Tujina

Število žrtev naraslo na 23

Abuja, 28. 08. 2011 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V petkovem samomorilskem bombnem napadu na poslopje Združenih narodov v nigerijski Abuji je po zadnjih podatkih umrlo 23 ljudi, 81 pa je bilo ranjenih. Ta napad je napad na svetovni mir, je povedala Migirova.

Iz Združenih narodov so sporočili, da je prizorišče napada danes obiskala namestnica generalnega sekretarja ZN Asha-Rose Migiro, ki ga je označila za napad "zoper človeštvo", dejanje samomorilskega napadalca pa je označila za "šokanten dogodek". "Ta napad je napad na svetovni mir. Prav tako pa je napad na človečnost, ker ljudje, ki tu delajo, prihajajo iz različnih držav," je poudarila namestnica generalnega sekretarja ZN.

Po navedbah prič je eksplodiralo, ko je skozi enega od vhodov kompleksa ZN zapeljal avtomobil in trčil v štirinadstropno zgradbo. Ob eksploziji je bilo po poročanju dopisnika BBC uničeno pritličje zgradbe. Samomorilski napadalec, ki je vozil avtomobil znamke honda, naj bi umrl takoj po eksploziji bombe.

Odgovornost za napad je prevzela lokalna islamistična skupina Boko Haram, ki si prizadeva za uveljavitev šeriatskega prava na severu države. Napad sta že obsodila tako generalni sekretar Ban Ki Mun kot nigerijski predsednik Goodluck Jonathan. Slednji je napovedal odločen boj proti terorizmu in obiskal poškodovano poslopje.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Elias47
29. 08. 2011 13.52
Vsega tega ne bi bilo, če ne bi bili Združeni Narodi enih največjih zločinskih organizacij na našem planetu!!! Me res zanima kdo v resnici počne največje zločine proti človeštvu; ne teroristi, ampak Združeni Narodi, skratka prostozidarji!!!
Elias47
29. 08. 2011 13.49
@ShootEmUp 28.08.2011, 14:571 "Do kdaj bomo še to tolerirali !?" Pravo vprašanje tukaj je, do kdaj bomo tolerirali to kar počenjajo imperialistične kolonialistične zahodne države na območjih teh revnih držav, kar povzroča pojav in naraščanje mednarodenga terorizma. Če zahodne države ne bi počele zločine po svetu, teroristov na teh območjih sploh ne bi bilo. Ker pa jim zahodni demoni pobijajo družine oz. člane njihovih družin, pa ni nič čudnega, da se ti reveži skušajo maščevati. Vsak normalen človek, ki se mu zgodi podobna krivica, bi ravnal isto, ali ne?!!! Najboljše zdravljenje je odstranitev vzroka, ne pa posledic!!!
Chichta
29. 08. 2011 02.32
V kakšnem svetu živimo, žalostno. Kdaj se bo to končalo? Ni odgovora
BanNePomagaNi?Ovca
28. 08. 2011 14.57
Do kdaj bomo še to tolerirali !?