Tujina

FOTO: Svetovni voditelji na Bavarskem o ruski agresiji, grški dolžniški krizi in pohodu IS

Garmisch-Partenkirchen, 07. 06. 2015 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na Bavarskem se je začel vrh skupine držav G7, na katerem bodo svetovni voditelji obravnavali aktualne svetovne tematike. Pred srečanjem sta se sešla Angela Merkel in Barack Obama ter potrdila prijateljske odnose med državama. Že od četrtka pa zaradi srečanja voditeljev svetovnih držav potekajo protesti.

Voditelji skupine sedmih industrijsko najrazvitejših držav sveta (G7) so z delovnim kosilom na gradu Elmau na Bavarskem začeli 24-urni vrh, na katerem bodo po govorili o širokem naboru tem.

Na gradu Elmau na Bavarskem se je danes začel vrh skupine držav G7, na katerem bodo svetovni voditelji obravnavali aktualne svetovne tematike - od ukrajinske krize in pohoda Islamske države do grške dolžniške krize in čezatlantskega prostotrgovinskega sporazuma med EU in ZDA. Vrh sicer poteka pod strogimi varnostnimi ukrepi.

Kot je sklepati iz izjav pred začetkom vrha, bosta kljub vrsti napovedanih tem na vrhu, ki bo trajal le dobrih 24 ur, v ospredju politika do Rusije in grška dolžniška kriza.

Srečanje, ki poteka pod geslom Misli vnaprej, deluj skupaj, se je začelo z delovnim kosilom o svetovnem gospodarstvu. Nato so se nemška kanclerka Angela Merkel, ameriški predsednik Barack Obama, francoski predsednik Francois Hollande ter premierji Kanade Stephen Harper, Japonske Shinzo Abe, Velike Britanije David Cameron in Italije Matteo Renzi posvetili vrsti tem. Pridružila sta se jim tudi predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in predsednik Evropskega sveta Donald Tusk.

Govorili naj bi govorili o krizah v Ukrajini in na Bližnjem vzhodu, grožnji skrajne sunitske skupine Islamska država, podnebnih spremembah, zdravju, gospodarskem razvoju, grški dolžniški krizi, izogibanju davkom s strani multinacionalk, pa tudi o korupcijskem škandalu v mednarodni nogometni zvezi.

Tusk je dejal, da si želi potrditve enotnosti skupine G7 glede politike sankcij proti Rusiji. Te na tokratnem vrhu G7 sicer ni. Iz skupine najbogatejših so jo izključili pred letom dni zaradi priključitve polotoka Krim.

Med temami, ki jim bodo namenili nekoliko več časa, bo po vsej verjetnosti tudi grška dolžniška kriza, saj počasi zmanjkuje časa za sklenitev dogovora med mednarodnimi upniki in Grčijo o nadaljevanju programa finančne pomoči. Juncker je sicer danes tik pred začetkom vrha dejal, da pričakuje, da bodo Atene čim prej predstavile nove reformne predloge v zameno za nadaljevanje pomoči.

Po napovedih bodo svetovni voditelji sicer uvodoma obravnavali teme, kot so stanje svetovnega gospodarstva, trajnostni razvoj, skupne vrednote, revščina in podnebne spremembe. Govora bo danes tudi o trgovinski politiki, kjer bo v ospredju prostotrgovinski in investicijski sporazum TTIP, o katerem se pogajajo EU in ZDA.

Delovna večerja bo danes namenjena zunanji politiki, kjer bo večino pozornosti namenjenega pohodu skrajne Islamske države po Siriji in Iraku, svetovni voditelji pa se ne bodo izognili niti ukrajinski krizi.

Ameriški predsednik Barack Obama se je pred vrhom G7 v bavarskem mestecu Krün udeležil zabave s fanfarami, prestami in pivom.
Ameriški predsednik Barack Obama se je pred vrhom G7 v bavarskem mestecu Krün udeležil zabave s fanfarami, prestami in pivom. FOTO: Reuters

Pred srečanjem se je Merklova sestala z Obamo

Pred zasedanjem vrha G7 sta se v mestecu Krün v bavarskih Alpah sestala Merklova in Obama. Potrdila sta prijateljske in partnerske odnose med državama. Kot je v izjavi za medije ob srečanju dejala nemška kanclerka, so ZDA "prijateljica in ključna partnerka" Nemčije kljub nekaterim razlikam v stališčih. Obama pa je Merklovo označil za "veliko prijateljico in partnerko" ter pozdravil tesne vezi med državama. Še posebej je izpostavil nujnost soočenja z "rusko agresijo" na vzhodu Ukrajine.

Poleg tem, o katerih bo govora na vrhu, naj bi se Obama in Merklova v današnjih pogovorih po napovedih dotaknila tudi prostotrgovinskega in investicijskega sporazuma TTIP, o katerem se pogajajo EU in ZDA.

Iz Bele hiše so kasneje sporočili, da sta se Merklova in Obama zavezala za nadaljevanje politike sankcij proti Rusiji zaradi njene vloge v krizi na vzhodu Ukrajine, dokler ne bo popolnoma uveljavljen dogovor o prekinitvi ognja med ukrajinskimi silami in proruskimi separatisti. Februarja sta v beloruski prestolnici Minsk Rusija in Kijev skupaj s predstavniki proruskih upornikov, ki naj bi uživali podporo Moskve, sklenili mirovni dogovor, ki med drugim predvideva prekinitev ognja, umik težkega orožja in druge ukrepe za normalizacijo razmer na vzhodu Ukrajine. A v praksi je velikokrat prišlo do kršitev prekinitve ognja in nasilje se še naprej nadaljuje.

Ameriški predsednik in nemška kanclerka sta se v Krünu, kjer živi okoli 2000 ljudi, srečala tudi s tamkajšnjimi prebivalci na zabavi s fanfarami, prestami in pivom. Obama se je med drugim pošalil, da ni "nikoli neprimeren trenutek za pivo in belo klobaso" ter da je pozabil usnjene kratke hlače, ki so značilne za Bavarsko, zato bi lahko v Krünu kupil nove. Dodal je, da je v Krünu slišal najboljšo predstavo z alpskimi rogovi.

Protestniki: Vidimo le zastraševanje

Idilično prizorišče vrha v bavarskih Alpah je varovano kot trdnjava. Za varnost skrbi 20.000 policistov, ki protestnikom preprečujejo dostop do svetovnih voditeljev. Že od četrtka sicer v več bavarskih mesti potekajo protesti proti vrhu.

Prvotno načrtovane mini demonstracije kakih 50 nasprotnikov vrha blizu gradu Elmau so sicer iz varnostnih razlogov prepovedali. Tako je v soboto odločilo bavarsko upravno sodišče. A 300 protestnikov je danes začelo pohod iz svojega tabora v Garmisch-Partenkirchnu proti gradu, ki je deset kilometrov oddaljen od mesta.

Okrog 100 protestnikov pa je poskušalo blokirati cesto, po kateri so se delegacije odpravile proti prizorišču vrha, a jih je varnostno osebje prisilno odstranilo.

Pozno v soboto so sicer evakuirali enega od taborov na obrobju mesta, v katerem se je nastanilo okrog 1000 protestnikov, saj so močne nevihte sprožile skrbi pred poplavami.

Na protestih v Garmisch-Partenkirchnu, na katerih se je po ocenah policije zbralo okrog 2000 ljudi, je sicer v soboto prišlo do spopadov med varnostnimi silami in demonstranti. Protestniki so s steklenicami in molotovkami obmetavali policiste, ki so odgovorili z uporabo solzivca. Pri tem je bilo poškodovanih več protestnikov in tudi osem policistov, še piše dpa.

Na eni od blokad ceste do gradu, v oklici katerega sicer veljajo močno poostreni varnostni ukrepi, so demonstranti postavili transparent Vidimo le zastraševanje, zapiranje in samovoljo. Policisti so nekatere demonstrante odnesli s prizorišča, drugi pa so se po pozivih policistov razšli prostovoljno.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (348)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

godzila
08. 05. 2017 15.55
bolj kot Ruska agresija me skrbijo naši domači agresorji ,ki nas vse bolj stiskajo za vrat in nam praznijo žepe na vse možne načine vsak dan posebaj,,,,,,,,,,
Bruhalnica24
09. 06. 2015 11.54
# John Mccaine isis # poguglat slike... Kdo je naredu Isis...
puspan
08. 06. 2015 22.24
-1
Aha v Kruenu so se dobili, prav tam, kjer je doma Armin Bittner, nekdanji slalomist z Elanovimi smucmi. Simpaticna vasica nedalec od Garmischa.
Kwaj
08. 06. 2015 21.20
+1
Vrh najbolj revnih in skorumpiranih............Putin vas bo vse sj...l!!
nevski
08. 06. 2015 19.47
+1
Vrh skupine najbolj zadolženih. Njihov čas se izteka, saj je prihodnost v skupini BRIKS. Kakšne pa Obama klati, me prav zanima iz katerega planeta je ta tepec.
aaaaaa122121
08. 06. 2015 13.33
+1
imena letosnjih udelezencev sestanka skupine Bilderberg
aaaaaa122121
08. 06. 2015 13.33
+2
Castries, Henri deChairman and CEO, AXA GroupFRAAchleitner, Paul M.Chairman of the Supervisory Board, Deutsche Bank AGDEUAgius, MarcusNon-Executive Chairman, PA Consulting GroupGBRAhrenkiel, ThomasDirector, Danish Intelligence Service (DDIS)DNKAllen, John R.Special Presidential Envoy for the Global Coalition to Counter ISIL, US Department of StateUSAAltman, Roger C.Executive Chairman, EvercoreUSAApplebaum, AnneDirector of Transitions Forum, Legatum InstitutePOLApunen, MattiDirector, Finnish Business and Policy Forum EVAFINBaird, ZoëCEO and President, Markle FoundationUSABalls, Edward M.Former Shadow Chancellor of the ExchequerGBRBalsemão, Francisco PintoChairman, Impresa SGPSPRTBarroso, José M. DurãoFormer President of the European CommissionPRTBaverez, NicolasPartner, Gibson, Dunn & Crutcher LLPFRABenko, RenéFounder, SIGNA Holding GmbHAUTBernabè, FrancoChairman, FB Group SRLITABeurden, Ben vanCEO, Royal Dutch Shell plcNLDBigorgne, LaurentDirector, Institut MontaigneFRABoone, LaurenceSpecial Adviser on Financial and Economic Affairs to the PresidentFRABotín, Ana P.Chairman, Banco SantanderESPBrandtzæg, Svein RichardPresident and CEO, Norsk Hydro ASANORBronner, OscarPublisher, Standard VerlagsgesellschaftAUTBurns, WilliamPresident, Carnegie Endowment for International PeaceUSACalvar, PatrickDirector General, DGSIFRACastries, Henri deChairman, Bilderberg Meetings; Chairman and CEO, AXA GroupFRACebrián, Juan LuisExecutive Chairman, Grupo PRISAESPClark, W. EdmundRetired Executive, TD Bank GroupCANCoeuré, BenoîtMember of the Executive Board, European Central BankINTCoyne, AndrewEditor, Editorials and Comment, National PostCANDamberg, Mikael L.Minister for Enterprise and InnovationSWEDe Gucht, KarelFormer EU Trade Commissioner, State MinisterBELDijsselbloem, JeroenMinister of FinanceNLDDonilon, Thomas E.Former U.S. National Security Advisor; Partner and Vice Chair, O’Melveny & Myers LLPUSADöpfner, MathiasCEO, Axel Springer SEDEUDowling, AnnPresident, Royal Academy of EngineeringGBRDugan, ReginaVice President for Engineering, Advanced Technology and Projects, GoogleUSAEilertsen, TrinePolitical Editor, AftenpostenNOREldrup, MereteCEO, TV 2 Danmark A/SDNKElkann, JohnChairman and CEO, EXOR; Chairman, Fiat Chrysler AutomobilesITAEnders, ThomasCEO, Airbus GroupDEUErdoes, MaryCEO, JP Morgan Asset ManagementUSAFairhead, RonaChairman, BBC TrustGBRFederspiel, UlrikExecutive Vice President, Haldor Topsøe A/SDNKFeldstein, Martin S.President Emeritus, NBER;  Professor of Economics, Harvard UniversityUSAFerguson, NiallProfessor of History, Harvard University, Gunzberg Center for European StudiesUSAFischer, HeinzFederal PresidentAUTFlint, Douglas J.Group Chairman, HSBC Holdings plcGBRFranz, ChristophChairman of the Board, F. Hoffmann-La Roche LtdCHEFresco, Louise O.President and Chairman Executive Board, Wageningen University and Research CentreNLDGriffin, KennethFounder and CEO, Citadel Investment Group, LLCUSAGruber, LilliExecutive Editor and Anchor “Otto e mezzo”, La7 TVITAGuriev, SergeiProfessor of Economics, Sciences PoRUSGürkaynak, GönençManaging Partner, ELIG Law FirmTURGusenbauer, AlfredFormer Chancellor of the Republic of AustriaAUTHalberstadt, VictorProfessor of Economics, Leiden UniversityNLDHampel, ErichChairman, UniCredit Bank Austria AGAUTHassabis, DemisVice President of Engineering, Google DeepMindGBRHesoun, WolfgangCEO, Siemens AustriaAUTHildebrand, PhilippVice Chairman, BlackRock Inc.CHEHoffman, ReidCo-Founder and Executive Chairman, LinkedInUSAIschinger, WolfgangChairman, Munich Security ConferenceINTJacobs, Kenneth M.Chairman and CEO, LazardUSAJäkel, JuliaCEO, Gruner + JahrDEUJohnson, James A.Chairman, Johnson Capital PartnersUSAJuppé, AlainMayor of Bordeaux, Former Prime MinisterFRAKaeser, JoePresident and CEO, Siemens AGDEUKarp, AlexCEO, Palantir TechnologiesUSAKepel, GillesUniversity Professor, Sciences PoFRAKerr, JohnDeputy Chairman, Scottish PowerGBRKesici, IlhanMP, Turkish ParliamentTURKissinger, Henry A.Chairman,
puspan
08. 06. 2015 22.37
aaaaaaaaaaaaa, vsaka ti cast. Imel sem sivega Jakoja, ampak ti ga mocno prekasas.
aaaaaa122121
08. 06. 2015 13.15
+3
G7 pa to so najeti igralci, odlocajo gospodje iz ozadja.
ginger 1
08. 06. 2015 13.30
-3
Pravljicni levaki so trdno prepricani,da so to zionisti,rotchildi pa tisti ta skriti iz area 59...AAAAHAHAHAHA
aaaaaa122121
08. 06. 2015 13.34
+2
aaaaaa122121
08. 06. 2015 13.35
+1
hehehe edina zarote.k je resnicna je una iz murgelj a ne , politicno opredeljena.ofca:)
aaaaaa122121
08. 06. 2015 13.37
+1
a ni cudno, ce nismo, desni,.smo levi,.ampak na volitve.pride.pa 40% slovencev max:)
ginger 1
08. 06. 2015 13.40
-2
A vidis---ze vnaprej vem kam meris...taki sfilozofiranci enostavno padete v labirint pa nikakor ne morete vec ven...tam bos zdaj moledoval in se smilil sam sebi in iskal potrditve pri somisljenikih.
aaaaaa122121
08. 06. 2015 13.50
+0
ja sej.si ti mene oznacu za lewaka,kar nism, kdo je v labirintu,.se.ti ne zdi mal neumno da bi hodu na volitve, ce vem da ne morejo nicesar spremenit:)niso pa vsi ljudje politicno opredeljene.ofce,na zalost jih je se vedno prevec:)
ginger 1
08. 06. 2015 14.02
-2
Tvoja pisarija nima ne glave in ne repa...pa se brez rezultata je. Po vec urnem pisanju se vedno ne ves kaj bi sploh rad povedal...
aaaaaa122121
08. 06. 2015 14.05
+1
jst dobro vem, tebe pa naj ne skrbi,.pac preskoci moje pisarjenje.:)
ONniON
08. 06. 2015 11.46
-3
bavarska je zakon
puspan
08. 06. 2015 22.34
-1
Čeprav sem bil tujec, sem se tam pocutil 35 let, kot doma. Da je Bavarska danes to, kar je, se ima zahvaliti najvec nekdanjemu, ze pokojnemu dezelnemu predsedniku F. J. Straussu, ki je iz nje napravil bogato agrarno in predvsem moderno obrtnisko dezelo, kateri zavidajo v vseh ostalih nemskih pokrajinah, ceprav tudi njim ne gre slabo. Socialdemokrati so tam skoraj vedno v opoziciji, ampak res konstruktivni, ne tako, kot pri nas, kjer delajo samo zgago in skodo.
jzkzfzmz
08. 06. 2015 11.23
+0
24 fopajo narod da kozl....aš
puspan
08. 06. 2015 22.38
-1
Ce tih ne bi bilo, ti se za kozlati ne bi imel !!!
aaaaaa122121
08. 06. 2015 10.11
+2
pop a o Bilderbergih boste kej porocal, je pomembnejse srecanje od G7
aaaaaa122121
08. 06. 2015 10.03
+3
cudno.da ima putin 85% podporo doma,.ce.jim gre tako slabo pa so lacni, ampak oprani slovencki pa tocno vedo kako.je v rusiji, pa se videli.jo niso.bliz, pejte.pogledat Detroit, no pa eno rusko mesto podobno:)????
ginger 1
08. 06. 2015 10.27
-3
Saj tudi bonsai v Sloveniji ima 120% podporo...AAAAAHAHAHAHA
aaaaaa122121
08. 06. 2015 10.33
-2
sam to bos dodal, ni nic konstruktivnega:) bravo
ginger 1
08. 06. 2015 10.36
-4
A ze stevilke metas ? Dej se mal zamisli no...
cirenij
08. 06. 2015 10.46
+2
aaaaa-----------------tudi mi nismo imeli vsega, teh ogromnih trgovskih centrov, ki so pozidali naša kmetijska zemljišća. Pa smo bili zadovoljni, prijateljski, nezavistni, pripravljeni pomagat drug drugemu. Kaj pa danes?
cirenij
08. 06. 2015 10.47
+4
Sreča, da imajo Rusi Putina. Sicer bi jih že zdavnaj okupirali.
ginger 1
08. 06. 2015 10.58
-8
Zaradi sankcij Rusiji se je pocenila svetovna cena nafte.To pa ima pozitivne ucinke tudi za naso drzavo,se posebej pri izvoznikih.Gospodarstvo dobi zagon s nizkimi cenami goriv...ne pa s Cerarjem in levaki na oblasti...!!!
Ate_ist
08. 06. 2015 11.06
+7
GINGER nafta se je pocenila zaradi pritiska na Rusijo, ki pa se je vrnil kot bumerang. ZDA zapira podjetja, ki so se ukvarjala z nafto iz skrilavcev, EU trpi zaradi nizke cene nafte, ker je črpanje nafte na naftnih ploščadih dražje. Tako nizko ceno vzdržita le Saudijci in Rusija. Poleg tega pa je še vedno tako visoka, da imajo Rusi dobiček in še postali so prvi v količini načrpane nafte. Res pa je, da pri vsem skupaj je dobro to, da lahko Slovenija končno pride do poceni nafte, ker nima naftne industrije. Nizka cena nafte pa globalno gledano na ZDA in EU nima pozitivnega učinka. Rusi so pa spustili ceno rublja proti dolarju in zaslužijo ravno toliko rubljev kot prej. Še en strel v lastno nogo ZDA in EU
ginger 1
08. 06. 2015 11.16
-3
Zasluzek se meri v stabilnemu $ ne pa v rubljih,ki devalvira na vsake 3 mesece...in Ruska predpotopna ekonomija je od zacetka sankcij izgubila vec,kot sto(100) mlrd $.To pa je NENADOMESTLJIV IZPAD !!!
vetlan
08. 06. 2015 12.40
+3
GINGER. vidim, da se spoznaš na naftno politiko kot Marica na ....
ginger 1
08. 06. 2015 13.33
-2
vetlan----mogoce sem pa jest Marica...ti pa un v nadaljevanju...AAAAHAHAHAHA
nevski
08. 06. 2015 19.51
+2
Rusija prodaja vedno manj surove nafte in vedno več izdelkov iz nafte, ti pa imajo precej višjo ceno. Ne gre pozabiti, da Rusija postaja vse močnejša industrijska sila, ki ji gre na roko podcenjen Rubelj in dejstvo, da ne rabijo ničesar uvažati, ker imajo vse doma.
cirenij
08. 06. 2015 09.42
+6
Seveda! Vrh najbogatejših, ki so spravili majhne, med njimi Slovenijo, na kolena. Z ogromnimi krediti, ki jih bodo odplačevali še naši vnuki in hlapčevali tem velikim. Če se ne pojavi en a la Putin in naredi red. Ker vsi dosedanji in na vidiku lezejo samo v r.....tem okupatorjem.Ali pa da vstane narod v vseh zasužnjenih državah. In Angelca se mora posvetovat in dobit žegen od Obame, kjer je največ bednega naroda, kriminala in nesvobode navadnega človeka. In edinega agresorja na zemeljski obli. To je edina resnica.
ginger 1
08. 06. 2015 10.06
-4
Za kredite jih je bilo potrebno vprasati...Nasi genijalci so pa podpisali,da se strinjajo z dolocenimi pogoji,ki pa so bili usklajeni...Pijanec je sam kriv,ker se ga je napil...nobeden mu ni v grlo vlival...upam,da razumes...!!!
aaaaaa122121
08. 06. 2015 10.07
+4
hehe aja, kdo nas je vprasal za kredite ki so sedaj na slabi banki,.dobil so jih lopovi, placuje jih pa naj raja. dej ginger vrzi se vez okno, za drugega nisi s takimi, predstavnik, 1%, pride cas, k se bo spet obesal taksne.
cirenij
08. 06. 2015 10.23
+1
GINGER---res je pijanec sam kriv. Ampak VZROK, kaj ga je pripeljalo do tega? Razumem, razumem. Tudi zadoilževali smo se. Pa zakaj? V čigavem interesu? Ljudje delajo9 samomore. Sami. Zakaj?????Brez veze, da še karkoli omenjam.
ginger 1
08. 06. 2015 10.29
-6
Ja izvajalec v Stozicah je naredil samomor,ker ga supermanager ni mogel poplacati...
ginger 1
08. 06. 2015 10.31
-6
aaaa---pa a ti mislis,da smo v letu 1946 ?Tvoji murgeljski idoli so leteli po kredite cez luzo.Vprasaj jih zaka niso raje sli v pravljicno bogato Rusijo...?!
aaaaaa122121
08. 06. 2015 10.34
+2
hehe k pa ofci navrzes dejstva, pa zacne zalit, hehe nisem.ne murgeljski ne jansev, politicno opredeljene ofce ste najhujse:)brez mozganov pa to:)
ginger 1
08. 06. 2015 10.40
-3
AAAAHAHAHAHA jansev 100% nisi,to se razbere v prvem tvojem nestrpnem postu...!!!
aaaaaa122121
08. 06. 2015 10.42
+1
epic fail, se nisem.stopil na volisce, rajs.umrem.k dam.pa za politika glas, so vsi enaki lopovi, ja janso bom podpiru, k je kriv za vecino kreditov na sla i banki, pa ne ve od kje mu denar:) ne hvala
ginger 1
08. 06. 2015 10.46
-5
AAAAHAHAHAHA res ne obvladas matematike.Skoda...
Ate_ist
08. 06. 2015 11.13
+4
nevseverjet
08. 06. 2015 08.20
+3
ali za 2000 protestnikov skrbi 20 000 policajev ??? ne me hecat ! drugi mediji poročajo o 40 000 protestnikih s slikcami !!!
ginger 1
08. 06. 2015 08.15
-9
AAAAHAHAHAHA 5 km ven iz Moskve se da videti pravo Rusijo...zivina z vozovi,kot pred 70 leti...ne hvala,kar imejte si tam svojo Rusijo...Rusija se se zdaj po vseh teh letih ni opomogla.Ljudje so prevec navajeni skromnosti tako ne more biti napredka...!!!
nevseverjet
08. 06. 2015 08.25
+1
a ti imaš raje traktor, da ti še z nafto malo začini solato ??? Kaj si šele misliš o vrtičkarstvu, kjer je vse ročno obdelano oz. o ekološko pridelani hrani ??? ;)
repnik7
08. 06. 2015 08.31
+4
Ginger mogoče bi bilo dober da bi obiskal Rusijo pa bi ugotovil da izven Moskve šele živijo bogataši, sam kaj to tebi si naučen kot si tudi v Jezusa verjameš kot v rdečo kapico, tolk v tvoji verodostojnosti
ginger 1
08. 06. 2015 08.33
-6
sejbo---a ti pa mislis,da so Rusi okoljsko ozavesceni,da nimajo traktorjev ? Tam je tako stanje,da tisti ki ga vseeno uspe kupiti se razkazuje in dirja po vasi gor pa dol,da se ga vidi.Prebivalci to cudo tehnike gledajo in opazujejo,kot leteci kroznik !!!
ginger 1
08. 06. 2015 08.39
-4
podrepnik---bogatasi v Rusiji so samo tisti,ki so ali so bili del sistema (aparatciki)
repnik7
08. 06. 2015 08.50
+4
Ginger še enkrat naučen si kot si, resnica je druga! Je pa res da je Rusija tako ogromna da so tudi razlike ogromne
repnik7
08. 06. 2015 08.52
+6
Ginger ljudi kot si sam preziram si nesposoben razmišljati z svojo glavo pri teh letih še vedno verjameš pravljicam bogi si, propaganda pa tudi dobro deluje na tvojo glavo. Tipičen primer primitivca k ga lahko vsak obrača kot mu paše
ginger 1
08. 06. 2015 09.05
-7
podrepnik---na lastne oci sem videl Rusijo pa ne bos ti naivnez meni pridigal...Rusi zahodnih priseljencev NIMAJO !!! V ZDA je pa ogromno ruskih priseljencev. Zakaj ? Zaradi standarda in nacina zivljenja pa tudi moznosti poslovnega uspeha.Tega v Rusiji enostavno NI !!!
aaaaaa122121
08. 06. 2015 09.57
-1
vazno da mas ti vse najnovejse, pa vse na kredit, jao ubogi pacienti:)
aaaaaa122121
08. 06. 2015 09.58
+1
pa vazno da je vsake pol leta nov jabucek, pa da si lohk v mac kupis strupe za jest, sam pacient, to ti je res zivljenje, a zgodbo o detroitu ze slisal, tle smo slovenci, ki bomo vedno blizje rusom kot americanom, pa ce se se takona glavo postavljate:)
aaaaaa122121
08. 06. 2015 10.00
+0
ja bistven je visok standard, tut ce.sloni na kreditih, ki jih bodo se generacije odplacevale, jao res pacienti.
ginger 1
08. 06. 2015 10.18
-2
aaa---res sem ti se od srca nasmejal...ocitno imajo Rusi raje $ in zahodni nacin zivljenja,kot tvoje flancanje.Zadnjic sem bil gor lani v februarju.V Moskvi imajo tisti,ki si lahko privoscijo Ameriske avtomobile od Cadillacov,Buickov,Pontiacov,da ne govorim o iphonih in ostale radosti,ki jih ponuja zahod.Seveda,kupis,ce imas in ce zelis...!!!
aaaaaa122121
08. 06. 2015 10.37
+1
ja najbrz najdes tut tm opranoglavce , k jim jqbucek najvec pomeni v zivljenju pa ameriski car:)
aaaaaa122121
08. 06. 2015 10.47
+0
aja pred 70 leti,.se pa ni dal dobr zivet, jao uboge ofce:)
ginger 1
08. 06. 2015 11.03
-2
aaaaaa122121
08. 06. 2015 12.22
+3
ja sej ce se ni v rusiji,.pol se.ni.nikjer:)
Ate_ist
08. 06. 2015 08.06
+3
Parazitski klub, ki je lahko razpravljal le o sankcijah proti Rusiji, saj nobenega drugega svetovnega problema brez Rusije ne more rešiti.
VSEZNALECno1
08. 06. 2015 08.04
Lje je Kitajc
VSEZNALECno1
08. 06. 2015 08.04
nevseverjet
08. 06. 2015 07.51
+4
jutri odpotujejo na tirolsko in se preimenujejo v bilderberge.........
general901 1
08. 06. 2015 07.28
+13
...so se sestal o ruski agresiji...hm agresija SA na jemen jih pa nc ne moti??? Pokvarjeni dvolicnezi
Aerys Targaryen
08. 06. 2015 07.22
+13
..a ni največji svetovni agresor amerika...zagotovo.