Tujina

FOTO: Trump pred polno dvorano svetovnih voditeljev: Severni Koreji grozi popolno uničenje

New York, 19. 09. 2017 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na sedežu ZN v New Yorku se je začelo zasedanje nove Generalne skupščine ZN. V sklopu dogodkov so nekateri svetovni voditelji že nastopili, med drugim tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je z nekaterimi svojimi izjavami poskrbel za nemir v dvorani.

Generalni sekretar ZN Antonio Guterres in predsednik skupščine Miroslav Lajčak sta danes na sedežu ZN v New Yorku odprla zasedanje nove Generalne skupščine ZN. Izpostavila sta pereče svetovne probleme in pozvala k njihovemu reševanju. Za njima so nastopili svetovni voditelji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trump kot edino možnost vidi uničenje Severne Koreje

Največ oči je bilo uprtih v ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je glasno spregovoril o situaciji s Severno Korejo. Kot je dejal, ima njihov “veliki vodja” slabe namene. “Možakar z raketami je na samomorilski misiji,” je dejal glede voditelja Kima Džonga Una. “ZDA so močne in majo veliko potrpljenja, a v kolikor se bomo morali braniti, ali pa braniti katero od zaveznic, očitno ne bomo imeli druge možnosti, kot da Severno Korejo popolnoma uničimo,” je dejal in razburil nekatere udeležence v dvorani.

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un FOTO: AP

Svetovne voditelje je pozval, da izolirajo režim Severne Koreje, ki “nepremišljeno razvija” jedrsko orožje in slabo ravna s svojimi državljani. Ogorčen je nad tem, da nekatere države še vedno trgujejo s Severno Korejo. Prepričan je, da Severna Koreja z vsemi igra “umazne igre”.

Trump na sedežu ZN
Trump na sedežu ZN FOTO: AP

Trump je sicer govor začel v svojem slogu in je nizal pohvale borznega gospodarskega zagona po njegovi izvolitvi na položaj predsednika ZDA. Ob tem je zagotovil, da bo ameriška vojska pod njim postala najmočnejša v zgodovini.

Nato je dejal, da so pomen suverenosti v ZN doslej poudarjale države, ki niso hotele nobenega mednarodnega vpletanja v dogajanje znotraj svojih meja, ZDA pa so od druge svetovne vojne naprej oziroma od ustanovitve ZN vodile povsem drugačno politiko. Trump je zagotovil, da bodo ZDA še naprej sila dobrega na svetu in bodo sodelovale z mednarodno skupnostjo, vendar pa bo Amerika na prvem mestu.

Trenutno stanje sveta je opisal v temni luči in dejal, da se teroristi krepijo in širijo po svetu. Malopridni režimi, ki so zastopani v ZN, podpirajo teroriste in grozijo drugim državam ter lastnim prebivalcem z jedrskim orožjem. "Avtoritativne sile želijo porušiti vrednote, sisteme in zavezništva, ki preprečujejo spopade in usmerjajo svet v svobodo," je dejal.

Trump v ZN
Trump v ZN FOTO: AP

Trump meni, da je napočil čas ponovnega prebujanja držav in njihove okrepljene suverenosti ter obsodil grožnje tej suverenosti, kot se to dogaja v Ukrajini, v Južnem Kitajskem morju in drugje.

Napadel je tudi "socialističnega diktatorja" Nicolasa Madura, ki povzroča veliko trpljenje dobrim prebivalcem Venezuele. Ob tem je dejal, da "pokvarjeni režim" uvaja socialistične politike, ki so povsod, kjer so jih poskusili uničile vse.

Trump: ZDA preveč plačujejo v proračun ZN

Potarnal je tudi, da ZDA plačujejo preveč v proračun ZN, vendar ob tem dovolil, da bodo plačevale še naprej, če se bo naložba obrestovala v miru in boljšem življenju ljudi po svetu.

ZN v nasprotju s pričakovanji ni kritiziral, ampak jih je celo hvalil za dobro delo, kot so na primer prizadevanja za enakopravnost žensk, za kar je prav tako dobil aplavz.

Govor je sklenil tradicionalno s pozivom k božjem blagoslovu ZDA, pred tem pa je za enak blagoslov privoščil tudi vsem državam sveta.

Izraelski premier opeval Trumpova stališča

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je Trumpov govor označil za najpogumnejšega v zadnjih 30 letih, ker je govoril resnico o grožnjah. Všeč mu je bilo, da je Iran označil za gospodarsko izčrpano, malopridno državo, ki jo vodi morilski režim in izvaža nasilje. Zagrozil je, da ne bo dovolil nadaljevanja destabilizacijskih dejavnosti Teherana in svetovnim voditeljem priporočil, da ne smejo vztrajati pri jedrskem sporazumu, če bo ta kritje za gradnjo jedrskega programa.

Trump na sedežu ZN - 3
Trump na sedežu ZN - 3 FOTO: AP

Macron z zanimivim predlogom o oblikovanju kontaktne skupine za Sirijo

Francoski predsednik Emmanuel Macron je še pred govorom obsodil Trumpov umik ZDA iz pariškega podnebnega sporazuma. Med govorom je zavrnil možnost ponovnih pogajanj o pariškem podnebnem sporazumu in bil kritičen do Trumpovega stališča glede Irana. "Končanje iranskega jedrskega dogovora bi bila huda napaka, nespoštovanje sporazuma pa bi bilo neodgovorno" je dejal.

Macron je vzbudil pozornost s predlogom o oblikovanju kontaktne skupine za Sirijo, ki bi poiskala politično rešitev za državljansko vojno s politično tranzicijo. "Proces iz Astane z Rusijo, Turčijo in Iranom, ki je privedel do nekaj lokalnih prekinitev ognja, je morda uporaben, vendar ne zadostuje," je dejal. V govoru je prav tako obsodil etnično čiščenje v Mjanmaru.

Brazilski predsednik Michel Temer je priznal, da je njegova država sredi transformacije po hudi gospodarski krizi. Med drugim je napovedal podpis letos sprejete mednarodne pogodbe o popolni odpravi jedrskega orožja, čemur se članice zveze Nato niso pridružile.

Slovaški predsednik Andrej Kiska je med govorom udaril po Rusiji, čeprav je ni izrecno omenil. "Priča smo spodkopavanju kolektivnih prizadevanj za mir in varnost v imenu sebičnih interesov, egoizma in območij vpliva. Ta fraza se pogosto zlorablja za kritje kršenja mednarodnega reda in kršenja suverenosti. Ukrajina, Gruzija in Moldavija poznajo ceno miru in se zavedajo bolečine, ko jim agresivni sosed, ki meni da zanj pravila ne veljajo, spodkopava suverenost," je med drugim dejal.

Kot največji izziv sveta je izpostavil podnebne spremembe in tako kot večina drugih govornikov izrazil podporo pariškemu podnebnemu sporazumu.

Na krizo v Mjanmaru je med drugimi opozoril predsednik Nigerije Muhamadu Buhari, ki je kot dosežke mednarodne skupnosti izpostavil pariški podnebni sporazum in iranski jedrski dogovor. Zaradi pomoči beguncem je posebej pohvalil Nemčijo, Italijo, Grčijo, Turčijo in ZN. Mednarodni skupnosti se je zahvalil tudi za pomoč regiji v boju proti pripadnikom teroristične skupine Boko Harama in mreže Al Kaida.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (166)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciccerro
19. 09. 2017 21.13
+3
Umazane igre igrajo se z nama zakaj se jih ne bi igrala še sama?
bebo3
19. 09. 2017 21.08
-9
Končno nekdo, ki zaropota po mizi in pove tako kot je treba, vsi ostali samo nekaj lapajo brez veze. Trump ima 100% prav.
komarec
19. 09. 2017 21.08
+17
To je fašistoidna izjava, kar pomeni, da bi uničil tudi petindvajset milijonov civilistov, ki niso za nič krivi in si mogoče ne morejo pomagati. To je genocidna izjava. To kaže tudi na njegovo nemoč.
Aijn Prenn
19. 09. 2017 20.51
+16
Svet se počasi privaja na trumpetnika, trumpetnik pa postaja vse bolj podoben vsem dosedanjim USA predsednikom.
NiVzdevka76
19. 09. 2017 20.46
-1
Jaz upam, da je s. koreja slišala, kaj je povedal Trump.....
komarec
19. 09. 2017 21.13
+2
NiVzdevka76
19. 09. 2017 21.18
komarec
19. 09. 2017 21.40
+11
Trump, bi to že davno od tega to zravnal z zemljo, če ne bi bilo to zraven Rusije in Kitajske. Roko na srce sta Rusija in Kitajska velesili, ki jih mora Amerika še kako spoštovati
soncek1098
19. 09. 2017 20.43
+9
Ameriska, japonska, ruska, sirijska, korejska itd. vlada, vse se DOBRO zavedajo, da bi jedrski napad ene drzave na drugo ponenil KONEC "IGRE" ZA VSE (NJIH) = GAME OVER. Gre zgolj za "NAPENJANJE MISIC" teh drzav, "napenjanje misic" s katerim vse te "velesile" OPRAVICUJEJO RESNICNI RAZLOG, tj. zeljo po EKONOMSKI itd., tj. SVETOVNI PRE/VLADI. Pri tem VOJNA INDUSTIJA in (ze zdavnaj) odkrito njihova medsebojna TRGOVINA Z OROZJEM (npr. trgovanje z orozjem med Rusijo in Sirijo itd. itd.) predstavlja (poleg farmatsevtske itd.) ENEGA GLAVNIH IN NAJVECJIH FINANCIH VIROV teh drzav. Vse "seveda v imenu boja proti terorizmu"..., ki ga spodbujajo in financirajo ravno oni (prej omenjeni "glavni igralci", tj. omenjene vele/sile). Lahko ste prepricani, da bi, ce/ko bi GLAVNI "IGRALCI" v tej igri "MONOPOL-I (kjer so si pravila igre in - monetarni - sistem ze dolgo tega izmislili sami, njihovi mentorji, vse z namenom svetovne ekonomske itd. nad/vlade, vse in vseh preostalih 99% prebivalstva Zemlje, tj. tisti, ki nismo del elite, pa smo vsi samo koleteralna skoda = figurice v njihovi igri MONOPOL-I) presodili, da ravnanje enega od igralcev resnicno presega interese, cilje ostalih igralcev, TEGA UMAKNILI IZ IGRE (kot so ze stevilne v preteklost: Kennedy, Gadafi, Husein itd. ). Kot receno, vsi smo, hoces noces, vsi "figurice" v tej njihovi igrici "Monopol-i", kjer so si sami (ze dolgo nazaj) izmislili tako igro (ki jo vodijo, obvladujejo in nadzirajo preko monetarnega sistema, bank itd.), kot tudi pravila igre (kjer smo vsi mi samo figurice v tej njihovi igri). Ce ne verjamete, si poglejte spodaj omenjene povezave, tj. DOKAZE. Posledice te njihove igre so vidne povsod: kot posledica njihovega (in posledicno vseh tistih, ki smo padli v to njihovo igro, iluzijo) pehanja za dobickom, in posledicega brezverstnega izkoriščanja Zemlje (njenih bogastev itd.) in njenega brezvestnega onesnaževanja itd., je na Zemlji poruseno osnovno ravnovesje (ravnovesje na vec nivojih: podnebno, ekonomsko, moralno, socialno itd. - vsa ta podrocja se prepletajo), posledice cesar cutimo vsi, globalno, npr. na podnebni ravni: vedno vec je ekstremnih vremenskih pojavov, ki smo jim redno prica in o katerih lahko vsak dan beremo v novicah, tudi v novicah na tem portalu. Podrobnejsa obrazlozitev z (tudi VIDEO) dokazi: S prihodom Trumpa in odhodom Obame se vojna ne koncuje, ampak sele zacenja, s tem imam v mislih predvsem vojno med dvema "dinastijama", ki se danes, (tudi) v tem trenutku spopadata za svetovno (ekonomsko itd.) prevlado. Na eni strani dinastija t.i. Iluminatov (druzine: Clinton, Soros, Rotschilds, Rockefeler itd. - Obama je bil samo njihova, za ljudstvo vsecna marioneta v ZDA) in na drugi strani "dinastija"..., Trump, Putin (Rusija), Kitajska, Indija itd.. Ti dve veliki "dinastiji" se sedaj (sedaj tudi javno - preko medijiev, druzabnih omrezij itd.,) z "napenjanje misic", tj. z razkazovanjem moci, spopadata in bosta naredili VSE (kot je bilo ze mnogokrat v preteklosti), da zmagata (ena ali druga). Vse za ekonomsko itd., tj. svetovno prevlado. Vse te "dinastije" obvladujejo vecino svetovnih drzav, korporacij, bank, vlad itd.. PS.: Zelo toplo vam priporočam, da si ogledate video v katerem Donald Trump v 5-ih minutah razkrije, razloži BISTVO, tj. ozadje celotnega sistema (ozadje sistema, strukturo sistem, namena sistema = "dinastije Iluminatov" itd.) in svoje cilje (cilje, ki si jih je zadal za cas, ko bo izvoljen za predsednika ZDA) v zvezi s tem. Ko boste videli ta kratek video, vam bo (v kolikor vam slucajno se ni) MARSIKAJ veliko bolj jasno. Za ogled videa v You Tube vtipkajte: "Donald Tramp - govor koji će promjeniti svijet". PS.PS.: Kot receno, vse te zgoraj predstavljene "dinastije" obvladujejo vecino svetovnih drzav, korporacij, bank, vlad itd., tj. tudi Evropo, Slovenijo in s tem (posredn
soncek1098
19. 09. 2017 21.05
+2
... in s tem (posredno ali neposredno) VSE, tudi tebe, mene itd.. Enega od mnogih dokazov in primerov za to najdete npr. tudi, ce v spletni brskalnik vtipkate: "Is Your Bank Owned By The Rothschilds? Here Is The Complete List". PS.PS.PS.: To pomeni, da smo, hoces noces, vsi "figurice" v njihovi igrici "Monopol-i", kjer so si sami (ze dolgo nazaj) izmislili tako igro (ki jo vodijo, obvladujejo in nadzirajo preko monetarnega sistema, bank itd.), kot tudi pravila igre (kjer smo vsi mi samo figurice v tej njihovi igri). Ce ne verjamete, si poglejte zgoraj omenjene povezave. Posledice te njihove igre so vidne povsod: kot posledica njihovega (in posledicno vseh tistih, ki smo padli v to njihovo igro, iluzijo) pehanja za dobickom, in posledicega brezverstnega izkoriščanja Zemlje (njenih bogastev itd.) in njenega brezvestnega onesnaževanja itd., je na Zemlji poruseno osnovno ravnovesje (ravnovesje na vec nivojih: podnebno, ekonomsko, moralno, socialno itd. - vsa ta podrocja se prepletajo), posledice cesar cutimo vsi, globalno, npr. na podnebni ravni: vedno vec je ekstremnih vremenskih pojavov, ki smo jim redno prica in o katerih lahko vsak dan beremo v novicah, tudi v novicah na tem portalu, npr. preberite si clanke na tem portalu, npr. clanek z naslovom "24ur.com/novice/svet/znanstveniki-opozarjajo-igre-je-konec-zemljo-spreminjamo-v-venero.html", oz. clanek z naslovom m.24ur.com/cas-za-zemljo/podnebne-spremembe-v-grafih-in-animacijah.html, oz. si na You Tube-u poglejte napoved vesoljske agencije NASA, tj. trend gibanja temperatur od leta 1880 (ko so zaceli uradno beleziti temperature) do danes (v You Tube vtipkaj "NASA - Earth's Long-Term Warming Trend, 1880-2016"), pa vam bo hitro jasno, kaksna usoda (po najbolj optimisticnih napovedih znanstvenikov najkasneje v rok 1 generacije) caka nas planet, ce se v kratkem ne bo zgodil cudez... . Na svetu so ostale samo se 3 drzave, ki niso v lasti Rotschildove centralne banke. Te drzave so: Sirija, Iran in Severna Koreja. Sprasujem se, zakaj so Amerika itd. vedno v vojni ravno s tem drzavami (vprasanje je seveda retoricno)?
Ciccerro
19. 09. 2017 21.18
Zanimivo pisanje, predvsem o boju med dvema poloma Ilumminatov, sem bi dodal še prostozidarje in dinastije... zna biti nekaj na tem, sam se skoraj bolj nagibam k prostozidarjem, enega poznam in cilji oz delovanje niso napačni. Kar se tiče vojne s temi tremi državami, ki jih omenjaš pa je to bolj posledica tega, da je ta sistem na več ravneh kontra in zato vojne, da bi samo zaradi bank je malo verjetno... toda morda pa odločilen jeziček na tehtnici, ko gre za prevlado.
detect
19. 09. 2017 22.31
-1
User1063544
19. 09. 2017 20.32
+21
Vojne željni Ameri bi tako zelo radi zajahali po S. Koreji, pa zaradi Rusov in Kitajcev ne gre. Vas pro-ameriške prepametne velemislece bi pa vprašal samo eno. Zakaj je S.Koreja takšna kot je? Družina Kim je plod Ameriškega truda (očitno ste pozabili kdo je v resnici zanetil vojno v Koreji in povzročil delitev in družbeni razkol). Kdo že leta provucira S.Korejo z vojaškimi vajami? Kdo se že lep čas trudi da bi S.Koreja implodirala v duhu lakote in upora, izvaja embarge in politične ter ekonomske pritiske? Kim jong katerikoli imajo ogromno slabih lastnosti, ampak isto velja za VSE veljake ki se danes petelinijo v ZN. Se gremo stopnje revščine? Poglejte koliko ameriškega prebivalstva je na pragu revščine in koliko jih je na prehranskih bonih. Vam pomagam? 75% in koliko je to razlike napram S. Koreji? nič.. Ljudje so lačni tukaj in tam, ampak vi vidite samo tam. Razlika med ZDA in S. Korejo je samo to da v ZDA imajo lačni Apple-ove telefone in Mcdonalds, v Koreji pa tega ni. Stanje duha pa je v obeh državah enako. Kar se tiče EU, smo palica Ameriške vlade in NATO-a. Torej nič boljši.. A veste da je v letošnjem letu V.Britanija ZAE prodala za 6miljard orožja ki v tem trenutku pobija civiliste v Jordaniji? Da ne govorim o Nemcih in Francozih, tudi oni lifrajo orožje nejvečjim kršiteljici človekovih pravic o kateri se najbolj govori (ko ne kupujejo orožja in prodajajo nafte po ceni kot se želi). Očitno se tega ne vidi, ker je Kim jong bolj nevaren. S.Koreja je danes ena od treh najbolj suverenih držav na tem planetu. S.Koreja, Iran in po novem Rusija so edine države na svetu, ki imajo svoje banke in niso pod vplivom IMF-a. Živite v svetu dvojne morale in vam predlagam da se vležete in si enkrat konkretno pljunete v obraz, ker niste nič boljši kot tisti ki jih obsojate. In edina varovalka da S.Koreje no bodo razturili, posilili, izčrpali in izropali je to jedrsko orožje katere načrte btw. so dobili ravno od američanov....
tron3
19. 09. 2017 20.28
+19
3. vojno bodo začeli Američani, to je dejstvo, v njo so že potegnili Evropo preko Nata, ki se naj bi borila proti velikem sovragu Rusiji, v Azijskem kotlu pa bodo napadli kot kaže sami, rezultat je pa itak znan, dobili jih bodo, ker je že čas, da požanjejo tisto kar so posadili od 2. vojne naprej.
jzkzfzmz
20. 09. 2017 08.20
Infraping
19. 09. 2017 20.22
-10
Trump, midva mama taprav zob. Men ga ne štejejo, teb so ga. Si v poziciji, ko moraš napasti. Dej jih, as.
knivar
19. 09. 2017 20.37
+7
GlavniModerator
19. 09. 2017 20.16
+7
brezvezna novica, sam da se pise. Psi, ki lajajo ne grizejo, ce bi jih hotl spucat, bi jih ze zdavnej, imel so ze vec kot upravicene razloge za zrediranje severne koreje, a kaj ko se potem ne bo treba vec nobenega bat...
tron3
19. 09. 2017 20.12
+19
Na vrhu piramide novega reda so ugotovil, da je rdečelasi še bolj zmešan kot Clintonova, zato se ga je izvolilo. Samo problem je, da če bosta Rusija in Kitajska sodelovali, kot kaže bosta morali, da ne bo šlo vse po načrtih. Evropo pa že komandirajo, preko neplodnih voditeljev.
detect
19. 09. 2017 20.07
+8
Ajnštajn je zgleda imel prav
Al83
19. 09. 2017 20.03
+1
Kaj rdeckarji, live north Korea alone
alien8potnik
19. 09. 2017 20.06
+3
kaj, bi imel tretjo svetovno vojno? bi to rad?
mikkki
19. 09. 2017 20.10
+3
live=živeti, mislili ste na leave=pustiti
alien8potnik
19. 09. 2017 20.01
+14
ta t(r)umpelj nas bo prignal v jedrsko vojno svetovnih razsežnosti. vemo, kaj to pomeni. grozovitež. neumen, aroganten, omejen.
tron3
19. 09. 2017 20.01
+6
Pa saj ni govoril o napadu na S. Korejo, v bistvu na Kitajsko, kaj še Vam sedaj ni jasno. Diktatorska družina Kim ne bi bila nikoli tako dolgo na oblasti, če ne bi v Pekingu tako želeli.
alien8potnik
19. 09. 2017 20.02
+9
ja, super, ne? adijo življenje na tem planetu, če bo ta be**** začel s to vojno.
tron3
19. 09. 2017 20.17
-6
alien, kaj moreš če pa takšnemu modelu, daš pravico, da pritisne na gumbek rdeči, ne skrbi, na Slovenijo nobena raketa ne bo priletela, cilji so drugje, kjer se naredi veliko škode, npr Nemčija, Berlin, Munchen, Frankfurt so na meti ruskih raket, pa Pariz, London tudi.
tron3
19. 09. 2017 20.36
+0
Minus dobil, saj je Putin Merklci povedu brez sramu, katera nemška mesta bo zravnal z zemljo, s tem ji je dal v bistvu možnost, da še prav čas pobegne.
pomlad14
19. 09. 2017 19.56
+4
Ne bo S Koreja brez potrebe hotela škodovati komu. To bi si že lahko Trump vtepo v glavo, oni samo razvijajo orožje, to je njihov glavni namen.
2realforu
19. 09. 2017 20.00
+17
Zanimivo da je najbolj glasna glede S. Koreje ZDA, ki so 95% časa odkar obstajajo v vojni.
Borec21
19. 09. 2017 19.52
+1
Dallas se bo ponovil in to kmalu.............................
tron3
19. 09. 2017 19.51
+6
Blebetanje ameriškega hamburger demokrata, če bi si Američani upal, bi že to nardil.
Justiceiscoming81
19. 09. 2017 19.46
+5
Te američani so res de...i, samo uničenje jim gre po glavi... Prišlo bo do 3. svetovne vojne, ker mora, amerika je pred kolapsom iz katerega se nau mogla pobrat... Edin način je da se naredi TOTAL RESET... Ne pozabte, tako se je pričela 2. svetovna vojna...
tron3
19. 09. 2017 19.52
+7
Ne sekiri se, na konc bodo sam sebe uničl, pač povratna informacija.
korintos23
19. 09. 2017 19.37
+10
A zato imajo Rusi vojaške vežbe?
tron3
19. 09. 2017 19.54
+2
Rusi gredo do Bruslja, vmes pa bodo še Nemčijo popucal tistih, ki so malce bolj temne barve, pa saj so že v Berlinu bli, tako, da jim je teren že dobro poznan. Drgač bi moral imet Kitajci vojaške vaje, ne pa Rusi, zaradi tistih 17 km meje, ki jo imajo s S Korejo.