Tujina

Odstavljeni strateg Bannon: Stanje v Beli hiši najbolj razdvojeno doslej

Washington, 21. 08. 2017 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji Trumpov politični strateg Steve Bannon je stanje v Beli hiši opisal kot izjemno razdvojeno. Poudaril je, da morajo republikanci podpreti predsednikovo davčno in trgovinsko politiko ter gradnjo zidu na meji z Mehiko, sicer bodo soočeni s srdom njegovih podpornikov.

Donald Trump in njegov nekdanji strateg Steve Bannon med predsedniško kampanjo.
Donald Trump in njegov nekdanji strateg Steve Bannon med predsedniško kampanjo. FOTO: AP

Pred kratkim odstavljeni politični strateg Donalda Trumpa, Steve Bannon je spregovoril o prepadih med administracijo v Beli hiši. Med drugim je razkril, da "še nobena administracija doslej ni bila med seboj tako razdvojena kot sedanja."

Le nekaj ur po njegovem odhodu iz Bele hiše se je Bannon vrnil za krmilo Breitbart News, desničarsko usmerjenega spletnega portala, ki ga je vodil, preden je leta 2016 postal glavni arhitekt Trumpove predsedniške kampanje.

V intervjuju za Washington Post je Bannon dejal, da bi morali republikanski voditelji podpreti predsednikovo davčno in trgovinsko strategijo ter gradnjo zidu na meji z Mehiko ali pa se bodo soočili s srdom Trumpovih podpornikov.

Bannon je povedal, da bi bilo stanje v Beli hiši boljše, če bi republikanci, namesto svojih, enotno podprli predsednikove načrte. Nadaljeval je, da tega ne pričakuje kmalu ter dodal: "Nobena administracija v zgodovini še ni bila med seboj tako razdvojena glede smeri, kamor želi iti."

63-letni Bannon je bil ključen pri nekaterih Trumpovih najbolj spornih strategijah, vključno s prepovedjo vstopa v ZDA za prebivalce Irana, Libije, Somalije,Sudana, Sirije in Jemna, z odstopom od Pariškega sporazuma o klimatskih spremembah in z zavrnitvijo Trans pacifiškega partnerstva o prosti trgovini.

Ameriški predsednik je Bannonov nov položaj na Twitterju podprl z besedami: "Steve Bannon bo pri Breitbar News močan in pameten glas.... morda boljši kot kadarkoli prej. Lažne novice potrebujejo konkurenco!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predsednik mu je zaželel vse dobro in se zahvalil za njegovo delo: "Stevu Bannonu se želim zahvaliti za njegovo delo. Kampanji se je pridružil med mojim bojem z goljufivo Hillary Clinton - bilo je super! Hvala, S."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predsednik Trump je doslej odstavil svetovalca za nacionalno varnost, vodjo osebja, tiskovnega predstavnika in dva komunikacijska direktorja - ob tem je odpustil še direktorja FBI, ki ga je tako ali tako 'podedoval' od svojega predhodnika Baracka Obame.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
21. 08. 2017 19.35
+4
trumpu je uspelo to, kar je uspelo JJ v Sloveniji: razdeliti državo na dva sovražna si pola
290ktober
21. 08. 2017 19.53
+1
Kollerik
21. 08. 2017 19.19
+2
kamor pridejo, naredijo desni skrajneži kaos, zmedo in prepir
290ktober
21. 08. 2017 19.54
-1
bravo...pozabil si tudi levi skrajneži oboji so enaki
frako
21. 08. 2017 22.26
sory ampak, nacizem oz desna skrajost in hipijevstvo leva skrajnost nitsta niti prbližn glih.
?uknaveji
21. 08. 2017 18.45
+4
Ajaj, Donči. Še ena nepremišljena. "Fake news needs the competition" v bistvu implicira, da je tudi Breitbart fake news, ker je konkurenca možna samo med istovrstnimi produkti.
bossanoga
21. 08. 2017 17.25
+5
To je to, ko iz poraza delaš zmago - ko srbi na kosovem polju
korintos23
21. 08. 2017 16.32
+7
Trump, "popušio", in prav je tako.