Slovenija

FOTO in VIDEO: 'Nisem storil nič nezakonitega'

Celje/Ljubljana, 11. 05. 2011 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zgornje besede je po zaslišanju na ljubljanskem okrožnem sodišču izrekel Boško Šrot. Na sodišču so zaslišali tudi Igorja Bavčarja, ki je dejal, da so očitki o njegovem pranju denarja smešni. Šrot in Bavčar sta se na sodišču znašla zaradi domnevnega oškodovanja Pivovarne Laško in Istrabenza.

Domnevno oškodovanje v zadevi menedžerskega odkupa Pivovarne Laško in Istrabenza je razlog, da sta Boško Šrot in Igor Bavčar prišla na ljubljansko okrožno sodišče na zaslišanje.

Šrot je po zaslišanju pojasnil, da mu tožilec Jože Kozina očita dva sklopa nezakonitih dejanj, in sicer menedžerski prevzem Pivovarne Laško in da je Bavčarju pri prodaji deleža v Istrabenzu podaril 25 milijonov evrov. Nekdanji prvi mož laške pivovarne meni, da menedžerski prevzemi niso nezakoniti, kar pomeni, da ni storil nič nezakonitega. Da bi iz svojega premoženja komur koli kaj podarjal, pa se mu zdi povsem nesmiselno.

Boško Šrot je bil po končanih obveznostih na sodišču nasmejan.
Boško Šrot je bil po končanih obveznostih na sodišču nasmejan. FOTO: Aljoša Kravanja

Bavčar očitano kaznivo dejanje pranja denarja zanika, tožilčeve očitke pa je označil za smešne. "Očita se mu, da je na podlagi nekega posla dobil neka konkretna finančna sredstva, ki jih je položil v banko v Sloveniji. In to je prvič v zgodovini Slovenije, odkar jaz vem, okarakterizirano kot pranje denarja," pa je dejal njegov zagovornik Aleksander Čeferin.

"Od danes dalje glede na pogled tožilstva pranje denarja ni več to, da imaš denar v 'off shore podjetju' ali v davčnih oazah, ampak če ga imaš v banki v Sloveniji. In če ga imaš, moraš biti res nenavaden, da misliš, da ga boš s tem opral," je bil kritičen Čeferin.

Bavčar vidi politične povezave

Igor Bavčar v družbi svojega zagovornika Aleksandra Čeferina
Igor Bavčar v družbi svojega zagovornika Aleksandra Čeferina FOTO: Aljoša Kravanja

Bavčar je sicer dejal, da ni vse slabo, kar sliši na ime Milan Kučan. "Mislim, da je zelo premislil, ko je Zoranu Jankoviću odsvetoval, da me ovadi. Kučan namreč ve, da ti lahko ob preveč zavzetem pihanju politična pena pristane na lastnem obrazu," je dejal Bavčar.

Poudaril je, da zahajajoča trojka Janković-Kresal-Zalar preveč gleda ameriške nadaljevanke "a la Court TV", saj očitno meni, "da je snemalec, ki čepi v grmovju pred njegovo hišo, že izvedeno dokazno breme."

Po Bavčarjevih besedah se z njim ukvarjajo že 24 mesecev neke posebne, izjemne, specialne enote. "Z menoj se ukvarja 30, ne 60, ne 90 kriminalistov in mi v 24 mesecih niso uspeli dokazati nič, ker nič ni, namesto tega prek medijev razglašajo o stomilijonskem oškodovanju Pivovarne Laško, pa tega nisem niti osumljen," je še povedal Bavčar.

KOMENTARJI (182)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

strom
20. 05. 2011 09.37
dule100 12.05.2011, 07:33 Nič ne bodo "afne guncal" Sedaj ko je zasedel mesto državnega tožilca poštenjakar, jim je odklenkalo ! to je le mlatenje prazne slame,zgodilo pa se itak ne bo nič in veseli pohod lopovov se nadaljuje
tirolec
12. 05. 2011 12.36
Oh, kako so vsi nasmejani...vedo, da se nikomur nič ne bo zgodilo....! Tudi jaz ne kradem denarja, ga pošteno moram zaslužiti za golo preživetje, davkarija pa me obere do kosti...živim, da životarim !!!!
urmek
12. 05. 2011 07.51
Zakonito sem kradel denar!!!!
comment123
12. 05. 2011 07.34
DEJSTVO, DA STE BILI BOLNO POHLEPNI IN DA NI BILO VSE PO ZAKONIH O LASTNJINJENJU, DA STE ZAMAJALI STABILNOST BANK IN GOSPODARSKIH DRUŽB JE DOVOLJ, DA NE GOVORIMO O KOPIČENJU PRIVATNEGA PREMOŽENJA JE MENDA DOVOLJ, DA STE KRIVI.... VSA SLOVENIJA S PTIČKI NA VEJAH VEDO, LAHKO BI TUDI VI IN SE ZAVEDALI SVOJE ODGOVORNOSTI...
dule100
12. 05. 2011 07.33
Nič ne bodo "afne guncal" Sedaj ko je zasedel mesto državnega tožilca poštenjakar, jim je odklenkalo !
doberdan001
12. 05. 2011 02.00
pa kaj je s totim Čeferinom nemreš it Bavčarja branit?!?! Al pa tisto ko je bil odvetnik romske družine. mislim halo? kak maš srce....
doberdan001
12. 05. 2011 01.57
ŠROT že na faci se ti vidi da si ŽIVI SLEPAR!!!!!
Civil
12. 05. 2011 01.53
Ker denarja ni, on pa ni storil nič nezakonitega, so pač krivi vsi ostali. Me res zanima, koliko takih čudovitih občin je še po Sloveniji in kakšne pogoje moraš izpolnjevati, da postaneš njihov šrot. Iluminatiji, ki delajo temo ali le dobro organizirana kriminalna združba, ki izolirana od ostale slovenije, nadzira tam vse pore življenja. Zanima me tudi, če so našli kake povezave z Gorenjem, Nlb, Merkatorjem ter Merkurjem, ko so se afere pojavile v enakem času. Vsekakor ne gre več le za posameznike, zdaj se menimo o pravi zaroti, katere razsežnosti bodo šele eksplodirale in bodo zagotovo spremenile deželo. Verjetno takoj po predčasnih volitvah, mogoče so bili meceni tudi kakšnim visokim politikom, ne?
DAEMONIUM
12. 05. 2011 01.28
Ce ne drugega so hrvaski lopovi vsaj bolj posteni od nasih saj se tam nihce ne zgovarja na politicni konstrukt tako kot se pri nas Bavcar in Srot. Oba bi morali soditi v Italiji da bi videla kaj je pravna drzava, ne.pa v tej nesposobni banana republiki! In prav taksni kot sta ta dva tajkuna zagovarjata t.i. pravno drzavo sJ je zaradi njiju in njima podobnima narejena kar je v zadnjih 10 letih ze nic kolikokrat dokazala. Oba bosta oproscena zaradi pomanjkanja dokazov!
ietsspesiaals
11. 05. 2011 23.15
šrot ma prov nč ni blo nezakonitga ker u našmu zakonu je itk več lukn k u siru tko da se usak vn zmaže
Danijel Fric
11. 05. 2011 22.24
Lopovi, lopovi, lopovi in še lopovi. Firme so se same okradle ?????????????????
franceljtancelj
11. 05. 2011 22.15
Male lopove lovi policija velike pa zgodovina. Za moj narod je že itak prepozno.
blue-art
11. 05. 2011 21.26
Ja lahko drugič ne bo zaradi šrotov pa odgovornih javnih uslužbencih in policijske uprave , ki so še pre 5 leti trdile, da to vsi delajo, sedaj se pa ven mažejo. *
blue-art
11. 05. 2011 21.22
To vsi trdijo, zakon govori o povzročanju škode pri opravljanju gospodarske dejavnsti. Imate VSE motiv, zakonski znak in škodljivo posledico, ne vem zakaj ni v arestu. Zavarovanje pred bankrotom s prepisom za leto nazaj samo seže po ZiZ s prodajo smo zavarovani pred 5-3 leti vsi pametni, ki smo predvideli genocidno delovanje kriminalnih združb v javni upravi, ki bi morale predvideti recesijo kot sem jo sam. Ostali boste vedeli pač za drugič, a to drugič lahko ne bo.
king06
11. 05. 2011 21.21
4 črke MAFIA
periot
11. 05. 2011 20.53
Ko vidim ta dva mi je slabo!!!!!!
24Ppkur
11. 05. 2011 20.49
.. "storil nisem nič nezakonitega" ... denar je kar sam skakal v žep in polnil denarnico ... vprašanje je "kaj si storil zakonitega", da si si prislužil tolikšne milijone ....
mamica55***
11. 05. 2011 20.22
Ja krota, kra počneš je vse zakonito, je palček zamahnu s palčko in so priredili zakone. BANDA
Diotima
11. 05. 2011 19.50
...glede na vrlo delovanje našega sodstva oz. zakonodajnih teles ... naj pokradejo, dokler več ne bo kaj, potem bo pa itak folk znoru ...
simevlado
11. 05. 2011 18.59
Pahor in Janša gresta na krožno potovanje po državi. Obiščeta vrtce in zapore. Ob koncu vsakega obiska vprašata "stanovalce", če imajo kakšno željo. Otroci v vrtcu so ju prosili za televizor in videorekorder, dobili pa so samo majhen tranzistor. Zaporniki pa so ju prosili le za tranzistor, da bi lahko poslušali prenose nogometnih tekem, dobili pa so najnovejše LCD televizorje, devedeje, prenosne računalnike ... in še veliko drugega. Na koncu potovanja vpraša Janša Pahorja: "Ti, Pahor, ali ni bila tole malo narobe obrnjeno?" Pahor mu odgovori: "Dragi prijatelj Janša, midva sva že bila v vrtcu , v zaporu se pa še lahko znajdeva." :)