Tujina

V brodolomu več kot 100 mrtvih, trčenje dveh ladij usodno za najmanj 13 ribičev

Kairo, 14. 12. 2014 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na jezeru Tanganjika v DR Kongo je v brodolomu umrlo več kot 100 ljudi. Uspeli so rešiti okoli 220 potnikov. Nesreča se je verjetno zgodila, ker je bila ladja preobremenjena. Še ena huda nesreča, ki je terjala najmanj 13 življenj, pa se je zgodila v Sueškem zalivu.

Na jezeru Tanganjika na jugovzhodu v DR Kongo se je prevrnilo plovilo z več sto ljudmi na krovu. V nesreči, ki se je pripetila že v noči na petek, je umrlo najmanj 129 ljudi, so danes sporočile tamkajšnje oblasti.

Reševalci so na varno spravili okoli 220 potnikov, ni pa znano, koliko ljudi še pogrešajo. Po navedbah prometnega ministra province Katanga Laurenta Kahozija Sumbe je bila ladja očitno preobremenjena.

Na jezerih in rekah v DR Kongo so nesreče pogoste, saj so plovila neredko preveč natovorjena in brez rešilnih jopičev, številni ljudje pa ne znajo plavati.

Trčenje usodno za najmanj 13 ribičev

Še ena huda nesreča, ki je terjala najmanj 13 življenj, pa se je zgodila v Sueškem zalivu. Trčili sta ladja s panamsko zastavo in egiptovska ribiška ladja, na kateri je bilo 40 ribičev. V nesreči je umrlo najmanj 13 ribičev, 13 jih še pogrešajo. Ladja, ki je trčila v ribiče, se po incidentu ni ustavila, so sporočili iz egiptovske zveze ribičev. Panamsko ladjo so kasneje ustavili v bližini pristanišča Safaga.

Eden od ribičev, ki so preživeli nesrečo, je za medije povedal, da se je rešil s skokom v vodo tik pred trčenjem. Preden so ga rešili, je štiri ure preživel v vodi, pri tem pa se je oklepal lesenega zaboja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CucurbitaPepo
14. 12. 2014 16.54
+3
"Demokratična" ;)
SkokecPokec
14. 12. 2014 14.43
+5
karambol s pobegom, kapitan bo dobil 15 kazenskih pik