Tujina

Število žrtev avstralskega napada se je povzpelo na šest

Melbourne, 31. 01. 2017 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Avstraliji je umrla še ena žrtev napada, v katerem je 26-letnik z avtomobilom namerno zapeljal v množico pešcev. Skupno število mrtvih se je tako povzpelo na šest - med njimi sta bila tudi trimesečni otrok in 10-letna deklica. Poškodovanih je bilo več kot 30 ljudi. Osumljenec naj bi pred sodnika stopil avgusta.

V bolnišnici v avstralskem Melbournu je umrla šesta žrtev napada 20. januarja, ko je moški z avtomobilom namerno zapeljal v množico ljudi. Policija je sporočila, da gre za 33-letno žensko, ki je umrla v ponedeljek zvečer. Moški je takrat ubil pet ljudi, med njimi trimesečnega otroka in 10-letno deklico, poškodoval pa je več kot 30 ljudi.

Policija je še sporočila, da je devet ljudi še vedno v bolnišnici, eden od ranjenih pa je v kritičnem stanju.

Voznik je namerno zapeljal v množico pešcev.
Voznik je namerno zapeljal v množico pešcev. FOTO: Twitter

Voznik, 26-letni Dimitrius Gargasulas, je namerno zapeljal v množico pešcev z ukradenim avtomobilom. Prejšnji teden so ga obtožili petkratnega umora, še več obtožb mu grozi, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki dodaja, da naj bi storilec na sodišču prvič nastopil avgusta.

Po podatkih policije je napadalec v preteklosti že imel težave zaradi družinskega nasilja, psihiatričnih problemov ter povezav z mamili. Ko je namerno zapeljal v množico pešcev v središču Melbourna mu je policija sledila, potem ko je z nožem zabodel brata.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bigbooss
31. 01. 2017 12.04
-11
Terorist ta in tip v Kanadi. .to so novi kristjanski teroristi, so začeli naši tudi, ameriški židovski plačanci isis se ti vračajo domov toti niso muslimani pač pa naši ki so šli za denar tam dol in na ves glas kličejo ko da so muslimani allahakbar , v resnici nimajo blage veze z islamom, napad na islam je to ..
appollyon
02. 02. 2017 11.40
terorist je človek ki se v politične ali verske namene znaša nad civilnim prebivalstvom. V tem primeru je bil morilce Nacionalno oz. rasistično uperjen, zato je to rasni zločin.