Tujina

Tragično zgodbo si je izmislil, da bi mu država dala stanovanje

Obrenovac, 03. 06. 2014 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slobodan Nedeljković, ki je še do nedavnega veljal za junaka iz Obrenovca, je priznal, da si je zgodbo o izginotju žene in sina izmislil. Dobri ljudje so na njegov transakcijski račun nakazali približno 260 evrov, denar pa je dobival tudi na roke. Nekaj denarja je že porabil za nakup oblek.

Nedeljković je trdil, da je v poplavah izgubil stik z ženo in sinom.
Nedeljković je trdil, da je v poplavah izgubil stik z ženo in sinom. FOTO: Reuters

26-letni Slobodan Nedeljković, znan kot Džambo, je tožilstvu priznal, da se je predstavljal kot žrtev poplav in na ta račun od različnih ljudi dobil denar, poroča Blic. "Priznam, da sem si celotno zgodbo o izginotju žene in dveletnega sina izmislil," je povedal Nedeljković. Dodal je, da je bil obupan. Živel je kot podnajemnik z babico in dvema stricema. "Niti sam ne vem, kako sem prišel do ideje, da si bom izmislil zgodbo, a od države sem želel dobiti stanovanje," je povedal. Nekaj denarja, ki ga je dobil od dobrih ljudi, je porabil za nakup oblek. "Tisti, ki so me prepoznali iz medijev, so mi dajali denar," je povedal.

Policisti so ugotovili, da je Nedeljković na svoj račun dobil 30.000 dinarjev (približno 260 evrov) pomoči. Ugotavljajo pa še, koliko denarja je Nedeljković dobil na roke in kdo vse mu je denar podaril. Po poročanju Blica preiskovalci sumijo tudi, da je Nedeljković vlamljal v stanovanja in hiše na območju Obrenovca ter kradel. Nedeljković je trenutno v priporu.

Kot je znano, je Nedeljković še do nedavnega veljal za junaka iz Obrenovca. Njegova zgodba, kako je v poplavah izgubil ženo in otroka, kljub temu pa je neutrudno pomagal prebivalcem poplavljenega Obrenovca, je mnoge ganila, pritegnila pa je tudi medijsko pozornost. Ko so nekateri srbski mediji objavili novico, da se je izkazalo, da sta žena in sin poplave preživela, se je Nedeljković razburil in zatrdil, da družine še ni našel. Takrat je za B92 dejal, da so lažne informacije posipanje soli na rano. "Želim si le, da bi ljudje nehali lagati," je povedal.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vritolez
03. 06. 2014 10.02
+7
Balkanski poslovnež.
samanthka
03. 06. 2014 08.36
+10
Ze od zacetka mi je nekaj smrdelo v zgodbi,samo clovek tezko verjame da je nekdo tako bolan in gre v medije s tako zgodbo..prav veliko nima v glavi,ce je mislil,da nekdo ki ga pozna ali kdorkoli drug ne bo tega prej ko slej preiskal?saj so mu ja iskali familijo v vodi,za boga milega
Muscular
03. 06. 2014 08.26
+16
No pa si je priskrbel stanovanje za par let , vendar bo imel železna okna in vrata, ko bo pa odsedel se bo pa lahko glede na medijsko podporo , ki jo je imel odselil na goli otok...:)
nidela
03. 06. 2014 08.20
+22
Žal vsaka naravna katastrofa, na površje privleče tudi prevarante.
Ramzess
03. 06. 2014 10.51
+2
felix59 drugič
03. 06. 2014 18.10
V Sloveniji je toliko prevarantov , kot bi se zgodila apokalipsa.