Tujina

Svojcem pomagajo psihologi

Pariz, 02. 06. 2009 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
7

Svojci in prijatelji potnikov, ki so leteli s francoskim letalskim prevoznikom Air France, še vedno upajo, da bodo našli njihove najdražje. V Parizu in Riu de Janeiru so jim na voljo zdravniki.

Tako pilot kot kopilota so bili Francoske narodnosti. Pilot je bil v Air France zaposlen od leta 1988, februarja 2007 pa se je usposobil za letenje z Airbusom A330/A340. Kopilota sta se za letenje z Airbusom usposobila aprila 2002 oziroma junija 2008, stara pa sta bila 37 in 32 let.

Čeprav so odgovorni že sporočili, da preživelih najverjetneje ni, nekateri svojci še naprej upajo, da bodo njihove najdražje le našli. Drugi so se sprijaznili z dejstvom, da nesreče nad Atlantikom ni mogoče preživeti. Prav zaradi stisk, s katerimi se soočajo svojci potnikov izginulega letala, so na letališčih v Parizu in Riu de Janeiru vzpostavili krizni center. Tam so prisotni tudi zdravniki in psihologi.

Air France je na svoji spletni strani objavil naslednje podatke o ljudeh na letalu: 72 Francozov (61 potnikov in 11 članov posadke), 59 Brazilcev (58 potnikov in 1 član posadke), 26 Nemcev, devet Kitajcev in Italijanov, šest Švicarjev, pet Britancev in Libanoncev, štirje Madžari, trije Irci, Norvežani in Slovaki, dva Američana, Maročana, Poljaka in Španca ter po en Argentinec, Avstrijec, Belgijec, Danec, Estonec, Filipinec, Gambijec, Hrvat, Islandec, Južnoafričan, Kanadčan, Nizozemec, Romun, Rus, Šved in Turek. Seznam še ni dokončen, sestavili pa so ga s pomočjo informacij, ki so jih brazilske oblasti dobile od sorodnikov pogrešanih potnikov.

Sorodniki na pariškem letališču
Sorodniki na pariškem letališču FOTO: Reuters

Zgodbe potnikov

Hrvat, ki je med pogrešanimi potniki, naj bi bil 45-letni pomorec, ki se je vračal domov na dopust. Njegova žena je povedala, da je bil pogrešani 15 let mornar, letalsko karto za polet v Pariz pa naj bi kupil pred nekaj dnevi. Zavrnila pa je namigovanja, da je zamudil na letalo, zato naj bi se vkrcal šele na naslednji let proti Parizu.

V pariški katedrali Notre-Dame se bodo prijatelji in svojci jutri ob 16. uri poslovili od žrtev letalske nesreče, ki se je zgodila nad Atlantikom.

Na letalu je bil tudi ameriški par, 60-letni Michael Harris in njegova 54-letna žena Anne. Michael je bil geolog v Riu de Janeiru, delal pa je za največjo ameriško neodvisno naftno družbo. V Braziliji sta živela od julija lani, v Pariz pa sta letela zaradi službe in počitka. Michael bi v Parizu obiskal seminar, Anne pa bi uživala.

Tiskovni predstavnik brazilske kraljeve družine je sporočil, da je bil na krovu letala tudi 26-letni potomec zadnjega brazilskega vladarja Pedra II., princ Pedro Luis de Orleans e Braganca.

Med potniki so bili tudi vodilni kadri francoskega podjetja Michelin, brazilske podružnice nemškega podjetja ThyssenKrupp in brazilskega giganta Vale.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bolivar
03. 06. 2009 00.37
Lakom V Braziliji živi približno 12 milijonov ljudi Arabskega porekla ,to ti govorim samo informativno! Gre pa za večinoma kristjanske Arabce ,nekaj malega pa je še Arabcev židovske vere in muslimanske veroizpovedi!
Tjaša Goršek
02. 06. 2009 19.02
Lakom
02. 06. 2009 18.43
Čudn da niso takoj kakšni arabski teroristi krivi....
Barbara Novak 1
02. 06. 2009 18.29
:(((((((((((((((
Leandra
02. 06. 2009 18.06
Z vso odgovornostjo in na podlagi znanstvenih dokazov trdim, da je odnos Bolečine in Odškodnine obratno sorazmeren po eksponentni Funkciji. Ali preprosto višja je odškodnina manjša je bolečina in obratno.
tadej14
02. 06. 2009 17.54
in če je biw teroristični napad ?
Leandra
02. 06. 2009 17.43
Baje najbolj pozdravijo visoke Odškodnine, večini ob izplačilu bolečine minejo.