Tujina

Švicarska policija aretirala dvojico, ki je v Ženevo iz Sirije prispela pred kratkim

Ženeva, 12. 12. 2015 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Varnost v Ženevi je še vedno poostrena, potem ko je švicarska policija začela iskati štiri osumljence, ki naj bi bili povezani z napadi v Parizu. Policija je zdaj aretirala dva moška, ki ju sumijo proizvodnje eksploziva, je potrdilo tožilstvo.

Poostrene razmere v Ženevi
Poostrene razmere v Ženevi FOTO: Reuters

Švicarska policija je aretirala dve osebi, sirskih korenin, pri katerih je našla sledi eksploziva. Varnost v Ženevi je še vedno na povišani ravni, potem ko so oblasti pred dnevi sporočile, da iščejo osumljence, ki so povezani z napadalci, ki so novembra izvedli teroristični napad v Parizu.

Moška so aretirali, ker ju sumijo, da sta izdelovala in prevažala eksploziv in da sta podpornika Islamske države oziroma Al Kaide. Tožilstvo je še sporočilo, da so moška aretirali v petek. 

Tožilec je na novinarski konferenci povedal, da moška ne govorita francosko in da sta v Ženevo prispela iz Sirije pred kratkim. 

Povedal je še, da niso našli povezav med različnimi preiskavami, ki potekajo v Švici. Nadaljeval je, da ni indicev, da bi bili štirje moški, ki so jih iskali v povezavi z napadi v Parizu, tudi dejansko v Švici. 

Švicarski mediji so ta teden sicer poročali, da policija išče štiri moške, domnevne člane IS. Švicarska ministrica za pravosodje Simonetta Sommaruga je v petek poudarila, da oblasti nimajo razlogov, da bi verjele, da skrajneži pripravljajo napade v Švici.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Danica Krajnc
13. 12. 2015 13.24
Kaj poreče na to Nostradamus !
mona
12. 12. 2015 18.38
+1
dajte si duška
flum
12. 12. 2015 18.34
+0
TellingTheTruth
12. 12. 2015 17.43
+18
Kaj to novico ste pozabil zaklenit za komentiranje? Sploh ne vem kdaj je bila kaksna podobna novica sploh na voljo za komentirat. Sploh pa taka da vsebuje besede eksploziv, sirijec, Islamska drzava. Smesni ste
spletni_nepridiprav
12. 12. 2015 18.38
+8
najbolj da celo stran zaklenejo za branje.. da lahko berejo samo uredniki in novinarji sami in se postavijo v krog in se medsebojno primerjajo kdo je najbolj toleranten imigracijski fetišist