Tujina

Tornado zahteval sedem smrtnih žrtev

Little Rock/Cinncinati, 02. 01. 2011 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Serija tornadov, ki so pustošili po jugu in osrednjem zahodu ZDA, je zahtevala sedem smrtnih žrtev. Številni so poškodovani, zaradi tornadov pa je več tisoč prebivalcev ostalo brez elektrike.

Že v petek so umrle tri osebe iz majhnega mesteca v Arkansasu, še tri smrtne žrtve pa naj bi tornadi terjali v južnem Missouriju. Zaradi hudih poškodb pa je v bolnišnici umrla tudi neka ženska iz jugovzhodnega Missourija. Oblasti so sporočile, da so v obeh omenjenih državah tornadi zahtevali tudi številne ranjence.

Po tornadu v ZDA
Po tornadu v ZDA FOTO:

Tornado je v Cincinnatiju povzročil veliko škodo v bližini lokalne avtoceste v centru mesta, kjer se je veliko ljudi tudi poškodovalo. ''Potegnilo me je iz hiše in me odneslo prek ceste, kjer me je odvrglo,'' je povedal prebivalec Cincinnatija Chris Sizemore.

Za severozahodni del Arkansasa so meteorologi le 10 minut preden je tornado udaril, izdali opozorilo. Tornado je potrgal številne električne napeljave, tako da je mnogo gospodinjstev ostalo brez elektrike. Lokalno letališče pa je zaradi razbitin na progi odpovedalo polete.

Po tornadu v ZDA
Po tornadu v ZDA FOTO:

Tornado je uničil tudi številne domove. ''Kar nekaj hiš je prepolovljenih, so brez strehe, elektrike ni, drevesa pa so nanje padala kot domine,'' je povedala zdravstvena delavka Penny Cash.

Meteorologi pojasnjujejo, da kombinacija toplega, vlažnega zraka v regiji in mrzlega zraka, ki prihaja iz zahoda, ustvari vse potrebne pogoje za nastanek tornada. ''Vsakokrat, ko nastanejo občutne spremembe v zraku, se pojavi nestanovitno vreme,'' dodajajo.

Po tornadu v ZDA
Po tornadu v ZDA FOTO:

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

exdetektiv
02. 01. 2011 21.09
S tako gradnjo hiš bi se enako zgodilo v Ajdovščini. Kraševci dobro vedo kaj je orkanska burja. Že na sliki zgoraj ni ne sluha ne duha o betonu...torej ...sožalje.
Monika Udir
02. 01. 2011 17.18
fb_1305255904
02. 01. 2011 13.33
kot da vam ne bo vse podrlo,če pa mate vse napol plastično. Haha hallo.
Pikachu_
02. 01. 2011 13.08
narava vrača udarec
mladi_cetnik
02. 01. 2011 10.40
V ZDA je zaradi tornada v letošnjem letu umrlo že 42 ljudi. to pa mal lažete....mogoče matepodatek za 2010, zihr ne za 2011