Tujina

Številna evropska mesta ovita v meglo

London/Amsterdam, 22. 11. 2011 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Megla, ki nas spremlja že nekaj časa, ne povzroča slabe volje in nevšečnosti le v Sloveniji, ampak tudi drugod po Evropi. S težavami se spopadajo na amsterdamskem letališču Schiphol. Zamude nastajajo tudi na letališčih v Bruslju, na Dunaju, v Oslu, Parizu in Zürichu.

Na londonskem letališču Heathrow se je megla dvignila.
Na londonskem letališču Heathrow se je megla dvignila. FOTO: Reuters

Medtem ko so se včeraj popoldne z izboljšanjem vremena razmere na londonskih letališčih izboljšale, še vedno poročajo o odpovedih in zamudah letov na amsterdamskem letališču Schiphol. Včeraj so odpovedali več deset letov, več deset pa jih je imelo več kot polurno zamudo. Leti so odpovedani iz Milana, Hamburga, Barcelone, Stockholma in tudi nekaterih drugih evropskih mest. Potnike, katerih lete so odpovedali, so letalske družbe namestile v hotele, tako da niso zadržani na letališču, je dejal predstavnik letališča.

Nad Amsterdamom gosta megla namreč vztraja že nekaj dni, po napovedi vremenoslovcev naj bi se dvignila v četrtek. Vidljivost je namreč zmanjšana na manj kot 300 metrov, zato je oviran tudi promet na avtocestah. Zgodile so se že številne prometne nesreče na avtocestah, ki vodijo v Amsterdam. Mnogi so se zato odločili za potovanje z vlakom.

Sicer zaradi megle nastajajo zamude tudi drugod po Evropi, recimo v Bruslju, na Dunaju, v Oslu, Parizu in Zürichu.

Gosta megla prejšnji torek ohromila letalski promet na Letališču Jožeta Pučnika.
Gosta megla prejšnji torek ohromila letalski promet na Letališču Jožeta Pučnika. FOTO: POP TV

Težave tudi v Sloveniji

Kot smo že poročali, je gosta megla prejšnji torek ohromila letalski promet na Letališču Jožeta Pučnika. Odpovedal je namreč instrumentalni pristajalni sistem, ki se uporablja v primerih zmanjšane vidljivosti. Zaradi megle so zato nastajale večje zamude, nekaj letal so preusmerili v Maribor, številne lete pa so odpovedali. Napako so hitro odpravili.

Zaradi goste megle so v nedeljo in ponedeljek odpovedali lete na londonskih letališčih Heathrow in City. Na Heathrowu so od nedelje odpovedali več kot 240 letov, na letališču City pa so včeraj odpovedali kakih 30 letov. Medtem so imeli na letališču Gatwick nekaj težav z zamudami, a odpovedi letov ni bilo.


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mirsad Miro Muharemovi?
22. 11. 2011 15.15
pa ni LJUBLJANA vse Sloveni
Ramzess
22. 11. 2011 13.31
Jezek_dirka, morda pa je res kakšna povezava, ...
Ramzess
22. 11. 2011 13.30
Zanimivo, megla v mestih, izbrana (večja, znana) mesta, večina ima letališča, ...a zunaj mest ni megle, ali kaj, ...tole je malo čudno, toliko podobnosti, ...
wild.spirit
22. 11. 2011 13.14
+2
aja...drugače je pa za meglo večinoma kriva toplotna inverzija... nad meglo je topleje kot v sami megli in pod njo zato megla ostaja pri tleh medtem ko je nad njo za kako stopinjo topleje in suho... Tako da kdor ima možnost naj gre na sprehod na bližnji višji hrib ali pa naj se zapelje tja da bo užil vsaj malo sončnih žarkov ;) In močno upam da bo zapihal veter da se tole razkadi...
wild.spirit
22. 11. 2011 13.10
+0
Oboleeeeeeeeeeeeeevam že od te megle... vsak dan gledam vremensko napoved in skoz kažejo nek sonček pa lepo vreme... PA KJE JE TA SONCE K GA NAPOVEDUJETE TUT NE 24ur.com????!!!!???
528Hz
22. 11. 2011 12.21
Ta megla je strupena...
SONY11
22. 11. 2011 12.15
+2
mi na primorskem imamo sončno, toplo:) Ljubljana pa je itak depresivna. Samo stran od tam
ZavedniSlovenci
22. 11. 2011 11.51
+1
In zakaj ne napišete kaj je vzrok takšnemu vremenu in dolgotrjani megli .ki ji ni videti konca??? Lahko bi dali malo razlage,seveda ,če veste za njo..Mogoče vedo kaj povedati na Agenciji???!!