Tujina

Težave s snegom imajo v Kalabriji in na Sardiniji, pobeljen tudi vrh Brača

Rim/Zagreb, 02. 02. 2015 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sneg povzroča preglavice tudi nekaterim krajem pri naših sosedih, ki ležijo bližje morju in so le redko pobeljeni. Tako je snežilo v Rimu, poleg tega pa tudi na Sardiniji in v Kalabriji. Pobeljen je tudi Vezuv, 20 centimetrov snega pa je tudi na hrvaškem otoku Braču.

Sneg v Rimu danes zjutraj
Sneg v Rimu danes zjutraj FOTO: YouReporter.it

Danes so se tudi Italijani mučili z lopatami, saj so tudi na Apeninskem polotoku zapadlo nekaj snega, hkrati pa se je tudi ohladilo. V Rimu je včeraj zvečer zapadlo nekaj malega snega, več pa so ga dobili v višje ležečih območjih Kalabrije.

Iz vasi Crotone v Kalabriji so iz skupnosti Petilia Policastro morali evakuirati 35 ljudi, saj je zemeljski plaz porušil poslopje, v katerem so bili nameščeni. O snegu poročajo tudi iz osrednjega dela Sardinije, kar je župana mesto Nuoro prisililo, da je ukazal zaprtje šol, hkrati pa je občane opozoril, da naj ne odhajajo na ceste, če to ni nujno potrebno. Tudi v mestu Mandas je župan Umberto Oppus moral zapreti šole, hkrati pa je dejal, da dežurne službe posipajo poledenele avtoceste.

Sneženje v Rimu sinoči
Sneženje v Rimu sinoči FOTO: YouReporter.it

Šole so bile danes zaprte tudi v mestih Gavoi, Pllolai Sarule in Ovodda, zaradi tovornjaka, ki se je prevrnil, pa je bila zaprta tudi avtocesta v provinci Macome, ki vodi do mesta Sassari.

Pobeljen je tudi vrh Vezuva, v Neaplju pa je deževalo. V bližnji pokrajini Bazilikata pa so bile zaradi močnega sneženja zaprte tudi ceste. V Potenzi, največjem mestu mestu te pokrajine, so bile zaprte šole, saj je v zadnjih dneh tam tudi močno snežilo.

Vremenoslovci so zaradi vremenskih razmer za sever Italije izdali opozorilo pred snežnimi padavinami, ki bo v veljavi do srede. Padavine bo spremljal tudi močan veter.

Danes dopoldne je tudi nekoliko poplavilo Benetke. Poplavilo je okoli 18 odstotkov mesta, podobno pa hidrologi napovedujejo tudi za jutri.

Benetke
Benetke FOTO: Reuters

Sneg tudi na Braču, Hvaru in Pelješcu

Minulo noč pa je snežilo tudi na najvišjemu hribu hrvaškega otoka Brač, na Vidovi gori. Zapadlo je 20 centimetrov snega, danes poroča meteorološki spletni portal crometeo.hr. Dodaja, da je snežilo tudi na otoku Hvar in polotoku Pelješcu, medtem ko je ponekod v gorah ob dalmatinski obali zapadlo tudi več kot pol metra snega.

Kot so dodali, je snežilo večinoma nad 500 metrov nadmorske višine v srednji in južni Dalmaciji. Največ snega je minulo noč zapadlo na gori Mosor pri Splitu, kjer so namerili pol metra debelo snežno odejo. Podobno je bilo tudi na območju gorskega masiva Biokovo nad Makarsko.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ardus
02. 02. 2015 18.34
+5
SNEG SREDI AFRIKE NA KILIMANĐARU...KAKŠNA DRAMA
hotchilipoper
02. 02. 2015 18.04
+9
Pol rabimo za na morje pancerje?
Ivan Kobal
02. 02. 2015 17.37
+2
a mogoče kaka slovenska rt tam zmrzuje?
Mikkkke
02. 02. 2015 17.37
+14
jest sem cist sokiran.....sred zime sneg...pa to ne mors verjet
Ivan Kobal
02. 02. 2015 17.37
+2
Brač. pa kaj?
Carlos Satanas
02. 02. 2015 17.27
-1
Za Slovenijo se brigite kva mene zanima Pelješac, Brać, Hvar a so to Slovenski otoki
Armonia
02. 02. 2015 17.37
+1
Rijecanin
02. 02. 2015 21.01
+1