Tujina

Trump govoril o veliki Ameriki. Ko mu je zmanjkalo glasu, je posegel po vodi in sprožil cel plaz očitkov

Washington, 16. 11. 2017 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, An.V.
Komentarji
72

Po zaključku 12-dnevne turneje po Aziji se je Donald Trump ameriškim medijem pohvalil, da je bilo njegovo gostovanje uspešno. Medtem ko je na največji celini prodajal orožje in se zavzemal za prosto trgovino, pa so bili v Ameriki aktivni njegovi nasprotniki demokrati. Predstavili so namreč dokumente za njegovo razrešitev.

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj končal svojo 12-dnevno azijsko turnejo. Medijem, katerim je sprva obljubil pomembno izjavo, je le suhoparno povzel dogajanje na največji celini. Med drugim je povedal, da je imela njegova na splošno uspešna turneja tri cilje. Najprej združiti svet proti jedrski nadlogi režima Severne Koreje, zastopati ameriške interese v azijski regiji ter zagovarjati pošteno trgovino. 

Ameriški predsednik je medijem razložil, da je imela njegova azijska turneja tri cilje.
Ameriški predsednik je medijem razložil, da je imela njegova azijska turneja tri cilje. FOTO: AP

Novinarji so pričakovali, da bo izrazil svoje mnenje o senatnem kandidatu Royu Mooru, ki je obtožen spolnega nadlegovanja, davčni reformi ali Hillary Clinton, vendar je podal le svoj azijski potopis z običajnimi superlativi o sprejemu in dogovorih. 

Govoril o veliki Ameriki, pil vodo s Fidžija

Trump je pojasnil, da ZDA prej niso imele takšnega predsednika, kot ga imajo danes, ki bo Ameriko kmalu spet naredil veliko. Prejšnji predsedniki niso znali zaščititi interesov Amerike, sedaj pa bo vse drugače, ker  na vsaki poti v tujino dela "na napredovanju teh interesov".

Ameriški predsednik je medijem razložil, da je imela njegova azijska turneja tri cilje. Najprej združiti svet proti Severni Koreji, kjer so vse opcije še vedno na mizi, nato zastopati ameriške interese v azijski regiji ter zagovarjati pošteno in recipročno trgovino.

Pred leti se je norčeval iz senatorja Rubia, tokrat je vodo med govorom pil sam.
Pred leti se je norčeval iz senatorja Rubia, tokrat je vodo med govorom pil sam. FOTO: AP

"Poštena in recipročna trgovina. Zelo pomembno," je dejal Trump, ki je po lastnih besedah vse tri cilje dosegel. Med branjem besedila mu je začelo zmanjkovati glasu, zato je iskal vodo. Prisotnim ni ušlo, da je med poudarjanjem velike Amerike pil uvoženo vodo s Fidžija.

Tisto, čemur se je nekoč posmehoval, zdaj sam počel

Prav tako so se ob tem dogodku mediji razpisali, da se je Trumpu zgodilo nekaj, iz česar se je pred leti norčeval. Namreč, leta 2013 je Trump javno okrcal senatorja Marca Rubia, ki si je med govorom privoščil požirek iz stekleničke in se nekoliko zmedel. Zdaj pa je moral tudi sam poseči po vodi.

So azijski gostitelji Trumpu le laskali?

Komentatorji, ki niso na Trumpovi strani, ocenjujejo, da so azijski gostitelji ameriškemu predsedniku predvsem laskali in mu pihali na dušo, zaradi česar se je vrnil zadovoljen. 

Ameriški predsednik je napadel časopis New York Times, v katerem je kolumnist Thomas Friedman izrazil mnenje, da bi lahko Kitajci Trumpu prodali tudi Brooklynski most, saj so ga povsem omrežili z veličastnim sprejemom. Trump je v tvitu časnik označil za "zgubo".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Predsednik ZDA je med govorom iskal vodo.
Predsednik ZDA je med govorom iskal vodo. FOTO: AP

Bela hiša sicer poudarja, da je na Kitajskem sklenil dogovore o 250 milijard dolarjev vrednih poslih, kitajskega kolega Ši Jinpinga pa naj bi prepričal v potrebo po skupni odločni fronti proti Severni Koreji.

Mediji bolj kot Trumpa spremljali domače dogajanje

Ameriški mediji se s Trumpovo azijsko turnejo niso preveč ukvarjali, ampak so spremljali strelske pokole, prepire okrog davčne reforme v kongresu in težave republikancev zaradi možnosti prihoda Roya Moora iz Alabame v senat. Nekdanjega predsednika vrhovnega sodišča Alabame namreč nekaj žensk obtožuje, da jih je zalezoval, ko so bile še najstnice.

Demokrati z dokumenti za predsednikovo razrešitev

Demokrat James Comey ima dokumente za Trumpovo razrešitev.
Demokrat James Comey ima dokumente za Trumpovo razrešitev. FOTO: AP

Medtem ko je Trump novinarjem povzemal dogajanje v Aziji, so demokrati predstavili pet dokumentov za postopek njegove razrešitve. 

Sklicujejo se na predsednikovo sporno razrešitev Jamesa Comeya, nekdanjega direktorja zvezne policije FBI in obvladovanje medijev ter zveznega sodstva. 

"To smo storili, ker smo v skrbeh za našo državo, varnost, ustavo in demokracijo," je za CNN povedal demokrat Steve Cohen.

"Menim, da je zdajšnji predsednik slab. Imamo veliko razlogov za njegovo razrešitev," pa je bil oster politik Luis Gutiérrez.

Demokrati so si enotni, da so v kongresu tudi zato, da aktivno spremljajo Trumpovo delo in ga kritično vrednotijo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (72)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dannyer
18. 11. 2017 12.06
+1
pol se pa čudijo mediji zakaj jim ne verjamemo cela propaganda . tisti ki smo gledali prenos vemo da je bil žejn in ni mu zmankalo glasu z razliko od hileri ki je enkrat kašlal apol ure drugič vzela tableto tretjič se pretvarjala da pije v kozares pa iz. sluz itd. mislim mediji so izgubili kompas zato pa imajo nizko podporo v zda in v državah kjer se dogaja razvetlenstvo v sloveniji na žalost še ne.
Dule Med
16. 11. 2017 20.43
+0
Bedakosi neprebujeni okvarjajte se sami z svojim umom, da neboste večne ovce tukaj na Zemlji .
nikhrast
16. 11. 2017 15.40
+0
Vidiš kako se vse vrača. Prej se je smejal kako je Marco Rubio pil vodo, zdaj je pa sam zgledal še bolj neroden ko je iskal vodo.
Neopredeljeni
16. 11. 2017 15.13
-2
Dober govor je imel. Poslušajte si ga...
nikhrast
16. 11. 2017 15.32
+0
Kadar govori me spominja na Mussolinija, kmalu se bo začel tolčti po prsah od samega bahanja.
CestniKolesar370Wattov
16. 11. 2017 14.58
+2
Vse kar rabiš vedet o demokratih je tole. Louis CK, Kevin Spacey in George Takei so trenutno na medijskem udaru. Louis CK je počel obscene stvari pred množico, Spacey in Takei pa sta spolno nadlegovala mladoletnika. Louis CK je centrist, Spacey je zmerni demokrat, Takei pa je ultra liberalec, se pravi, da so lahko razdeljeni v 3 stopnje. Najnižja stopnja je Louis CK, ki na obtožbe odgovarja z "Res sem to storil in resnično mi je žal". Potem je druga stopnja Spacey, ki pravi, da se spolnega nadlegovanja otroka ne spomni, potem pa takoj preusmeri pozornost na to, da je istospolno usmerjen, ker to naj bi bila neka olajševalna okoliščina. Potem pa imaš ultra liberalca Takeia, ki na obtožbe odgovarja, da so mu to zakuhali Rusi iz Kremlina. Bolj patetično vse skupaj pač ne more bit. Demokrati nimajo platforme, razen "Trump je slab". Dvoličen standard do vsega in vse je narobe. Demokrati nimajo problema Spaceyu oprostiti karkoli, ker je pač povedal, da je topel in potem je avtomatsko njihov. Potem imaš BLM, ki zahtevajo, da jim belci podarijo stanovanja, hiše, denar. Potem imaš demokrate kot je Maxine Waters. Proglašena je bila za najbolj pokvarjeno političarko že parkrat v zadnjih 20 letih, živi v 4+ milijone vredni graščini, čeprav v življenju drugje kot v javnem sektorju ni delala. Celotna demokratska platforma je, da so republikanci rasisti, seksisti in ne vem kaj še vse. Republikancev v bistvu ne zanima kakšne rase si, ampak povejo realno, da te ne bo nihče ujčkal in nosil v naročju, ker si ubogi in ne vem kaj še vse. To demokratom odgovarja, ker vedno ciljajo na glasove temnopoltih in ostalih manjšin. To pa je v končni fazi dvorezen meč, ker morajo slediti trendom Buzzfeeda, Huffpoja itd in zadnja izmišljotina je, da obstaja na tisoče spolov in podobne izjave zaradi katerih lahko kdo še ebolo faše. In ker se z "republikanci so rasisti" izjavami poveča število glasov demokratom, jim razdeljena država še kako paše. Demokratom manjšine niso v interesu. V interesu so jim pa glasovi manjšin in če manjšine ne bi bile revne, bi jim dol viselo za demagogijo demokratov. Pravi delavski razred v ZDA je republikanski. Vedno je bil in vedno bo. Poglej najrevnejša mesta v ZDA in kmalu ti bo jasno, da so ta mesta demokratska že desetletja.
nikhrast
16. 11. 2017 15.36
+5
CestniKolesar370Wattov
16. 11. 2017 18.31
-2
Najd eno samo napako, razen pravopisnih. Bo šlo? Ne?
killik
17. 11. 2017 10.43
spletni_nepridiprav
16. 11. 2017 14.49
+1
a hočete rečt da trump ne govori resnice ko govori da "jew york times" propada in kot edino rešitev za povečanje tiraže vidijo v tem da pljuvajo po trumpu z vso silo?
Uporabnik443897
16. 11. 2017 14.48
+1
Tako Tramp v Ameriki, kot Janez v Sloveniji, vedno naredita vse narobe. Pa res naredita vse narobe. Po moje NE, jih pa levičarji ne prenesejo in vedno vsakič in vsemu nasprotujejo. Če bi Janez odpostil četrtino javnih delavcev, bi vsi ponoreli. Če bi Janez vsaki polnoletni osebi dal tisočak na mesec, pa bi levičarji spet ponoreli. Prej ko slej bomo zares ZNORELI mali LJUDJE in tedaj bo BOLELO !!!
rekapaka
16. 11. 2017 14.59
+3
Janez bi tisočaka vzel, besede dati ni v njegovem besednjaku!
Uporabnik443897
16. 11. 2017 15.04
-1
Imate pa levičarji samo eno besedo " VZETI " !!!
Rde?iAlarm
16. 11. 2017 14.06
+2
če bi pri nas cerar pil jamnico namesto radenske bi sdss tako vložila ustavno pritožbo ...bog ne daj da bi zvrnil kozarček laškega ker potem bi ga obtožoli da je pijanček
appollyon
16. 11. 2017 13.45
+1
Da prej vedu da pije vodo ga nikoli nebi podpiral ejga no. Vsaj per bi zagrabu
Iluzionist
16. 11. 2017 13.22
+5
poštena mednarodna trgovina pomeni tudi pošteno mednarodno valuto, od katere ne bo imela koristi samo ena država, ki ima sedaj monopol nad njenim tiskanjem
xy yx
16. 11. 2017 13.50
CestniKolesar370Wattov
16. 11. 2017 15.33
-1
Zanimivo, da Bitcoin podpira malokater kapitalist, socialisti pa vsi, ko bi se radi izognili stroškom transakcij, delali € iz čistega zraka in ne plačevali davkov.
Dule Med
16. 11. 2017 13.03
+0
Zadnji predcednik v tem gnilem ubijalskem sistemu, svetu se piše slabo, svet se čisti, človeškega plevela de pomalem konec tukaj v tem lepem svetu.
LOVELIFE
16. 11. 2017 12.59
+18
S kakšnimi bedarijami se ljudje ukvarjajo, ker je pil vodo bla, bla, bla...
frako
16. 11. 2017 13.00
-1
A on se je pa lahko delal norca s marka rubija ki je prou tko piu vodo.
sonofabitch
16. 11. 2017 13.10
+4
Iz Rubija se je delal norca, ker se je potil, ne zaradi tega ker bi pil vodo.
frako
16. 11. 2017 13.33
+3
haha, seveda mislš da mamo vsi tko selektivn spomin kt trampouci.
Mirko Tipka
16. 11. 2017 14.59
Ali je dolgo iskal vodo? Ali jo je prej pretresel? vprašanja za veliko ameriko
Sputnik
16. 11. 2017 12.46
+3
vsaka opozicija vedno ruši vlado. kaj ko bi vi pobiralci davkoplačevalskega denarja raje delali skupaj in ne samo pobirali denar?? govorimo o DELU. torej nek rezultat mora bit ampak ga nikoli nikjer ni. iščejo neke dokumente za razrešitev... išči rešitev za probleme v državi konj zblijeni
jackgaton
16. 11. 2017 12.45
+15
na pa smo dočakali ....nova dnevna doza antitrump propagande ,,,, podobno kot včeraj , pa predvčerajšnim , itd
Alamut
16. 11. 2017 12.42
+4
S čim se ukvarjate... Bog vam pomagaj!
Talent212
16. 11. 2017 12.41
-2
Kao, da se mediji ne ukvarjajo z Trumpom v tujini? (Leve) medije sploh ne zanima politika, ampak sam kje ga bodo lahko blatili. Hranjenje rib na Japonskem, sedaj kako pije vodo, kaj je naslednje? Da je za zajtrk pojedel 2 jajca in spil kozarec mleka in je to simbol belega privilegija?? Načeloma sem proti levim in desnim ampak če pogledam objektivno se levičarji deljijo na dve veji. Ena veja so ljudje, ki neznajo sami razmišljati, namesto kisika uporabljajo TV in sledijo drugi veji levičarjev, ki so na precej višjem položaju, dejansko pametni in sledijo zionistični agendi. Tu so predvsem mediji, politika in Hollywood. Gre ponavadi za pokvarjene ljudi ali pa ljudje, ki se odločajo na podlagi svojih čustev. Slovenija je najboljši primer, da to vidite.
MASTERSS
16. 11. 2017 12.48
+6
in ti so dojel da so to levičarji hahahah pravi levičar dela v dobro ljudi vse ostalo ni levičar to naj bo jasno.....in v amerki ni levičarjev so samo desničarji skrajini ali zmerni....in naj vam bo jasno sploh ni več levih desnih ,gre smo kdo bo mel več denarja in s tem moč....a ti vidiš kje kako propgnado ki bi bila socilstična,zdej smo v kapitalizmu in temu primern je tudi propaganda....
b s 1
16. 11. 2017 12.41
+1
Demokrati samo sanjajo, kje so njihovi rezultati.
nikhrast
16. 11. 2017 15.43
Ni treba sanjati, po demokratu pride republikanec, potem spet demokrat..., malo poglej zgodovino.
Razumnež
16. 11. 2017 12.36
+0
Ko bi vsaj mi imeli enkrat takega predsednika...Bravo Trump !! Očitno ovčke moti že to, kdaj pije vodo :)))))
MASTERSS
16. 11. 2017 12.41
+6
ne si mislit da je dobr,trump je bedak skupa z novinarji....
EnverHoxha
16. 11. 2017 12.51
+2
neendrtalca in spozurašico bi mel za precednika hahahah
mihapihapiha
16. 11. 2017 13.05
+2
Samo v popravek, Trump govori o tem kako ščiti Ameriške interese, vodo pa pije uvoženo iz Fidžija. Res da je to malenkost, ampak predsednik mora bit v vsem za vzgled. Psihologi bi na tvoj komentar rekli, da je to oseba ki sliši samo to kaj želi in potem iz tega dela zaključke. Misliš, da lahko drugi ljudje to osebo kdaj imajo za uspešno in pametno
MR-1919
16. 11. 2017 14.31
+1
v manj kot enem letu pa je sklenil za več kot 350 milijard dolarjev poslov.. Slabo za Ameriko ne?
Tylers
16. 11. 2017 12.36
+15
Ravno ko misliš, da je novinarstvo doseglo najnižjo točko v zgodovini, 24ur preseneti in postavi še nižji nivo...
Razumnež
16. 11. 2017 12.36
+2
MASTERSS
16. 11. 2017 12.40
+7
ja to tole je pa že absurd in potem nam Teresa May razalag kako nas rusi perejo....tile naši novinarji in pollitki misli da so dokčno padli v drugo dimnezijo....
korintos23
16. 11. 2017 12.40
Kaj češ, ameriški demokrati imajo Klumpa na piki.
MASTERSS
16. 11. 2017 12.42
+5
problem je da imamo mi ameriško propagando v slovenjii...tole naj pišejo v ameriki ker pač trump ni moj precednik da morem od njega brat vsak dan....
korintos23
16. 11. 2017 12.34
-8
Toti Donald Trump bo drugo leto Donald Klump! Gre počasi proti odpadu.