Tujina

FOTO: Prijeti kanadski strelec na Facebooku zagovarjal orožje

Moncton, 06. 06. 2014 07.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Kanadi so prijeli moškega, ki je bil opravljen v maskirno uniformo in je streljal na policiste ter tri ubil, dva pa ranil. Po prijetju se življenje vrača v ustaljen ritem. Policisti o motivu storilca niso spregovorili.

To fotografijo osumljenca je včeraj na Twitterju objavila kanadska policija.
To fotografijo osumljenca je včeraj na Twitterju objavila kanadska policija. FOTO: Twitter

Kanadska policija je sporočila, da je aretirala moškega, ki je osumljen umora treh policistov v mestu Moncton, dva policista pa naj bi še ranil. Malo po polnoči po lokalnem času so prijeli 24-letnega Justina Bourqueja, ki se je včeraj opravil v maskirno vojaško uniformo in oborožen z dvema puškama hodil po ulici.

Michelle Thibodeau je dejala, da so osumljenca prijelo na dvorišču pred njenim domom. "Posebna enota policije je prišla v mojo hišo in začela kričati nanj, naj se preda," je zapisala na družbenem omrežju Twitter. "Nato so ga polegli na trato pred hišo in pustili tam ležati nekaj časa, za tem pa so ga odpeljali z vozilom. Zdaj v mojem dvorišču iščejo orožje," je nadaljevala.

V sredo je policiste o oboroženem moškem v maskirni uniformi obvestila Joan MacAlpine-Stiles. "V hiši je bilo res vroče, zato smo v dnevni sobi odprli okna in ga zagledali kako v našem dvorišču hodi s puško na ramenih," je dejala in dodala, da je imel tudi lok. Takoj je poklicala policijo, ki se je na klic odzvala, a osumljenec je začel streljati in ubil tri policiste, dva pa ranil in nato zbežal. Enega ranjenega policista so že izpustili iz bolnišnice, drugi pa tam še ostaja, a ni v smrtni nevarnosti.

Včeraj so policisti prebivalcem mesta naročili, naj ne zapuščajo domov, zaprte pa so bile tudi šole in vladne stavbe. Policija je postavila zapore na vseh cestah, ki so jih začeli umikati takoj, ko je bilo znano, da je Bourque prijet. Uporabila je tudi oklepna vozila.

Policija je včeraj še poročala, da se je oboroženi Bourque zadrževal v severnem delu mesta, kjer so ga policisti opazili najmanj trikrat, a ga niso prijeli.

Policija o motivu storilca za zdaj ni spregovorila. Na njegovem Facebook profilu je objavljal fotografije, ki zagovarjajo uporabo orožja, objavljenih pa je tudi nekaj sporočil, ki žalijo policiste. Na profilni sliki sta dva moška, ki imata v rokah šibrovki.

To je najbolj krvav napad v Kanadi po letu 2005, ko je v provinci Alberta na zahodu Kanade oborožen moški na svoji kmetiji s streli pokončal štiri policiste.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ljx
06. 06. 2014 14.23
+2
Na Kitajskem so Islamisti zabodli več kot dvajset ljudi,predlagajte jim naj prpovejo vse nože na Kitajskem! Dokler bo ameriško ljudstvo imelo pravico do orožja ,bo svoboden tudi preostanek sveta!
Hugh_Mungus
06. 06. 2014 10.57
+4
Zagovarjal je orožje? Kot več kot polovica američanov in kanadčanov...
4krogci
06. 06. 2014 10.56
+8
Waw na Fbju je zagovarju orožje haha jst ga tudi zagovarjam, saj samo orožje ne naredi nič!!
Razumnež
06. 06. 2014 08.08
+3
Prijela?? Sem kar malo razočaran ker so tako prizanesljivi.
poluks25
06. 06. 2014 08.27
+6
kurji tat
06. 06. 2014 07.40
-4
kolk so jih pa danes v siriji in drugod po svetu ustrelili?
gavranea1
06. 06. 2014 08.08
+2
sam morš priznat, da se 24 ur popravlja.. gre na bolje :D