drugega kot uničevanje države Slovenije , korupcijo in obubožanje malega Slovenca. Medtem ko krimonal cvete, še posebno pri belih ovratnikih, ki se jim lahko samo smeje. Nismo daleč od Rominije ki je ozakonila korupcijo. Pri nas sicer ni ozakonjena zato pa se lahko igra s miljonskimi vsotami, davkoplačevalci pa saniramo banke.
kaoslovenac
07. 02. 2017 17.31
+1
Levaki, levaki kar bo lepega od vas je, državljanska vojna v EU in USA za naše potomce, IQ srednjega veka je vase ogledalo, res ste prave driske...
Kollerik
07. 02. 2017 17.35
+2
:) je šef že poslal spiske iz morja, kjer zabušava na naš račun? De-bil zabit.
ParaVomo
07. 02. 2017 17.23
+4
Imam občutek da se Iran močno trese:))) da bo kmalu ena pošiljka, na razviti muslimanski svet:)) kiklarjem ni pomoči:))
M_teorija
07. 02. 2017 17.22
-1
A za twitt nonsense, ki jih Donald piše so tud krivi novinarji!?
M_teorija
07. 02. 2017 17.10
-2
Pol Tramp, pa res nima predsodkov, da obišče Putina. Zgleda, da mu tud obisk Brevika ne bo kaka moralna ovira!?
Skunk Works
07. 02. 2017 16.56
+12
Trump ima seveda popolnoma prav.....Mediji po svetu sodelujejo v uničevanju in demontaži zahodnokrščanske civilizacije, pod katero je zelo dobro živelo toliko ljudi, kot nikoli prej nikjer.....Enako velja tudi za kapitalizem.....Novinarji in vsi ostali, ki pri tem sodelujejo, se ne zavedajo, da si žagajo tudi svojo vejo na kateri sedijo, in isto počnejo tudi svijim otrokom.....če jim plan rata, se bodo vsi skupaj zbudili v srednjem veku, in v pomanjkanju kakršnega si niti predstavljati ne morejo....kako poteka ta kolaboracija pri uničevanju civilizacije se lahko vsak prepriča sam, ko se dogajajo zločini o katerih se sploh ne piše, ko pa kateri normalni proti temu kaj reče, je pa takoj označen za vsaj skrajnega desničarja.....No, zavedajte se ,da tlakujete pot za nočno moro za svoje otroke.....In kakšna referenca je tale verski voditelj? Referenca ponovnega srednjega veka morda?..
M_teorija
07. 02. 2017 17.04
-1
Krščansko civilizacijo glih te dni odkrivajo v Avstraliji!?
trumpet2018
07. 02. 2017 20.25
+4
iranski voditelj je referenca lahko samo za tiste leve bolnike, ki hočejo ženske na ketni in otroke v popolni revšćini. levakom se je scefuzlalo do amena. to je kolektivna izguba zdrave pameti, možganski razkroj levih zombijev
Kollerik
07. 02. 2017 21.19
-1
ti pa res živiš v neki hudo onesnaženi mlaki.... demokracija brez levice je samo fejk, demokratični fashizem in nič drugega.... kar se ravnokar dogaja, zato pa pacienti tako na glas kvakate, kajti spet prihaja vaš čas... čas blaznosti in gorja....
trumpet2018
07. 02. 2017 21.40
+5
kdo pa blazni in razbija po ulicah zda ? prav gotovo ne Trumpovi privrženci. samo levi anarhisti oz faschisti, ki se ne morejo sprijazniti s porazom
M_teorija
07. 02. 2017 16.25
-2
Bela hiša še nikoli ni bila tako Bela, polna bele moči!?
M_teorija
07. 02. 2017 16.22
-2
Kaj nam je pravzaprav hotel Trump povedati na novinarjev trditev, da je Putin zločinec. Kot prvo ni te trditve zanikal, ampak je dejal, da imajo tudi v ZDA morilce. Torej sklepamo, da je posredno potrdil novinarjevo trditev , hkrati pa namignil, da ker tudi v ZDA obstajajo zločinci je Putin kot morilec sprejemljiv sogovornik in to ne bi smela biti ovira!? Torej lahko pričakujemo tudi srečanje z Kim jongom!? Navsezadnje tudi z mafijskimi botri. Slednji pa itak dajo velik na katoliško vero.. Kkk Banona ima pa itak za svetovalca!?
M_teorija
07. 02. 2017 17.06
-1
Ja tud iz tega bi se lahko kaj naučili tisti, ki sejete sovraštvo, ker žetev zna biti vedno obilna!?
nikhrast
07. 02. 2017 16.22
+0
Iranci, Kubanci, Kitajci... niso preveč brihtni, Trumpu bi pustili da zgradi pri niih kakšen hotel ali golf igrišče, pa bi bilo vse v redu. Ne vem kaj bo s veleblagovnicami kot Nordstrom, pa Neiman Marcus, od Ivanke izdelke so vrgli ven, niso šli v promet.