Tujina

Tajfun Ketsana še naprej pustoši

Phnom Penh, 30. 09. 2009 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tajfun Ketsana je najprej pustošil po Filipinih in Vietnamu, zdaj pa je udaril še v Kambodži. Številni so ostali brez strehe nad glavo, še naprej pa se borijo s poplavami.

Posledice tajfuna Ketsana
Posledice tajfuna Ketsana FOTO: Reuters

Tajfun Ketsana je konec tedna pustošil po Filipinih, nato se je v torek osredotočil na Vietnam, danes pa je že dosegel Kambodžo, poročajo tuji mediji. V provinci Kampong Tom v centralni Kambodži je umrlo najmanj devet ljudi. "Umrli so v svojih domovih,“ je sporočil vodja reševalcev, ki je dodal, da je uničenih najmanj 78 hiš. "Soočamo se s hudimi padavinami in poplavami,“ je povedal. Tuje humanitarne organizacije že zbirajo hrano in šotore, s katerimi bi pomagali prebivalcem.

Ketsana je v Vietnamu zahtevala več kot 30 smrtnih žrtev, skoraj 200.000 pa je moralo zapustiti domove, poroča britanska spletna stran BBC. Čeprav se je tajfun že premaknil k naslednji žrtvi, se Vietnam še bori s hudimi poplavami, ki so posledica divjanja Ketsane.

Na Filipinih pa je umrlo najmanj 246 ljudi. Država je ohromljena, skoraj dva milijona ljudi pa je ostalo brez strehe nad glavo. Oblasti se še sprašujejo, kako bodo nahranile in zaščitile vse te nesrečnike, saj jim primanjkuje hrane, pitne vode in zasilnih bivališč. BBC še poroča, da se državi približujejo nove nevihte.

Ketsana je posebna

Čeprav tajfuni oslabijo, ko dosežejo kopno, s Ketsano ni tako. Oblasti opozarjajo, da je še naprej nevarna. Piha s hitrostjo najmanj 150 kilometrov na uro.

Posledice tajfuna Ketsana
Posledice tajfuna Ketsana FOTO: Reuters
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Abacus
30. 09. 2009 21.40
gringo Nihče ne sili azijske države da sprejmejo te korporacije v svoje dežele ,lahko bi tako kot na zahodu uzakonili politiko čistilnih naprav za vse fabrke ,tovarne itd. pa bi se izdelki avtomatsko podražili ,in marsikatera korporacija bi se vrnila v izhodiščno državo ,drugače pa gre tu tudi za zaposlitve azijcev ,če nebi bilo teh tujih korporacij bi jih veliko več tenko piskalo...
tech
30. 09. 2009 12.53
@gringo25 Kdo vodi okoljsko politiko pri njih - Zahod? Tudi pri nas nismo Slovenci lastniki vseh podjetij...se pa morajo vsa podjetja držati določenih pravil katero so zapisana v zakonih, vsaj "približno"...zakaj dol ni tega?
gringo25
30. 09. 2009 12.15
@tech ja kdo pa misliš da je večinski lastnik teh azijskih korporacij in kam gre vs ta material k ga naredijo v aziji...........no če ti še ni jasno na Zahod!
tech
30. 09. 2009 11.34
Naj pošljejo račune azijskim državam ki tak veselo onesnažujejo ozračje...verjetno bodo še marsikaj pretrpeli v prihodnosti zardai pohlepa sosednjih držav...
Komentator441
30. 09. 2009 08.39
NOROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO