Tujina

'Strauss -Kahn je bil hladen in aroganten'

Pariz, 29. 09. 2011 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.V./V.L.
Komentarji
5

Nekdanji direktor IMF Dominique Strauss-Kahn se je na pariški policijski postaji soočil z novinarko Tristane Banon, ki ga obtožuje poskusa posilstva. Banonova je dejala, da je bil hladen in aroganten.

Strauss-Kahn prihaja na soočenje na policijsko postajo v Parizu.
Strauss-Kahn prihaja na soočenje na policijsko postajo v Parizu. FOTO: Reuters

Policija preiskuje obtožbo novinarke Tristane Banon, ki naj bi jo Dominique Strauss-Kahn poskušal posiliti leta 2003. Na podlagi policijske preiskave se bodo tožilci odločili, ali bodo sprožili postopek proti nekdanjemu šefu Mednarodnega denarnega sklada (IMF), poroča BBC.

Strauss-Kahn priznava, da se je Banonovi ''poskušal približati'', a zanika, da bi bil pri tem nasilen, ter na novinarkino tožbo odgovarja s protitožbo zaradi obrekovanja. Banonova je Strauss-Kahna poskusa posilstva obtožila junija, ko se je nekdanji direktor IMF soočal z obtožbo, da je posilil sobarico v New Yorku.

Banonova je pred soočenjem povedala, da se želi soočiti s svojim domnevnim napadalcem. ''Želim si ga pred sabo, da me pogleda v oči in mi v obraz pove, da sem si vse skupaj izmislila,'' pravi. Novinarka se je po svojih besedah morala Strauss-Kahna otepati ''z brcami in udarci'', medtem ko naj bi ta med intervjujem poskušal z nje strgati oblačila.

Po soočenju je Banonova dejala, da je bil Strauss-Kahn hladen in aroganten. "Res sem mislila, da se bo opravičil. Nisem pričakovala priznanja krivde, ampak opravičilo,“ je dejala. "Ni si me upal niti pogledati v oči,“ je še dodala. "Prepričana sem, da bi me posilil, če ne bi uspela pobegniti," je še dodala.

Strauss-Kahn je po soočenju, ki je trajalo približno dve uri, brez komentarja zapustil policijsko postajo. Soočenje na policiji, za katero se odločijo, kadar dve stranki v postopku podata različni interpretaciji dogodkov, je potekalo brez prisotnosti odvetnikov, a v navzočnosti policistov, poroča BBC.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PeoplePower
29. 09. 2011 23.21
poskus posilstva?????kako tozgleda?
Hesus_Hristus
29. 09. 2011 20.09
Northwest
29. 09. 2011 15.05
Zakaj ga pa ni ze takrat prijavila?
TA_RDEC
29. 09. 2011 11.54
Hja, navadna raja je za elitneže samo igračka, s katero se pozabavaš in jo zavržeš. Vsi vi ste pametni, a da bi vam SK silovao sestro, ženo, punco ali mater, a bi bili tudi tako brezbrižni? Upam da nekega dne okusite nasilnost in perverveznost elite na sebi, da boste videli kaj da podpirate!!!
byteME
29. 09. 2011 10.46
takole te oblatijo če se postaviš zoper svetvovni kriminalni združbi ki služi milijarde na malem človeku in zaradi taistih svet zopet trpi gospodarsko krizo. Busheva administracija je imela veliko vlogo pri tem