Tujina
Oglas

Toplotna črpalka Daikin Altherma se predstavlja tudi na sejmu Dom!

Ljubljana, 11. 03. 2014 06.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trend gradnje objektov v zadnjih letih nakazuje porast deleža pasivnih in energetsko varčnih objektov, kar se odraža tudi v spremembah na trgu toplotnih črpalk.Vodilni na poti k bolj učinkovitim in stroškovno varčnejšim rešitvam za zagotavljanje popolnega toplotnega udobja čez vse leto je podjetje Daikin.

Daikin Altherma
Daikin Altherma FOTO:

Daikin je na podlagi več kot 50 letnih izkušenj na področju toplotnih črpalk razvil model, ki zadovoljuje pričakovanja končnih uporabnikov po udobnem in stroškovno učinkovitem ogrevanju. Njihova toplotna črpalka zrak-voda Daikin Altherma LT je moderne in kompaktne oblike, zaradi česar zavzame minimalen prostor in je enostavna za montažo. Ker za ogrevanje objektov izkorišča obnovljivo energijo(toploto iz zunanjega zraka) je prijazna do okolja in do uporabnikovega proračuna. Njena glavna prednost pa je visoka učinkovitost, ki so jo pri Daikinu dosegli s pomočjo številnih inovativnih rešitev:

- Izboljšana inverterska regulacija, ki pri delnih toplotnih obremenitvah sistema vodi do boljših izkoristkov kompresorja, saj se na ta račun lahko celoten sistem natančno prilagaja toplotnim potrebam objekta.

- Optimalno dimenzioniran ploščni prenosnik toplote skupaj z natančnimi tipali za temperaturo in tlak omogočajo natančen nadzor nad vsemi parametri sistema, kar vodi do višje učinkovitosti, tudi pri nižjih zunanjih temperaturah. To seveda pomeni tudi manjšo ali celo nično potrebo po dodatnih električnih grelcih.

- Natančno krmiljenje kompresorja in obtočne črpalke zagotavlja prilagajanje zmogljivosti toplotnim potrebam objekta v danem trenutku, kar omogoča hitro odzivnost in natančno regulacijo.

Naštete lastnosti omogočajo končnemu uporabniku, da plača samo energijo, ki je za doseganje želenega udobja dejansko potrebna.

Daikin Altherma
Daikin Altherma FOTO:

Daikin Altherma LT toplotna črpalka je optimizirana za nizke temperature izhodne vode, zaradi česar je idealna izbira za nizkotemperaturne ogrevalne sisteme, kot npr. talno ogrevanje, konvektorji, nizkotemperaturni radiatorji, ipd. Podobno kot ostale nizkotemperaturne toplotne črpalke pa je za klasične radiatorske sisteme primerna le v primeru, da je v prenovo vključena tudi prenova izolacijskega sloja hiše.

Odločitev za Daikinovo toplotno črpalko je tako prava rešitev za prihranek pri stroških ogrevanja, kot tudi za okolje. Za njihov uvoz in distribucijo po Sloveniji skrbi podjetje Airabela d.o.o., ki se bo na sejmu Dom predstavila v Hali B2. Poleg koristnih nasvetov lahko s sodelovanjem v nagradni igri brezplačno dobite tudi klimatsko napravo Daikin Emura (FTXG25 / RXG25K). Vljudno vabljeni!

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1