Tujina

Strauss-Kahn prost obtožb

Pariz, 13. 10. 2011 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
4

Francoski tožilci ne bodo vložili obtožnice zoper nekdanjega šefa IMF Dominiquea Strauss-Kahna, ki ga je novinarka Tristane Banon obtožila poskusa posilstva. Imajo dokaze za spolni napad, a je že potekel zastaralni rok.

Dominique Strauss-Kahn in Tristane Banon
Dominique Strauss-Kahn in Tristane Banon FOTO: Reuters

Francosko tožilstvo ne bo vložilo obtožnice zoper nekdanjega šefa Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiquea Strauss-Kahna, ki ga je francoska novinarka Tristane Banon obtožila poskusa posilstva. Po besedah tožilstva imajo sicer dokaze za spolni napad, vendar jih ne bodo mogli uporabiti, ker je kaznivo dejanje zastaralo. Spolni napad namreč ni tako resen zločin kot poskus posilstva, zato je tudi krajši zastaralni rok.

Strauss-Kahn se je konec septembra soočil z 32-letno Banonovo, ki ga je obtožila, da jo je poskušal posiliti med intervjujem leta 2003 v praznem stanovanju v Parizu. Po njenih besedah sta se prerivala na tleh, Strauss-Kahn ji je poskušal odpeti kavbojke in modrček ter ji vtikal prste v usta in spodnje perilo. Domnevni napadalec je vse zanikal, v intervjuju sredi septembra je dejal, da ni zagrešil nobenega nasilja ali napada. Obenem je vložil tožbo proti Banonovi zaradi obrekovanja.

Obtožila ga je letos poleti, potem ko je bil v New Yorku obtožen poskusa posilstva sobarice. Tudi v ZDA so zavrgli obtožnico proti njemu, ker se je sobarica izkazala za dokaj neverodostojno pričo. Zatem se je Strauss-Kahn lahko vrnil v Francijo. Sobarica afriškega rodu je sicer zdaj proti njemu vložila civilno tožbo, Strauss-Kahn pa se sklicuje na diplomatsko imuniteto, ki jo je imel kot šef IMF.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Status Quo
13. 10. 2011 19.24
Money, money, money, money.....................
PejtGaPogledatBrane
13. 10. 2011 18.06
Tip ni hotu finančno podpret Francije pri invaziji na Libijo, zato so se neki mogli spomnit,da ga skenslajo.
alterego
13. 10. 2011 17.45
in ta notorični babjek je dika francoskih socialistov!?
Redžepi
13. 10. 2011 17.44
Assange je tudi posiljevalec, prav čudi me da potem vse skupaj zastara ali pa ni zadostnih dokazov, Morda je pa vse skup konstrukt;