Tujina

Žrtve napada v Nici: mama sedmih otrok, štiričlanska družina, dijakinji in učiteljica

Nice, 15. 07. 2016 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pod kolesi tovornjaka, ki je zapeljal v množico ljudi na aveniji ob obali Nice, je umrlo 84 ljudi. Med žrtvami je vsaj deset otrok, med mrtvimi so tuji državljani.

Žalujoči
Žalujoči FOTO: AP

Med prvimi, ki jih je do smrti povozil 31-letnik, je bila Fatima Charrihi, je povedal njen sin Hamza. Za L'Express je dejal, da je bila na aveniji z nečaki in nečakinjami, ko je pripeljal tovornjak. ''Moj oče jo je skušal oživiti, a je umrla na kraju dogodka,'' je dejal. Charrihijeva je bila mama sedmih otrok. Bila je zelo verna muslimanka. ''Prakticirala je pravi islam, ki ni enak tistemu, ki ga poznajo teroristi,'' je še dodal. V Nici je muslimanska skupnost sicer precej velika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francoska družina

Kot navaja Le Républicain Lorrain, je med žrtvami tudi štiričlanska družina iz mesta Herserange v Alzaciji. Družina je bila na Azurni obali na počitnicah. Umrli so 82-letni François in 78-letna Christiane Locatelli ter njuna 55-letna hči Véronique Lion in 28-letni vnuk Mickaël Pellegrini, ki je bil učitelj ekonomije na zasebni gimnaziji Récollet.

Zaščitil je svojo nosečo ženo

Umrl je tudi 27-letni Timothé Fournier iz Pariza. Pred voznikom je skušal zaščititi svojo nosečo ženo. Njegova sestrična Anaïs je za AFP povedala, da jo je porinil k strani tik preden je pripeljal tovornjak.

Policist je z družino le hotel videti ognjemet

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Pierre-Henry Brandet je potrdil, da je med umrlimi tudi policist 48-letni Emmanuel Grout, sicer pripadnik mejne policije. Z družino je bil na obali, da bi si ogledal ognjemet. 

Umrla Američana oče in sin

Med ubitimi sta tudi dva ameriška državljana, so potrdili na ameriškem zunanjem ministrstvu. Po navedbah ameriških medijev naj bi šlo za 51-letnega Seana Copelanda in njegovega 11-letnega sina Brodieja iz Teksasa. Družina je bila v Nici na dopustu.

Med mrtvimi ruska študentka

Med mrtvimi je, kot navajajo francoski mediji, tudi Rusinja Viktorija Savčenko. Študentka je bila s prijateljico tam na počitnicah. Prijateljica je bila v napadu poškodovana.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nemški dijaki so bili na maturantskem izletu

Umrle so tudi tri Nemke, dve dijakinji in njuna profesorica. Bile so del skupine, ki je v Nici uživala na maturantskem izletu.

Švicarka

Švicarske oblasti so potrdile, da je med umrlimi tudi Švicarka, a o podrobnostih niso govorili. Po navedbah medijev, naj bi šlo za 54-letno žensko iz italijanskega dela Švice, ki je bila v Nici z možem na dopustu. Mož je med preživelimi.

Armenca, Ukrajinec, Maročana, Tunizijec ...

Armensko zunanje ministrstvo je potrdilo, da sta umrla dva armenska državljana. Ukrajinsko ministrstvo pa je sporočilo, da je med mrtvimi tudi ukrajinski državljan. Med žrtvami sta po poročanju HuffPost Maroc tudi dva Maročana, in sicer ženska in njen sin.

Oblasti v Tunisu so sporočile, da je umrl vsaj eden njihovih državljanov, in sicer Bilal Labaoui, star okoli 30 let iz mesta Kasserine. Tunizijske oblasti so ostro obsodile dejanje 31-letnega Mohameda Lahouaieja Bouhlela, ki je izviral iz Tunizije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3