Tujina

Tetra pak: Je Evo Rausing umoril njen soprog?

London, 13. 07. 2012 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti enega najbogatejših Britancev Hansa Kristiana Rausinga imajo kot osumljenca številka ena za umor njegove žene Eve. Rausinga sicer še niso zaslišali, saj je še na zdravljenju. Obdukcija pa doslej ni razkrila vzroka smrti.

Po skrivnostni smrti 49-letne Eve Rausing so policisti aretirali njenega moža, Hansa Kristiana Rausinga, enega najbogatejših Britancev. Inšpektor Sharon Marman je povedal, da so dediča družine, ki je izumila kartonsko embalažo tetra pak, prijeli, ker ga sumijo, da je umoril svojo ženo. Še vedno pa ga niso uspeli zaslišati, saj čakajo, da bodo zdravniki sporočili, da je v dovolj dobrem stanju za soočenje s policisti. Obdukcija sicer ni razkrila vzroka njene smrti, vse toksikološke preiskave pa še niso bile opravljene.

Rausinga je v ponedeljek zaradi vihrave vožnje v južnem delu Londona ustavil prometni policist. Ker je posumil, da vozi pod vplivom prepovedanih drog ali alkohola, so ga prijeli in natančno preiskali njegov avto. Našli so manjšo količino prepovedane droge in preiskavo razširili na njegovo hišo v londonskem predelu Belgravia. Tam pa so našli mrtvo žensko – njegovo ženo. Rausinga so nato aretirali, a ga v torek odpeljali na zdravljenje zaradi odvisnosti od alkohola.

Najprej so se razširile govorice, da naj bi Eva umrla zaradi prevelikega odmerka drog, saj je bilo splošno znano, da sta bila oba uporabnika kokaina in tudi heroina. Policisti pa poskušajo natančno ugotovili, koliko časa po njihovem prihodu je bila Eva že mrtva. Po neuradnih podatkih naj bi bila mrtva že en teden, njen mož pa naj bi ves čas živel v stanovanju, kjer je bilo truplo.

Starši so ji poskušali preprečiti stik s preprodajalci

Policisti pred hišo zakoncev Rausing
Policisti pred hišo zakoncev Rausing FOTO: Reuters

Po pisanju Daily Mirrorja sta bili njuni družini zelo zaskrbljeni predvsem zaradi Evine zasvojenosti. V zadnjem času naj bi najeli nekdanje pripadnike posebne enote letalstva SAS, ki naj bi jo nadzorovali in ji preprečili nabavo drog. Tako so na različne načine preprečevali stike med Evo in uličnimi preprodajalci drog, vendar ji še posebej ponoči niso uspeli fizično preprečiti, da bi se srečala s preprodajalci.

Zakonca Rausing sta se spoznala pred 25 leti v ameriškem centru za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog. Ves ta čas sta sodelovala z organizacijami, ki so pomagale odvisnikom, očitno pa sta se sama še vedno spopadala s svojo odvisnostjo. Leta 2008 sta zakonca celo pristala za rešetkami. Takrat je varnostnik pri Evi odkril prepovedane substance, ki jih je skušala pretihotapiti na zabavo v ameriško ambasado v Londonu. Policisti so takrat opravili tudi preiskavo njune hiše. Odkrili so različne droge, in sicer heroin, kokain in crack. Policisti so ju takrat le opozorili, obtožnice pa ni bilo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PeggySue*
13. 07. 2012 22.00
+4
"Policisti pred hišo zakoncev Rausing" To je fotka,ki si jo želi bralec,ko prebere ta članek.... V naslednjem članku,ko boste razkrili vzrok njene smrti,se priporočam za sliko tetrapaka!