Tujina

Strmoglavili tik pred pristankom

Ottawa, 21. 08. 2011 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na severu Kanade je v strmoglavljenju letala umrlo 12 ljudi, reševalci pa so odkrili tri preživele. Vzrok nesreče ni znan, akcija na terenu pa še naprej poteka.

Na severu Kanade je danes strmoglavilo potniško letalo boeing 737, pri čemer je umrlo 12 ljudi, trije so bili ranjeni, je danes sporočila letalska družba First Air.

Letalo s 15 potniki in člani posadke je bilo na poti iz prestolnice Severnega teritorija Yellowknife, strmoglavilo pa je tik pred pristankom v kraju Resolute Bay na skrajnem severu Kanade.

Vzrok strmoglavljenja letala za zdaj ni znan, preiskava nesreče pa še poteka, poročajo tuji mediji. V akciji sodelujejo tudi kanadski vojaki, saj na območju trenutno poteka njihovo usposabljanje.

Priče pravijo, da je letalo strmoglavilo na manjši hrib, ki se nahaja v bližini letališča v kraju Resolute Bay. Policija ni želela razkriti, v kakšnem zdravstvenem stanju so trije preživeli.

Družba First Air ponuja prevoze ljudi in tovora v oddaljene kraje v kanadski Arktiki.

Kanadska Arktika
Kanadska Arktika FOTO: Reuters

Spletna stran Al Jazeera poroča, da so izvedeli, da je ena oseba v kritičnem stanju, med tremi ranjenimi pa je bil tudi otrok. Na kraj, kjer je letalo strmoglavilo, so nemudoma odhiteli prebivalci in vojaki.

Ljudje so preživele izvlekli iz gorečih ostankov letala, še poroča omenjena spletna stran. Pravijo, da se je letalo razpadlo na tri dele. Policija je že odkrila dve črni skrinjici, ki bosta razkrili, kaj se je dogajalo v zadnjih trenutkih pred padcem letala.

Svojci s strahom čakajo na informacije, ali so med žrtvami tudi njihovi družinski člani. Lastnik tamkajšnjega prenočišča je novinarjem dejal, da je izvedel, da sta bili na letalu dve njegovi vnukinji. Ena je preživela, druga pa je mrtva. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skydrol7
21. 08. 2011 12.42
First Air Charter Flight Boeing B737-210C Reg.C-GNWN. Ta severno kanadska let druzba oskrbuje 30 manjsih naselbin na kanadskem severu in ima povezavo z vecjimi mesti na jugu kanade.Vecina poletov je tovornega saj ni druge povezave med temi naselji kot po zraku. Dobili so ze obe crni skrinji (CVR,FDR) in so bile poslane v Ottawo na preizkavo za vzrok nesrece. Vreme pri pristajanju je bila slaba vidljivost,nizki oblaki,temp.7deg.C,padal je dez..... RIP pokojnim in hitro okrevanje prezivelim....
binmister
21. 08. 2011 11.19
Saj vsak pade dol še no beden ni ostal v zraku .
binmister
21. 08. 2011 11.18
Včeraj je tudi v Albaniji strmoglavila 4 sedežna CESSNA na pokopališče .Albanski radio je poročal da so našli 670 žrtev in upajo da jih bo še dosti več .
rudra
21. 08. 2011 10.43
In kaj sedaj vi želite,da mi tule jokamo kot v zboru.Cena tehnologije-žal! Vsi jo plačujemo!