Tujina

Trump na Twitterju zopet napadel pravosodnega ministra Sessionsa

Washington, 25. 07. 2017 15.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju zopet napadel pravosodnega ministra Jeffa Sessionsa. Ministrovo stališče glede demokratke Hillary Clinton in vdorov v račune elektronske pošte predstavnikov demokratov je "zelo šibko," je zapisal Trump. Kritiziral ga je sicer že prejšnji teden in dejal, da ga ne bi nikoli imenoval na položaj, če bi vedel, da se bo izločil iz t.i. ruske afere.

Ameriški predsednik Donald Trump je danes ponovno napadel pravosodnega ministra Jeffa Sessionsa. Na Twitterju je zapisal, da je minister zavzel "zelo šibko" stališče glede demokratke Hillary Clinton in vdorov v račune elektronske pošte predstavnikov demokratov.

Trumpovi današnji tviti so sledili objavi v časniku Washington Post, ki je pisal, da predsednik in njegovi svetovalci razmišljajo o odstavitvi Sessionsa.

"Pravosodni minister Jeff Sessions je zavzel zelo šibko stališče glede zločinov Hillary Clinton (kje so elektronska sporočila in strežniki demokratov?) in tistih, ki so izdali tajne informacije," je tvitnil Trump.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trump je prejšnji teden ostro kritiziral Sessionsa. V intervjuju za časnik New York Times je dejal, da je jezen nanj in da ga nikoli ne bi imenoval na položaj, če bi vedel, da se bo izločil iz vseh zadev, povezanih z rusko afero.

Sessions je takrat zagotovil, da ne namerava odstopiti.

Trump se sooča z vedno več pritiski zaradi preiskovanja domnevnega ruskega vpletanja v ameriške volitve, ki jo vodi posebni preiskovalec Robert Mueller. Ameriški predsednik je zato ponovno oživel škandal iz časa predvolilne kampanje, ko se je izvedelo, da je Clintonova, ko je bila zunanja ministrica, uporabljala zasebne strežnike za pošiljanje elektronske pošte. Med kampanjo nekdanji direktor FBI James Comey ni želel predlagati, da se v zadevi proti Clintonovi uvede preiskave.

Trump zahteva razveljavitev tožbe zaradi vzpodbujanja nasilja na predvolilnem zborovanju

Donald Trump od prizivnega sodišča medtem zahteva, da zavrne tožbo protestnikov, ki so jih njegovi privrženci pretepli na enem od lanskoletnih predvolilnih zborovanj, potem ko jih je pozval k nasilju. Zvezni sodnik David Hale je ugotovil, da je dokazov za nadaljevanje tožbe več kot dovolj.

Trump se je takoj pritožil in njegovi odvetniki še naprej trdijo, da ni pozival k nasilju. Na zborovanju v Louisvillu marca lani je Trump prekinil govor, ki so ga motili protestniki in je pozval množico, naj protestnike vrže ven iz dvorane. Njegovi odvetniki trdijo, da je potem kasneje dodal, da naj jih pri tem ne poškodujejo. Takrat so že dobili svoje in sedaj tožijo.

"Če vidite koga, ki se pripravlja, da vrže paradižnik, ga premikastite prosim. Resno mislim, premlatite ga. Obljubljam vam, da bom pokril pravdne stroške. Obljubljam vam," je mesec dni pred zborovanjem v Kentuckyju privržencem povedal Trump na podobnem zborovanju v Iowi.

Trumpova zborovanja so redno prekinjali protesti, nanje pa se je za razliko od večine politikov odzival v svojem slogu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vladaricaumov
25. 07. 2017 19.27
Tramp je Amer. Pika. Konc. Ni treba prevec razglablat. Hinavc, laznivc, arogantnez. Nc ne verjamem nobenmu Ameru.
trumpet2018
25. 07. 2017 19.54
zelo strokovna in utemeljena razlaga, hahaha, ne verjamem mu, ker je američan. vendar proti prašku si še vedno genialna, zadnjič je svojo inteligenco utemeljil s tem da ima v družini dva doktorja znanosti.
vladaricaumov
25. 07. 2017 20.43
trumpet2018
25. 07. 2017 16.29
+3
če bi se še s Hillary tako podrobno ukvarjali, kot se s Trumpom, potem bi vam človek mogoče še kaj verjel. menda demokrati spet pripravljajo mehki državni udar, hočejo odstraniti Trumpa iz bele hiše, nikakor ne morejo preboleti da so izgubili na volitvah, to je že prava obsedenost s Trumpom oz. levaška histerija in nemoč na vseh področjih. globalistična ladja se potaplja, kot Titanik
frako
25. 07. 2017 17.19
+2
ja k mejli v katerih trumpu sine pravi ljubim to na informacije ki jih posreduje rusija niso nič važnega, pa ka če je kršil zakone in so zato dokazi glaun da se namišljene zadeve o hilary pregajna pa trampa na mer pusti.
vladaricaumov
25. 07. 2017 19.25
Tramp, ti bi moral met rad Klintonko, glede na to, da ona sovraz Srbe.
trumpet2018
25. 07. 2017 19.37
+0
včeraj je imel Trump govor pred taborniki in je poudaril, da bo odpravil Obamacare, ker je navadna katastrofa, hahaha, pa še opozoril jih je pred fejk newsom (saj vemo, CNN in njim podobne lažnive smeti), pa spet bodo lahko naglas voščili vesel božič ko bodo šli po nakupih za božič, musliman Obama namreč nikoli ni želel tega slišati, menda naj bi to tudi zelo motilo muslimane, hahahah, zakaj niso ostali v svoji državi, če je pri njih vse tako idealno, pa naj tam komandirajo kogar hočejo
frako
25. 07. 2017 19.39
povej zakaj je obamacare katastrofa in kaj prinaša trampou plan.
valjhunsinkajtimara
25. 07. 2017 15.57
+7
Dolgočasni s tem trumpom kot HuffPost.
trumpet2018
25. 07. 2017 16.33
+5
bolj kot nabijajo eno in isto vsak dan, manj jim ljudje verjamejo. dosegli so ravno nasproten učinek.
frako
25. 07. 2017 17.21
+0
mamo črno na belm da je sodelval s rusi, počakmo da do kraja pregledajo še trampove finance je mel ogromn posla s rusko bratvo. Celo s vorom bratve katerega je lovil interpol je skupaj posnet.
ljx
25. 07. 2017 15.56
-1
Nimajo vsi " trumpe" med nogami,še posebej pa ne starčki kot je Sessions.