Tujina

Sobarica lahko toži Strauss-Kahna

Pariz, 01. 05. 2012 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
S.S./G.G./STA
Komentarji
13

Newyorško sodišče je sprejelo civilno tožbo, ki jo je zoper Strauss-Kahna vložila sobarica. Iz magnetograma marčevskega zaslišanja v aferi zaradi zvodništva pa je razvidno, da je priznal, da je svinger, vendar ni vedel, da gre za prostitutke.

Dominique Strauss-Kahn in Nafissatou Diallo
Dominique Strauss-Kahn in Nafissatou Diallo FOTO: Reuters

Pristojno sodišče v New Yorku je sprejelo civilno tožbo proti bivšemu direktorju Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiqueu Strauss-Kahnu zaradi spolnega napada na sobarico. Njegovi odvetniki so predlagali, naj sodnik zavrže tožbo, ki jo je vložila sobarica Nafissatou Diallo. Sodnik Douglas McKeon pa je zavrnil Strauss-Kahnovo sklicevanje na diplomatsko imuniteto in odločil, da se lahko tožba nadaljuje.

Strauss-Kahn se namreč po aretaciji v kazenskem postopku ni skliceval na imuniteto, IMF pa je kmalu po aretaciji zavrnil možnost imunitete, ker je bil tedanji direktor v New Yorku na zasebnem potovanju.

Odvetnik Ken Thompson je po sodnikovi odločitvi izrazil zadovoljstvo, da bo šla tožba naprej, ter pričakuje, da bo 63-letni Strauss-Kahn dobil pravično kazen za surov spolni napad.

Kot je znano, naj bi Strauss-Kahn maja lani v newyorškem hotelu napadel in posilil takrat 32-letno sobarico. Takrat so ga tudi priprli, posledično je odstopil s položaja prvega moža IMF, zapravil pa si je tudi vse možnosti, da bi se povzpel na čelo Francije. Newyorški tožilci si nato iz strahu pred njegovimi odvetniki, ki so bili pripravljeni izkoristiti vse temne madeže iz preteklega življenja domnevne žrtve, niso upali nadaljevati kazenskega pregona. V primeru sojenja za posilstvo pred poroto je v ZDA treba dokazati krivdo brez upravičenega dvoma. A Diallova je vztrajala pri trditvah, zato je vložila civilno tožbo. To je bil, kot kaže, le vrh ledene gore, saj so v javnost pricurljali številni spolni škandali, v katere naj bi bil vpleten.

Padlega vplivneža je tako doletela tudi obtožnica zaradi zvodništva. Sodeloval naj bi v združbi, ki je v letih 2010 in 2011 v Washingtonu, Parizu in Lillu posredovala prostitutke bogatim strankam. 63-letnemu Strauss-Kahnu in osmim soobtoženim grozi tudi do 20 let zapora in tri milijone evrov kazni. Nekdanji direktor IMF je trenutno pod sodnim nadzorom, kar pomeni, da ne sme zapustiti Francije in se mora redno javljati policiji.

Strauss-Kahn: Svinger sem, a nisem vedel, da gre za prostitutke

Ni vedel, da gre za prostitutke.
Ni vedel, da gre za prostitutke. FOTO: Thinkstock

Te dni so tudi objavili magnetogram marčevskega zaslišanja Strauss-Kahna. Na zaslišanju je priznal, da je svinger in da se je redno udeleževal takšnih zabav tako v Franciji kot v Belgiji, je pa zanikal, da bi vedel, da so prostitutke. ''Ves čas so bile gole,'' je upravičeval svoje besede, da ni vedel za kakšna dekleta gre.

Britanski Daily mail je objavil delčke zaslišanja na francoskem sodišču. Sodnik ga je tako vprašal: ''Vedoč visoko številko deklet, njihova starost in njihovo obnašanje, še vedno vztrajate, da niste vedeli, da so prostitutke?'' Strauss-Kahn je odgovoril, da je naštel šest deklet in da se mu to ne zdi znatno število. Sodnik je nadaljeval: ''Menite, da če ne bi bile plačane, da bi dekleta ne privolila v večkratne spolne odnose glede na razliko v letih?''

''Pri številnih mladih ženskah, s katerimi sem imel spolne odnose – ne, to je napačna beseda – intimno razmerje, je bila podobna razlika v letih,'' je odgovoril 63-letnik in nadaljeval: ''Svingerske zabave so namenjene odprti in sporazumni privolitvi v spolne odnose. Na moralni ravni si o tem mislite, kar želite, vendar nihče ni bil nikoli plačan za to.''

Prodajalke ljubezni so govorile drugačno zgodbo

Pet francoskih in belgijskih prostitutk je zatrdilo drugače, češ, da so bile za spolne usluge plačane. Ena izmed deklet je preiskovalcem povedala, da se je udeležila 11 orgij v obdobju šestih let in dodala, da je dobila občutek, da ima Strauss-Kahn rad bolj grob spolni odnos. Druga, po imenu Marion, pa je predstavnikom oblasti dejala, da so redki, ki do deklet pokažejo tako malo spoštovanja, kot ga je kazal Strauss-Kahn. 30-letnica je še dodala, da so se spolni odnosi velikokrat sprevrgli v nasilne.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ggzz
01. 05. 2012 19.39
+6
o tem pišete, o Ropovih bunga-bunga pa Tirkovi ali JankoviĆevi ljubici pa niti besedice.
shupak
01. 05. 2012 23.25
+0
Pust Toneta na mer .... Jasno? Če ne bom pršu pa ti dal usta pod nos pa glavo med ušesa... K stumatr
terra luna
01. 05. 2012 17.58
+3
koga briga en starc iz francije! poročajmo raje naših politikih recimo o tonetu ropu, bivšemu predsedniku vlade kako se je udeleževal erotični masaž po ljubljani, kako je bil zaloten v parizu ko je obiskal javno hišo, kako je švercal ponaredke viagre in bil zato kaznovan, in nenazadnje da je Evropska investicijska banka v kateri je Rop podpredsednik uvedla preiskavo o omenjenih sex škandalih in da mu zaradi tega dobro plačana služba visi v zraku
shupak
01. 05. 2012 18.42
+1
Veš da je uvedla. Kje sem že perbral, da vsako pisanje tabloidov vzamejo zelo resno. Dej, mal z glavo v zid butaj, da prideš k sebi.
Fuxer
01. 05. 2012 17.52
-1
da slučajno ni ona njega posilila ker se že tok cajta vleče to
shupak
01. 05. 2012 17.13
+4
Halo admin 24.com, dajte komente vklopit tam pod tisto mularijo, da si bi lahko malo preblrali glede vzgoje in izobraževanja v njihovih letih... Vsem bo koristilo. he he he
Follow me
02. 05. 2012 09.52
kopron
01. 05. 2012 14.24
+1
Na naš račun ga lahko bixajo , ja, ... torej še ni dovolj svetovne krize !!!
andreje
01. 05. 2012 13.37
+6
Seveda, če bi bile oblečene, bi se mu pa hitro zazdelo sumljivo.
Sonyboy
01. 05. 2012 11.17
-5
ma dej to je že bedasto! vlači se ga po zobah sam zato ker je vpliven človek na visokem vplivnem mestu! tk ko je pa zmerej do zdej bilo. tudi navadni ljudje hodimo h prostitutkam pa na swinger partije itd...
shupak
01. 05. 2012 17.11
+1
Saj tukaj je fora, da nič ni res. Enako kot so Ropu naštimal, tist k je pa objavi je pa v indijo popokal... Sam da se kje v đungli ne zgubi.. he he he
vzhod
01. 05. 2012 10.06
+3
v clanku pa ne pise da kaksne orgije gre.da gre za zadeve v masonskih lozah;)