Tujina

Število žrtev požara v nočnem klubu v Bukarešti naraslo na 30

Bukarešta, 01. 11. 2015 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Število žrtev požara, ki je v petek zvečer izbruhnil v nočnem klubu v Bukarešti, je naraslo na 30. Kot je povedal romunski minister za zdravje Nicolae Banicioiu, so po tragediji v bolnišnice prepeljali 144 ljudi, od katerih jih je od 80 do 90 hudo poškodovanih ali so v smrtni nevarnosti.

V tragediji je umrlo 29 mladih ljudi.
V tragediji je umrlo 29 mladih ljudi. FOTO: Reuters

Število žrtev požara, ki je v petek zvečer izbruhnil v nočnem klubu v Bukarešti, je danes naraslo na 30, potem ko so tri osebe podlegle poškodbam. Število smrtnih žrtev bi utegnilo še narasti, saj je še več deset ljudi v kritičnem stanju.

Kot je povedal romunski minister za zdravje Nicolae Banicioiu, so po tragediji v bolnišnice prepeljali 144 ljudi, od katerih jih je od 80 do 90 hudo poškodovanih ali so v smrtni nevarnosti.

V Romuniji sicer danes poteka žalovanje za žrtvami. V Bukarešti je v spomin nanje danes potekal tihi pohod, ki se ga je udeležilo okoli 7000 ljudi. Številni prinašajo cvetje in prižigajo cvetje ob spominski plošči pred nočnim klubom.

Požar je v nočnem klubu Colectiv, kjer se je do 400 mladih udeležilo koncerta rock skupine, izbruhnil v petek okoli 23. ure. Vzrok naj bi bil ognjemet, ki je bil del glasbenega nastopa. Najprej je zagorel steber, nato pa se je ogenj - po navedbah prič v sekundah - razširil na strop objekta.

Prostor se je napolnil z dimom, ljudje pa so se v paniki pognali proti izhodu. V kaosu je prišlo še do stampeda, v katerem so številni utrpeli poškodbe. Po poročanju več medijev je bil odprt samo en izhod, drugi pa je bil zaprt.

Policija je že začela preiskavo dogodka, zaradi katerega so oblasti v soboto razglasile tridnevno žalovanje. Romunski predsednik države Klaus Iohannis je dejal, da obstajajo indici, da v klubu niso bila upoštevana varnostna pravila.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.