Tujina

Številni mrtvi v letalski nesreči

Kinšasa, 04. 10. 2007 12.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
3

V strmoglavljenju tovornega letala v prestolnici Konga Kinšasi so umrli vsi potniki in člani posadke.

Nihče od potnikov in članov posadke ni preživel letalske nesreče na obrobju Kinšase.
Nihče od potnikov in članov posadke ni preživel letalske nesreče na obrobju Kinšase. FOTO: Reuters

V stanovanjski četrti prestolnice DR Kongo Kinšasa je danes strmoglavilo zasebno tovorno letalo Antonov družbe Africa One, so sporočili z letališča v prestolnici. „Na letalu je bilo pet članov posadke in 13 potnikov. Nihče ni preživel, vsi so zgoreli,“ je sporočil minister za promet Remy Henri Kuseyo. „Najmanj trije člani posadke so bili Ukrajinci,“ je še povedal minister. Po navedbah prič je letalo, ki je vzletelo z letališča proti nekemu kraju v osrednjem delu države, padlo na več kot deset hiš in nato zagorelo. Na tleh naj bi po zadnjih podatkih umrle najmanj štiri osebe.

Policijski načelnik Alexis Dekikobo je dejal, da je v četrti več uničenih hiš v plamenih in da je v ruševinah videl pet trupel, med njimi tudi dojenčka.

Kot je povedal očividec, je letalo strmoglavilo na tržnico v stanovanjskem naselju v bližini letališča, nato je bilo slišati močno eksplozijo. Prebivalec naselja, kamor je strmoglavilo letalo, pa je povedal, da se na območju še vedno močno kadi. V naselju vlada velika zmeda. Povedal je tudi, da je bila tržnica v času strmoglavljenja polna.

Letalo, na katerem je bila po poročanju ruske agencije ITAR ruska posadka, je strmoglavilo tik po vzletu.

V strmoglavljenju letala antonov na tržnico v Kinšasi leta 1996 je bilo ubitih več kot 300 ljudi, isti tip letala pa je leta 2003 strmoglavil na polno tržnico v kraju Boende v DR Kongu.

Tovorna letala v Kongu so pogosto stara, slabo vzdrževana, in četudi jih pilotirajo izkušeni ruski piloti, so nesreče pogoste.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Acid
04. 10. 2007 15.29
nintendo64 Ne gospod Nintendo...spakovanje in pačenje slavistov, ki grozno svinjajo slovenski jezik se je v zadnjem času strahovito povečalo. Na enkrat je žarnica postala sijalka in da ne govorim o raznih tlačenkah, zgoščenkah itd....in seveda bom pisal Kinshasha kajti to je mednarodni naziv za ta kraj. Tudi vam bi se obračal želodec če bi kje zasledili namesto Celovška cesta, Chalovshka cesta. Tako da jaz ne želim iti nazaj na stare oblike izražanja, kot smo jih poznali v času SFRJ. Pa me ne zanima kakšne 'šale' so zdolgočaseni slavisti vpisali v pravopis.
nintendo64@email.si
04. 10. 2007 14.16
Acid: prvo vzamite pravopis v roke, potem pa se še enkrat oglasite. Prvo vsega pa je Kinšasa preprosto Kinšasa. Vi bi verjetno raje napisali po ameriško Kinshasa.
Acid
04. 10. 2007 13.30
Kinšase? Torej gremo spet na 'piši kao što govoriš' metodo izražanja?. Bo Chicago postal Čikago, Washington - Vašinkton ?? Pa če mislite da se lahko tako izražate ker 'itak' rečemo Dunaju, Dunaj in ne Vienna se prekleto motite.